Boerenkaas online kopen

Boerenkaas online kopen - Ambachtelijk vers aan de deur bezorgt - www.NoordHollandseBoerenkaas.nl

Boerderijkaas is kaas met karakter

Wil je Boerenkaas online kopen? Dat kan nu heel gemakkelijk bij NoordHollandseBoerenkaas.nl. Wij bezorgen aan de deur en je kunt altijd rekenen op verse, ambachtelijk gemaakte Boerenkaas. Bekijk het assortiment online en bestel vandaag nog!

Kaas met een keurmerk

Onze Boerenkaas is gemaakt met de beste ingrediënten en zonder conserveringsmiddelen, waardoor het een heerlijke en gezonde aanvulling is op je maaltijden. We garanderen dat je niet teleurgesteld zult zijn! Dus wacht niet langer – bestel Boerderij Kaas vandaag nog voor levering direct aan huis! Geniet van de ambachtelijke smaak van boerenkaas – in een mum van tijd vers aan huis geleverd!

Shop online je boerenkaas

Als je van kaas houdt direct van de kaasboerderij, dan helpen we je graag. Bij de NoordHollandseBoerenkaas.nl kun je online boerenkaas kopen. Shop onze selectie ambachtelijke kazen van Nederlandse boeren voor levering tot aan je deur! Geniet van de smaak van kwalitatieve boerenkaas die vrij is van conserveringsmiddelen en smaakt.

Boerenkaas stukken bestellen

Bestel je boerenkaas online. Maak een keuze uit jong belegen, belegen, extra belegen, oude kaas en extra oude kaas. Vers gesneden en gevacuümeerd thuis aan je deur geleverd.

Wat is boerenkaas?

Het is ambachtelijke kaas gemaakt van koeien, geiten en schapen die zijn grootgebracht op kleine familieboerderijen in Nederland. Wij garanderen dat onze boerenkaas vers, romig en heerlijk is – precies zoals het hoort! Onze Boerderij Kaas is perfect om te snacken, te koken en te bakken.

Hoe wordt boerenkaas authentiek bereid?

Boerenkaas wordt gemaakt met traditionele Nederlandse recepten die van vader op zoon worden doorgegeven. De kazen worden gemaakt van verse, rauwe melk die afkomstig is van de plaatselijke boerderijen in Nederland. De kaas wordt dan voorzichtig geroerd en verhit tot hij de gewenste textuur en smaak heeft bereikt. Ten slotte wordt hij in wielen gegoten en laat men hem enkele weken rijpen. Het eindresultaat is een uitzonderlijk romige, zachte kaas vol intense smaken die je nergens anders vindt!

Waar wordt onze boerenkaas gemaakt?

Wij van de NoordhollandsBoerenkaas.nl betrekken onze Noord-Hollandse kaas van kaasboerderij Koopman. De jarenlange samenwerking met Familie uit De Weere is ontstaan omdat onze kaaswinkel op eigen boerderij was gevestigd. Met de verkoop van melk en melkproducten die wij zelf produceerde was de passie met boerenkaas een logische gevolg. Jaren hebben we een boerderijwinkel gerund en nu alleen nog online.

Kaasboerderij Koopman leverancier van verse kaas!

Op de kaas boerderij wordt de boerenkaas, edammer kaas en baby boerenkaasjes nog dagelijks op traditionele wijze bereid. In het kort is dit hun bereidingswijze zoals die vroeger ook al werd gehanteerd.

Boerenkaas bereiding in #6 traditionele stappen!

#1. Handgemaakte kaas van de kaasboerderij

Om te beginnen wordt boerenkaas met de hand gemaakt van volle, ongepasteuriseerde melk. Dit geeft het zuivelproduct de unieke textuur die boerenkaasfans kennen en waar ze van houden.

#2. Ambachtelijke Boerderij kaas zoals de Edammer kaas

Het ambacht Boerenkaas rijpen kun je alleen door oefening leren. Omdat Boerenkaas een natuurproduct is, zal de smaak verschillen afhankelijk van de weersomstandigheden en het seizoen. Om een hoge kwaliteit van de kaas te garanderen, blijf ik in nauw contact met de boeren die ons wekelijks leveren.

