Boerenkaas bestellen

Boerenkaas bestellen Ambachtelijke verse kaas - www.NoordHollandseBoerenkaas.nl

Online boerenkaas kopen bij de boer

Wil je graag boerenkaas bestellen? Bij ons kan dat! Wij hebben een uitgebreid assortiment aan ambachtelijke kaas. Boerenkaas is erg populair, en wij begrijpen waarom. Deze kaas is namelijk erg lekker én gezond. Daarnaast wordt de boerenkaas ook nog eens met veel zorg gemaakt. Benieuwd naar ons assortiment?

Genieten van boerenkaas

Noordhollandseboerenkaas.nl is er trots op een brede selectie van ambachtelijke boerenkazen aan te bieden die door generaties families op traditionele wijze zijn doorgegeven. Gemaakt van verse melk en met regionale smaken, zullen deze kazen uw smaakpapillen zeker bekoren! Ons gemakkelijke online bestelsysteem maakt het snel en gemakkelijk om de beste boerenkaas in handen te krijgen!

Wat is echte boerenkaas?

Boerenkaas is een soort verse kaas gemaakt van rauwe koemelk op een boerderij. De melk komt rechtstreeks van de koe en gaat niet eerst door een fabriek. Boerenkaas maakt op traditionele wijze unieke, rijke en krachtige boerenkazen die alle smaakkenmerken behouden. Hij heeft een halfzachte textuur en een licht zure smaak. In tegenstelling tot veel andere kazen bevat hij geen zout of conserveringsmiddelen.

Het resultaat: een extra lekkere kaas met uitsluitend natuurlijke ingrediënten! Boerenkaas is een echte Nederlandse kaas die alleen ‘Boerenkaas’ mag heten als hij gemaakt is van melk die niet verhit is geweest.

Geen twee boerenkazen smaken hetzelfde

De smaak van boerenkaas wordt bepaald door vele natuurlijke factoren, zoals het gras waarop de koeien grazen, de ligging van de boerderij en nog veel meer. Dit betekent dat zelfs kazen van dezelfde boerderij op verschillende momenten iets anders van smaak kunnen zijn. Dat maakt boerenkaas zo authentiek en bijzonder.

Boerenkaas ontleent zijn smaak aan de streek en het land waar het vee graast of de gewassen groeien. Ook de traditie van het maken van de kaas, het recept, lokale gebruiken en ingrediënten spelen een belangrijke rol in de smaak. Bacteriën in “rauwe” melk geven de boerenkaas zijn karakteristieke smaak, vandaar ook dat elke kaas nooit precies hetzelfde smaakt.

Wat voor smaak heeft boerenkaas?

De smaak van boerenkaas varieert afhankelijk van het type en de gebruikte ingrediënten. Meestal heeft hij een romige, licht zure smaak waardoor hij heerlijk smelt. Hij past ook goed bij andere gerechten zoals salades of taco’s maar ook als plak op je brood of als blokje bij de borrel.

De voordelen van boerenkaas

Behalve de heerlijke smaak zijn er nog verschillende andere voordelen die boerenkaas zo populair maken. Hij bevat heel weinig calorieën, is laag in vet en verzadigd vet en bevat veel mineralen zoals calcium en magnesium. Naast de voedingswaarde is deze soort verse ambachtelijke kaas ook licht verteerbaar doordat er geen lactose in zit.

Boerenkaas online kopen bij noordhollandseboerenkaas.nl

Binnen ons assortiment vindt u smaakvolle boerenkaas soorten, afkomstig van diverse boeren. Zowel jong belegen, extra belegen als oude en overjarige kaas. Onze boerenkaas halen wij op jonge leeftijd bij de boer vandaan en rijpen deze, zonder bewerkingen en toevoegingen, verder in ons eigen traditionele rijpingshuis. Op deze manier geven wij de kaas extra smaak en is iedere kaas uniek. Boerenkaas bestellen kan eenvoudig online bij Noordhollandseboerenkaas.nl.

