Edammer kaas kopen – Hele bolkaas

Edammer kaas kopen - Hele kaasbol - www.NoordHollandseBoerenkaas.nl

Edammerkaas is een ronde bolkaas

Wist je dat Edammer kaas een puur Nederlandse kaas is, die wordt gemaakt van Edammer melk. De Edammer melk is een soort melk die wordt gebruikt om Edammerkaas te maken. Zo bevat Edammer melk meer vet dan andere soorten melk, en daardoor is deze kaas ook wat vetter dan andere kazen.

Bolletje Edammer kaas uit Edam

Deze kaasbol is een ambachtelijk kaas soort dat wordt gemaakt in Edam, Noord-Holland. Edammer kaas is een populaire Nederlandse kaas, en wordt vaak gegeten met brood of crackers. Soms wordt Edam kaas ook in recepten gebruikt, bijvoorbeeld in een Edamse kaas taart.

Wat zit er in Edammerkaas?

De kaas is niet alleen lekker, maar het is ook gezond. Zo bevat Edammerkaas veel vitamine A en K, en daardoor is het goed voor je ogen en botten. Kaas is ook een goede bron van calcium, fosfor en ijzer. Dit maakt de kaas uit Edam een perfecte snack voor mensen die op zoek zijn naar een gezonde optie.

Als je Edammerkaas koopt, let dan op de verpakking. Edammerkaas wordt meestal als hel kaasbol verkocht, en je wilt er zeker van zijn dat je een bol kaas koopt in plaats van een andere kaas. Wij zijn erkend Edammer kaas verkoper en de kaas is online te koop in onze webshop www.NoordHollandseBoerenkaas.nl

Het is een heerlijke en gezonde snack voor iedereen! Probeer het vandaag nog!

Hoe smaakt Edammerkaas?

De ambachtelijke Edammerkaas is een heerlijke, milde kaas. De kaas is niet te zout of te pittig, en heeft een aangename, romige smaak. Edamer kaas is perfect om op brood te smeren, of om in recepten te gebruiken. Probeer kaas vandaag nog! Je zult er geen spijt van krijgen!

Hoe bewaar je een Edammerkaas?

Edammerkaas moet in de koelkast bewaard worden, en is het beste op kamertemperatuur te eten. De ronde bolvormige kaas kan tot twee weken in de koelkast bewaren. Als je Edammer kaas wilt invriezen, snijd dan het blok kaas in plakjes of blokjes, zodat je Edammer kaas makkelijk kunt ontdooien wanneer je hem nodig hebt.

Waar komt Edam kaas vandaan?

Edam kaas is vernoemd naar de stad Edam in Noord-Holland, Nederland. Edam is al sinds de 13e eeuw bekend om zijn kaasmarkten, en Edammerkaas is een van de oudste kazen ter wereld. Edammer kaas werd vroeger gemaakt van geitenmelk, maar tegenwoordig wordt het gemaakt van koemelk. Edammerkaas wordt nog steeds gemaakt volgens de traditie van Edam, en je kunt het Edammer kaasproces zelf bekijken in de Weere bij de familie Koopman.

Als je Edammerkaas wilt proeven, kun je naar een Edammer kaasmakerij gaan, of kaas online bestellen bij onze webshop. Wij verkopen verschillende soorten Edammerkaas, en je kunt er zeker van zijn dat je de lekkerste Edammerkaas koopt bij ons!

Waarom is Edammerkaas rond?

Edammerkaas is rond van vorm omdat het in Edam wordt gemaakt met een speciale Edammerkaas mould. Het vat heeft aan de binnenzijde de herkenbare Edammer kogelvorm. De Edammer kaas mould geeft de Edammerkaas zijn kenmerkende ronde vorm. Edammerkaas is uniek in zijn vorm, en je kunt er zeker van zijn dat je Edammerkaas herkent wanneer je hem ziet! Probeer Edammerkaas vandaag nog, en ontdek waarom Edammerkaas zo populair is!

Edammer kaas kopen

Bestel je Edammer direct online of kom langs in onze streekwinkel in Oudkarspel. In onze streekwinkel kun je ook andere Noord-Hollandse lekkernijen kopen zoals boerenkaasjes of kaas verwante producten of andere Non-Food kaas gerelateerde producten.

Wat zegt Wikipedia over Edammerkaas

Misschien vind je deze edammer kazen accessoires ook de moeite waard!

[content-egg module=Bolcom template=grid]