Bestel de echte authentieke ronde kaasbol

#3. Rijpingsopslag Boerderijkaas

Alle Boerenkaas rijpt in het in 1890 opgerichte Boerenkaas Pakhuis. Dit voldoet aan alle nostalgische eisen en moderne normen met kaas die rijpt op houten planken. Open luiken zorgen voor circulatie van de nachtlucht voor een optimaal rijpingsklimaat, terwijl de kazen nog steeds met de hand worden gekeerd, wat zorgt voor een persoonlijk tintje.

#4. Traditionele gerijpte kaas van de boer

Je bent altijd verzekerd van de lekkerste ambachtelijke boerenkaas, want elke kaas heeft zijn eigen ideale leeftijd. We gebruiken alleen de beste, ambachtelijk gemaakte boerenkaas die tot in de perfectie is gerijpt

#5. Opslag in het Boerenkaaspakhuis

Boerenkaas is een kaas die uitsluitend op geselecteerde boerderijen wordt gemaakt en op natuurlijke wijze rijpt in traditionele kaaspakhuizen en voldoet aan de eisen van de Stichting Kwaliteitszorg Boerenkaas (KB). Dit – samen met de traditionele bereiding – zorgt voor zijn rijke, krachtige en unieke smaak.

#6. Keurmerk Boerenkaas met KB logo

Boerenkaas met het KB-keurmerk is een betrouwbaar Nederlands product. Het keurmerk belooft dat de kaas het toppunt van kwaliteit bereikt, omdat zowel de boerenkaasmaker als de opslag gecontroleerd worden door de Stichting Kwaliteitszorg Boerenkaas. Deze stichting ziet er ook op toe dat de melk afkomstig is van melkvee in Nederland en dat de bereiding, rijping en opslag allemaal plaatsvinden op locaties binnen Nederland – in tegenstelling tot andere producten met het Boerenkaas-predikaat.

Samengevat is boerenkaas met een KB-keurmerk dus:

  • Handgemaakt op de boerderij
  • Gemaakt van Hollandse verse, niet gepasteuriseerde melk.
  • De kaas rijpt op natuurlijke wijze
  • Bereiding en rijping worden regelmatig gecontroleerd

Kaas vers bereid op de kaasboerderij

Er zijn in Nederland zijn nog zo’n 250+ boerderijen over waar de boer en meer bepaald zijn vrouw de traditionele kaasmaakmethoden nog kennen en toepassen. Om te beginnen gebruiken ze rauwe melk, een combinatie van afgekoelde melk van de vorige avond vermengd met warme ochtendmelk. De unieke smaak van onze boerderij kaas komt voort uit de ligging op de grasvlakte.

Heb je nog geen keuze kunnen makken?

Bekijk dan onze proeverijen van boerenkaas van naturel tot heerlijke gekruide kleine kaasjes. Voor bij de borrel, als snack of lekker op de boterham.

De unieke smaak van Noord-Hollandse boerenkaas

Na de productie draagt het rijpingsproces (gedurende een korte of lange periode) in hoge mate bij aan de smaak en textuur die we hebben leren kennen en liefhebben. Deze kaassoort heeft zelfs een speciale beschermde status gekregen van de Europese Unie! Dus als je de volgende keer op zoek bent naar een heerlijke, romige en krachtig smakende kaas, kies dan zeker voor de onze.

Ambachtelijke echte boerenkaas

Fabriekskaas is niet te vergelijken met de unieke smaak van boerenkaas. Het bereidingsproces is wat elke kaas uniek maakt, en het begint niet lang nadat de koeien zijn gemolken. De rauwe melk wordt gecombineerd met stremsel zonder eerst verhit te worden – dit beschermt de natuurlijke smaak van de melk, die je nog steeds kunt proeven in het eindproduct.

De zilte smaak van het Noord-Hollandse gras

De smaak van kaas wordt sterk beïnvloed door de leefomgeving van de koeien zoals die van in Noord-Holland. Dezelfde kaas kan aan het begin van het jaar, als de koeien dagelijks in de wei lopen, anders smaken dan in de herfst. Uiteraard kunnen daardoor ook de vetpercentages verschillen. Dat is gewoon puur natuur!

