Beemster kaasfabriek bezoeken

Beemster kaasfabriek bezoeken - Beemsterkaas Experience - Beemster Kaas kopen -www.NoordHollandseBoerenkaas.nl

Een bezoek aan de Beemster Kaasfabriek

Bezoek dan de Beemster kaasfabriek! Heerlijke Beemster kaas proeven? Hier kun je alles te weten komen over de productie van dit heerlijke kaasje en natuurlijk mag je ook zelf een stukje proeven. De Beemster kaasfabriek is geopend van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Rondleiding Beemsterkaas fabriek de Cono

Als je de fabriek binnengaat, leidt een ervaren kaasmaker je door de verschillende stadia van het kaasmaken. Ze noemen dat de Beemster Experience. Je kunt kijken en luisteren terwijl hij vertelt over het proces, van melk tot verschillende soorten kaas. Daarna kun je vragen stellen en enkele van de speciale Beemster kazen proeven die alleen in deze fabriek verkrijgbaar zijn!

Beemster kaas winkel bezoeken

Daarna kun je ook boodschappen doen in hun winkel; ze hebben een ruime keuze aan Beemster kazen om uit te kiezen. Ze bieden ook andere Nederlandse lekkernijen aan, zoals Gouda en Edam. Neem dus zeker wat heerlijke Beemster kaas mee naar huis!

Kaasproductie van de Cono kaasmakers

De Beemster Kaasfabriek is de perfecte manier om meer te leren over kaasproductie terwijl je geniet van een smakelijke traktatie op hetzelfde moment. Dus waarom zou je geen bezoek plannen en Beemster kaas leren kennen als nooit tevoren? We beloven je dat je niet teleurgesteld zult worden!

Ambachtelijke kaas

Beemsterkaas is een zeer Hollandse kaas die afkomstig is uit de Beemster, de oudste polder van Nederland. De koeien grazen hier op grasland dat voedzaam gras bevat, wat de smaak van Beemsterkaas beïnvloedt. Beemster kazen zijn er in verschillende soorten: jong, jong belegen, belegen, extra belegen, oud, extra oude en XO extra oude kaas. Maar ook de lite jong belegen, lite belegen, komijn en de graskaas. Deze hebben allemaal hun eigen karakter, maar delen dat ze onmiskenbaar uit de Beemster komen. Er is ook een Beemster Kaaspakket verkrijgbaar waarin alle soorten Beemsterkaas zitten. Maar ook de bekende Edammer kaas bol.

Beleef de Beemster Experience nu zelf

Beemster kaas kopen

Waar kan ik Beemster kaas kopen? Je kunt Beemster kaas online kopen hieronder en thuis al een voorproefje doen van die heerlijke Beemster kaas smaak. Maar de beste manier om een stukje van deze heerlijke kaas te bemachtigen is door de fabriek zelf te bezoeken! Daar vind je veel verschillende soorten Beemster kaas die nergens anders te vinden zijn. Mis je kans dus niet om een echte Nederlandse specialiteit te proeven! Veel plezier met proeven!

FAQ: veel gestelde vragen

Waar wordt Beemster kaas gemaakt?

Beemster kaas wordt gemaakt in de Beemsterpolder in Nederland. De Beemster Kaasfabriek is gevestigd in het stadje Middenbeemster en produceert enkele van de beste Nederlandse kazen. Al hun kaas is afkomstig van koeien die vrij grazen op grasrijke weiden, wat een hoog kwaliteitsniveau garandeert.

Ze gebruiken ook alleen traditionele, natuurlijke ingrediënten voor hun kazen, wat zorgt voor een unieke smaak die nergens anders te vinden is!

Dus als je de Beemster Kaasfabriek bezoekt, neem dan zeker wat heerlijke ambachtelijke kazen mee naar huis die met liefde en zorg speciaal voor jou zijn gemaakt door de kaasmakers van Cono!

Bezoek ons vandaag nog!

Kom naar de Beemster Kaasfabriek voor een unieke ervaring. Leer over de kaasproductie en proef de unieke smaken van Beemster kaas, allemaal onder het genot van een aangename sfeer. We kijken uit naar je komst!

Wat kunnen bezoekers verwachten van de Beemster Experience?

Als je de Beemster Kaasfabriek bezoekt, neemt een ervaren kaasmaker je mee door de verschillende stadia van het kaasmaken. Je kunt kijken en luisteren terwijl ze het proces van melk tot verschillende soorten kaas uitleggen. Daarna kunnen bezoekers vragen stellen en enkele van de speciale Beemster kazen proeven die alleen in deze fabriek verkrijgbaar zijn!

Gasten hebben ook de mogelijkheid om in hun winkel te winkelen voor een verscheidenheid aan Nederlandse lekkernijen, zoals Goudse en Edammer. Dus kom naar beneden en proef echt Nederland!

Koop lokaal en steun de lokale boeren

Waar is de Beemster Kaasfabriek gevestigd?

De Beemster Kaasfabriek staat in Middenbeemster in Nederland. De fabriek is geopend van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00, en zaterdag van 10:00 tot 16:00. We verheugen ons erop je daar te zien!

Welke soort melk wordt gebruikt in Beemster kaas?

De Beemster Kaasfabriek gebruikt voor haar kazen alleen koemelk van de hoogste kwaliteit. De koeien worden op grasland gehouden en krijgen natuurlijk voer, zodat de melk die ze produceren van hoge kwaliteit is. Dit geeft de kaas ook zijn unieke smaak – iets wat nergens anders kan worden nagebootst!

Wat is er zo bijzonder aan Beemster kaas?

Beemsterkaas heeft een aparte textuur en smaak dankzij het rijpingsproces. Hij heeft een romige textuur met subtiele tonen van hazelnoot, boter, en karamel, met een nootachtige afwerking. De kaas is ook zeer veelzijdig – hij kan op zichzelf worden genoten of worden gebruikt als ingrediënt in allerlei gerechten. Hoe je er ook van wilt genieten, Beemster kaas staat garant voor een heerlijke ervaring!

Kom dus langs bij de Beemster Kaasfabriek en probeer deze bijzondere Nederlandse lekkernij vandaag nog! We zien je daar graag!

Wie maakt Beemster kaas?

Beemster kaas wordt gemaakt door de kaasmakers van Cono. Zij zijn een familiebedrijf met meer dan 100 jaar ervaring in de productie van diverse kazen, waaronder Beemster kaas. Hun passie voor hoge kwaliteit en smaak heeft hen tot een van de populairste producenten van Nederlandse kaas gemaakt! Dus als je de fabriek bezoekt, kunnen we je garanderen dat je een authentiek product krijgt dat je smaakpapillen zeker zal bevredigen!

Wat voor kazen maakt Beemster?

De Beemster Kaasfabriek produceert verschillende soorten Nederlandse kazen, zoals Gouda, Edam, Leyden en nog veel meer. Naast deze klassieke soorten hebben ze ook enkele unieke specialiteiten.

Hoe lang bestaat Beemster kaas?

Beemster kaas bestaat al sinds de 17e eeuw. Hij werd voor het eerst geproduceerd in de Beemster polder, een ingepolderd gebied in Nederland. In 1998 kreeg Beemster kaas de status van Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB) van de Europese Unie voor zijn unieke smaak en kwaliteit! Kom dus naar de Beemster Kaasfabriek en geniet van een authentieke ervaring met traditionele Nederlandse kazen!