Hoe wordt echte Boerenkaas gemaakt?
Boerenkaas bereiding: puurder dan echte Boerenkaas kan kaas niet zijn.
Aan de basis van natuur zuivere Boerenkaas ligt onbehandelde melk.
De melk wordt binnen 24 uur verwerkt tot Boerenkaas, volgens een wijze zoals die al eeuwen toegepast wordt.
Het bereiden van de boerenkaas vindt voor een groot deel met de hand plaats.
Hierbij moet op alles gelet worden.
En dat begint al bij het voer van de koeien, dat invloed heeft op de kwaliteit van de melk.
Gevoel voor kaasmaken en hygiënisch werken zijn andere noodzakelijke aspecten om te komen tot het ultieme einddoel: een overheerlijke Boerenkaas.
Iedere boer legt zijn eigen ervaring en toewijding in het maken van kaas.
Daarom zijn alle kazen uniek. Er zijn geen twee hetzelfde van smaak.
Immers, iedereen heeft een ander receptuur en bereidingswijze.
Dát maakt Boerenkaas zo bijzonder.
Boerenkaas maken in het kort
Het is een proces van een aantal uur en dit zijn de stappen.
Klik op een van de onderwerpen van het boerenkaas proces.
Boerenkaas bereiding stap voor stap
Kijk en beleef mee hoe je boerenkaas maken tot stand komt.
Een mooie uitgebreide en zeer leerzaam filmpje gemaakt op Kaasboerderij Schellach.