Lactosevrije kaas kopen

Oude boerenkaas lactosevrije kaas - Noord-Hollandse boerenkaas online kopen

Wat is lactosevrije kaas?

Is boerenkaas lactosevrije kaas? Als je lactose-intolerant hebt, kun je de harde boeren kazen zonder problemen eten. Onder de harde boeren kazen vallen de oude en de extra oude boerenkaas. In deze harde kazen zitten geen of bijna geen lactose meer in en wat erin zou kunnen is minimaal. De melkzuurbacteriën hebben namelijk een langere tijd nodig om lactose om te zetten naar melkzuur. Doordat de oude kaas lang moet rijpen (minimaal zo’n 8 maanden) heeft de melkzuur bacterie genoeg tijd om de lactose om te zetten.

Lactosevrije kaas kopen

Het behoort vooral tot de wat harde lactosevrije kaas. Enkele voorbeelden zijn Parmezaanse kaas, Pecorino kaas, Gorgonzola kaas en Oud Goudse kaas. Ook kunnen mensen met een lactose-intolerantie oude geitenkaas beter verdragen, omdat geitenmelk een veel lager lactosegehalte heeft dan koemelk. Harde Hollandse kazen zoals Gouda of Boerenkaas bevatten geen lactose. Tijdens de rijping van de kaas wordt lactose volledig afgebroken.

Waarom bevat oude kaas geen lactose?

Bij de bereiding van kaas zetten melkzuurbacteriën de lactose in melk om in melkzuren.
Als je lactose-intolerant bent, kun je deze harde kazen zonder problemen eten:
  1. Alle Hollandse harde kazen (Goudse, Edammer, boeren-, geiten- en schapenkaas)
  2. Parmezaanse kaas.
  3. Pecorino.
  4. Gorgonzola.
  5. Gruyère.
  6. Cantal.
  7. Emmenthaler.
  8. Gerijpte ceddar.
  9. Blauwe kazen

Bestel een stuk oude Boerenkaas gemaakt van Hollandse weidemelk

Proef de unieke smaak vanaf nu zelf. Maak de keuze uit ons assortiment boerenkaas; oud of extra oude kaas. Bepaal je eigen gewicht en bestel je stuk kaas direct online. Na het ontvangen van je bestelling wordt je stuk kaas in de boerenkaaswinkel op maat afgesneden. Vervolgens versturen we de boerenkaas gevacuümeerd naar je toe.
Maak hieronder jou keuze en ervaar de geweldige smaak. Kies je voor een jong belegen stuk van 350gram, 500gram, 750gram of 1000gram kaas?

Andere kazen die lactosevrij zijn bestel je een partner in kaas

[content-egg-block template=offers_list_groups]

Tip: Lees de etiketten altijd goed.

Bekijk altijd het etiket van de kaas. Kaas met een kleine hoeveelheid koolhydraten dus suiker per 100 gram bevat bijna geen lactose.
En lactoserijke kaas bevat meer dan 5 gram koolhydraten per 100 gram.

Bron: Waarom bevat oude kaas geen lactose? | Gezondheidsnet

Wist je dat van lactose-intolerant?

Steeds meer mensen drinken geen melk, maar slaan ook de vla en kaas in de supermarkt over. Ze zijn lactose-intolerant. Wat is lactose? Waarom kan de een wel zuivelproducten verdragen en de ander niet?

Boerenkaas bereiding

Kaas wordt gemaakt door stremsel aan melk toe te voegen. Voeg stremsel en zuursel (melkzuurbacteriën) toe om de melk in te dikken. Vormt wrongel en wei. Wrongel is een sponsachtige substantie en wei is een dunne, waterachtige vloeistof. De wei wordt afgevoerd en de resterende wrongel komt in de vorm. De wrongel wordt geperst, wat resulteert in onrijpe kaas. Dit duurt één tot vijf dagen in het zoutwaterbad. Daarna rijpt het in een koele ruimte tot een harde kaas. Jonge kaas moet dagelijks worden omgedraaid om een ​​gelijkmatige rijpheid te garanderen en te voorkomen dat de kaas gaat uitzakken. Naarmate kaas ouder wordt, neemt deze vraag af.

Rijpingsproces zorgt voor afname lactose

Door de rijpingstijd te verlengen, zoals oude kaas of extra oude kaas ontstaan deze soorten kaas. De rijpingstijd voor jonge kazen is minimaal vier weken, terwijl de rijpingstijd voor oude kazen minimaal tien maanden is. Bij jonge kazen hebben melkzuurbacteriën minder tijd gekregen om lactose om te zetten in melkzuur, Daarom hebben oude kazen veel minder lactose.

Welke kazen moet je absoluut niet eten!

Deze kazen bevatten juist heel veel lactose en moet je zeker vermijden. Het zijn vooral de zachte en jonge kazen die nog hebben gerijpt of minimaal hebben gerijpt. Om het lactosegehalte van een bepaalde kaas te weten, kijk maar naar het koolhydraat- of suikergehalte op de verpakking. Voor verse kazen, zoals feta, kan elke 100 gram kaas tot 6 gram suiker bevatten. Romige kazen, zoals ricotta en kwark, bevatten meestal ook veel lactose. Zuivelproducten, zoals yoghurt en vla, bevatten nog steeds lactose. Er zijn ook zuivelproducten die beweren “lactosevrij” te zijn maar lees goed het etiket van het product.

Welke boter is lactosevrij?

Tot nu toe bieden voor MinusL en Dilea maar weinig merken echte boter zonder lactose. Maar ik gebruik altijd Wayang en Zeeuws meisje, en die bevatten ook geen lactose, hoe kan dit? Bron: Lactosevrije boter of margarine? Kenmerken, feiten en alle opties! (lactosefree.nl)

Is Beemster kaas lactosevrij?

Lactose (melksuiker) komt van nature voor in melk. Tijdens het kaasbereidingsproces wordt de aanwezige lactose door de melkzuurbacteriën in de starter omgezet in melkzuur. CONO Kaasmakers (makers van Beemsterkaas) beweren dat de kaas die ze maken van nature lactosevrij is. Bron: Kan ik Beemster kaas eten als ik een lactose intolerantie heb? – Beemster kaas