Kaas met een unieke smaak

Een boerenkaas wordt rechtstreeks van de melk van één boerderij gemaakt door de boeren die daar werken. Een fabriekskaas daarentegen gebruikt melk van verschillende boerderijen door elkaar gemengd en verwerkt. Het belangrijkste voordeel van deze methode is dat smaken gemakkelijk op grote schaal te reproduceren zijn. Maar wat fabriekskazen aan gemak winnen, verliezen ze aan karakter – elke huisboerderij heeft zijn eigen unieke smaakprofiel dat elk plakje interessant en heerlijk maakt!

Wat is het verschil tussen gewone kaas en boerenkaas?

Boerenkaas wordt gemaakt van rauwe melk, met natuurlijke ingrediënten en zonder kunstmatige toevoegingen. Hij wordt meestal langer gerijpt in de traditionele kaaspakhuizen en rijpt op natuurlijke wijze om zijn unieke smaak te ontwikkelen. Fabriekskazen worden in massa geproduceerd van melk van verschillende boerderijen, met meer kunstmatige ingrediënten, en doen er veel korter over om te rijpen, met als gevolg een inferieur product.

FAQ: veel gestelde vragen

Is boerenkaas gezond?

Ja, boerenkaas kan zeker deel uitmaken van een gezond dieet. Hij is rijk aan natuurlijke eiwitten en vetten, en aan vitaminen en mineralen. Bovendien bevat hij probiotica die in verband worden gebracht met allerlei gezondheidsvoordelen, zoals een betere immuniteit en een gezonde spijsvertering. Dus ga je gang en geniet van je favoriete kaas – je kunt je goed voelen over de voeding die hij biedt!

Mag je boerenkaas eten tijdens je zwangerschap?

Ja, zwangere vrouwen kunnen veilig boerenkaas eten. Het is belangrijk dat je je bewust bent van het feit dat deze kaas een hoger risico op bacteriële besmetting kan inhouden dan andere soorten kaas, dus moet hij altijd in gepasteuriseerde vorm worden geconsumeerd. Praat met je arts als je je zorgen of vragen hebt over het consumeren van boerenkaas tijdens de zwangerschap.

Waarom smaakt boerenkaas anders?

De smaak van kaas wordt sterk beïnvloed door de omgeving waarin de koeien worden gehouden. Verschillende habitats resulteren in verschillende smaakprofielen – zo zal Noord-Hollandse boerderijkaas een licht zoute smaak hebben door het gras van deze streek. Bovendien draagt het rijpingsproces bij aan de unieke smaak en textuur van elke kaassoort. Dus als je ambachtelijke kaas van de boer koopt, krijg je eigenlijk een ervaring die nergens anders te vinden is!

Welke boerenkaas soorten zijn online te bestellen?

Wij bieden online een uitgebreide variëteit aan boerenkazen van kaasboerderij Koopman.

Een stuk boerenkaas is verkrijgbaar in de smaken jong belegen, belegen, extra belegen, oude kaas en extra oude kaas en in verschillende gewichten. Daarnaast zijn de edammer kazen in vier smaken ook verkrijgbaar. Als laatste hebben we heel assortiment aam kleine kaasjes ook wel baby boerenkaasjes genoemd in diverse smaken.

Aanvulling met andere kazen

Om je toch een compleet aanbod aan kazen aan te bieden hebben we een unieke samenwerking met een van de grootste kaasaanbieders van Nederland. Zodoende vindt je een wel heel ruim assortiment Nederlandse maar ook buitenlandse kazen in de online kaas winkel.

Voor echte liefhebbers van ambachtelijke kaas gaat er niets boven een echt authentieke Nederlandse kaas van de boerderij. En nu kun je hem direct aan de deur geleverd krijgen! Haal vandaag nog je eigen stukje Nederlandse traditie in huis – bestel online en krijg je boerenkaasjes thuisbezorgd!

Bestel je kaas vandaag nog en ervaar de unieke smaak van ambachtelijke boerenkaasjes! Geniet ervan in verschillende recepten of eet hem gewoon rechtstreeks uit de verpakking – hoe dan ook, je zult dol zijn op onze verse, heerlijke boerderij kaas! Boerenkaas: Aan huis geleverd voor maximaal genot!