Prijs kilo boerenkaas bij de noordhollandseboerenkaas.nl

Wilt u online boerenkaas bestellen? Bij Noordhollandseboerenkaas.nl bieden wij de beste kwaliteit boerenkaas voor een onverslaanbare prijs. Onze prijzen beginnen bij €7,85 per 500 gram en je kunt per 350 gram levering bestellen. Bij ons bent je verzekerd van versheid, smaak en kwaliteit.

FAQ: Veelgestelde vragen over echte boerenkaas bestellen

Wat is kaas, boerenkaas?

Boerenkaas is een ambachtelijke kaassoort die traditioneel met de hand door de boer wordt gemaakt van rauwe melk. De bereiding van de boerenkaas wordt vaak op dezelfde dag verwerkt als het melken. Boerenkaas is een authentiek Nederlands product dat moet voldoen aan het KB-keurmerk (Kwaliteitszorg Boerenkaas).

Is boerenkaas gezond?

Boerenkaas is afkomstig van rauwe melk die niet bewerkt of verhit is. Deze ambachtelijke kazen zijn rijk aan goede bacteriën en zitten boordevol voedingsstoffen, waaronder vetten, eiwitten, vitaminen en calcium. De eiwitten in kaas zijn qua voedingswaarde vrijwel vergelijkbaar met de eiwitten in vlees, waardoor het een uitstekende vleesvervanger is. Boerenkaas heeft een authentieke en karakteristieke smaak dankzij de natuurlijke ingrediënten.

Wordt boerenkaas gemaakt van rauwe melk?

Ja, boerenkaas wordt altijd gemaakt van rauwe melk. Rauwe melk geeft de kaas een meer pittige en volle smaak. Het wordt echter afgeraden voor zwangere vrouwen om halfharde en zachte varianten van boerenkaas te eten, omdat deze listeriabacteriën kunnen bevatten. Harde kazen daarentegen zijn veilig om te eten, omdat listeria niet kan overleven in hun lage vochtgehalte.

Hoe moet ik kaas bewaren?

Als je kaas langer vers wilt houden, moet je hem in de koelkast bewaren Zorg ervoor dat je de kaas goed inpakt of in een luchtdichte bak bewaart om te voorkomen dat er vocht in de kaas komt. Je kunt boerenkaas ook tot zes maanden invriezen als je de versheid nog verder wilt bewaren.

Wat maakt boerenkaas zo bijzonder ivm “gewone kaas“?

Het belangrijkste verschil tussen gewone kaas en boerenkaas is de gebruikte melk. Boerenkaas wordt traditioneel met de hand gemaakt van rauwe melk, terwijl “gewone” of fabriekskaas (bijna) altijd wordt gemaakt van gepasteuriseerde melk. Omdat hij met de hand wordt gemaakt, kan de smaak per partij boerenkaas sterk verschillen. Omgekeerd, omdat “gewone” kazen massaal in een fabriek worden gemaakt, is er minimaal smaakverschil tussen de afzonderlijke soorten van deze kaassoort.

Hoe kan je zien dat kaas echte boerenkaas is?

De meest betrouwbare manier om te weten of kaas echte boerenkaas is, is te zoeken naar het KB-keurmerk (Kwaliteitszorg Boerenkaas). Dit keurmerk garandeert dat de kaas op ambachtelijke wijze is bereid en voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. Echte boerenkaas is ook vaak te herkennen aan de uitgesproken smaak, die meestal robuuster en pittiger is dan die van massaproducten.

Boerenkaas bestellen

Wanneer u op zoek bent naar een heerlijke ambachtelijke kaas met een unieke smaak, zoek dan niet verder dan boerenkaas! Met zijn romige textuur, rijke smaak en hoge voedingswaarde is het geen wonder dat boerenkaas al eeuwenlang een populaire delicatesse is in Europa. Hier bij Noordhollandseboerenkaas.nl, kunt je online de beste kwaliteit boerenkaas kopen tegen een onverslaanbare prijs. Wacht dus niet langer, bestel nu en geniet van de unieke smaak van echte proeverij van ambachtelijke kaas!