Boerenkaas bereiding het rijpen

Echte Boerenkaas komt uit Noord-Holland -bestel je boerenkaas online bij www.Noordhollandseboerenkaas.nl

 Kaas in haar zuiverste vorm

Echte Boeren kaas het rijpen en bestel je online bij www.Noordhollandseboerenkaas.nlBoerenkaas bereiding het rijpen: Boerenkaas heeft een lange traditie. Vanuit de middeleeuwen werd de kaas al gemaakt in Gouda. Echte Boerenkaas wordt van echte verse melk gemaakt en dat proef je. De smaak is dan ook niet met een andere kaas vergelijkbaar. Boerenkaas is vaak nog met de handgemaakt. Bereid volgens oude recepten op een authentieke manier. Optimale smaakbeleving en super romig dat verdient een echte boerenkaas.

Traditioneel Noord-Holland

Echte NH kaas zegel en komt uit Noord-Holland en bestel je online bij www.Noordhollandseboerenkaas.nlDe echte Boerenkaas was het eerste Nederlandse product dat beschermd wordt door de regeling Gegarandeerde Traditionele Specialiteit (GTS). Het GTS verwijst naar de authentieke traditionele samenstelling van het product of de ambachtelijke methode van productie. Dit is vast gelegd in februari 2007.

En alles gebeurd volgens door de overheid erkende en gecontroleerde werkwijze. Dat geeft een ieder garantie die echte boerenkaas koopt de zekerheid dat het volgens de traditionele bereidingswijze met verse rauwe melk op de kaasboerderij wordt gemaakt.

Boerenkaas bereiding het rijpen

Het Rijpen van de Boerenkaas

Om de echte boerenkaas goed te laten rijpen daar komt wel wat bij kijken.
De uiteindelijke kwaliteit van Boerenkaas tijdens de rijping wordt bepaald door de natuurlijke atmosfeer en luchtvochtigheid. Elk moment van de dag moet dit onder controle zijn. Om ervoor te zorgen dat de elke kaas een eigen aroma en smaak verkrijgen is het belangrijk dat de biologische processen tijdens de rijping goed verlopen. Het rijpen van de boerenkaas is een lang proces waarbij de kazen regelmatig gedraaid moeten worden om zo gelijkmatig te rijpen.

Duur van de rijping

De rijping van de kazen verschilt per kaas. Omdat de Boerenkazen van verschillende boerderijen afkomstig zijn. Elke kaasbereider heeft zijn eigen unieke kaas receptuur. Elke kaas komt op een punt dat hij rijp is! Dat is het punt waarop de kaas het lekkerst is van smaak, structuur en kleur. De rijping voor jonge kaas is dan ook korter, slechts enkele weken en die van echte oude boerenkaas zeker 18 maanden. De ervaring leert dat nu precies te bepalen is wanneer de boerenkaas het lekkerst is. Echte kaaskeurmeesters bepalen welke smaak de kaas meekrijgt.

KB Keurmerk

Echte Boerenkaas komt uit Noord-Holland -bestel je boerenkaas online bij www.Noordhollandseboerenkaas.nlHet KB keurmerk voor Boerenkaas wordt traditioneel bereid met de hand en gemaakt van volle, niet afgeroomde melk. Door deze procedure krijgt de zuivel zo’n mooie structuur. Alleen op geselecteerde KB Boerenkaas boerderijen wordt boerenkaas gemaakt omdat de kaas daar ook natuur gerijpt wordt in een traditionele kaaspakhuis. Dat maakt boerenkaas zo bijzonder lekker! De ambachtelijke bereiding zorgt ervoor dat de smaak van boerenkaas zo rijk, krachtig en uniek is.

Bereiding en rijpen van Boerenkaas

Echte Boerenkaas met een KB Keurmerk staat voor een uniek Nederlands Kaasproduct. Het rode zegel garandeert dat de boerenkaas aan de allerhoogste kwaliteitseisen voldoet. Dit wordt geborgd omdat zowel de boeren kaasmaker als het pakhuis onder controle staan van de Stichting Kwaliteitszorg Boerenkaas (stichting KB). De KB stichting ziet er op toe dat de verse melk voor de boerenkaas uitsluitend afkomstig is van Nederlands melkvee dat zich op Nederlands grondgebied bevindt en dat de bereiding, rijping en opslag plaatsvindt op in Nederland gevestigde locaties. Andere producten die ook het keurmerk bevatten zijn niet zou gewaarborgd als de boerenkaas. Helaas is dat niet meer als een vanzelf sprekende eis voor andere producten die het logo van het KB Boerenkaas dragen. Elke boerenkaas heeft haar eigen rijpingspunt: dat is de leeftijd waarop de boerenkaas het lekkerst is. Dat is de garantie voor de lekkerste boerenkaas uit Nederland.

Boerenkaas bereiding is dus een heel proces voordat het uiteindelijk echte boerenkaas is vol smaak.

Bestel een stuk Boerenkaas gemaakt van Hollandse weidemelk

Proef de unieke smaak vanaf nu zelf. Maak de keuze uit ons assortiment boerenkaas; jong belegen, belegen, extra belegen, oud of extra oude kaas. Bepaal je eigen gewicht en bestel je stuk kaas direct online. Na het ontvangen van je bestelling wordt je stuk kaas in de boerenkaaswinkel op maat afgesneden. Vervolgens versturen we de boerenkaas gevacuümeerd naar je toe. Maak hieronder jou keuze en ervaar de geweldige smaak.

Boerenkaas bereiding van melk naar wrongel