Old Amsterdam bereiding

Old Amsterdam bereiding - Snijdbare oude kaas - Bestel direct online - www.NoordHollandseBoerenkaas.nl

Hoe wordt Old Amsterdam bereid?

Old Amsterdam bereiding, hoe gaat dat in z’n werk? Old Amsterdam kaas wordt bereid volgens een speciaal procedé waarbij de kaas 8 maanden rijpt. Gedurende deze periode ontwikkelt de kaas zijn unieke en voortreffelijke smaak. De kaasmeesters selecteren zorgvuldig alleen de beste ingrediënten – zoals verse koemelk, stremsel en melkzuur – en controleren vervolgens het hele productieproces.

Westland het bedrijf achter Old Amsterdam

Het Westlandse bedrijf exporteert Old Amsterdam wereldwijd en verpakt de kaas rechtstreeks van het mes, zodat klanten onmiddellijk van de versheid kunnen genieten. Hij kan in blokjes, plakjes, geraspt of gehakt worden gekocht, waardoor hij ideaal is voor elk recept of tussendoortje! Met zijn rijke smaak zonder droogte of zoutheid is Old Amsterdam perfect voor alle smaken.

Wat voor soort melk gebruikt Old Amsterdam?

Alle producten van Old Amsterdam worden gemaakt met 100% Weidemelk, behalve de zelfbedieningsafdeling, Old Amsterdam Crème en Rasp. Deze producten bevatten nog geen Weidemelk, maar we waren bezig om in de toekomst al onze producten met Weidemelk te kunnen produceren.

Old Amsterdam online bestellen?

Is Old Amsterdam natuurgerijpt?

Ja, Old Amsterdam wordt op natuurlijke wijze gerijpt op houten planken in een geconditioneerde opslagplaats. Hierdoor kan de kaas zijn unieke en voortreffelijke smaak ontwikkelen, terwijl de versheid bewaard blijft.

Hoe wordt Old Amsterdam gemaakt?

Bij over Old Amsterdam wordt uitgelegd hoe onze Old Amsterdam kazen worden gemaakt

Hoe lang rijpt Old Amsterdam?

Bij Old Amsterdam geloven we dat smaak de sleutel is. Voor ons zijn de unieke zuurgraad en het rijpingsproces van het grootste belang. De rijpingstijd speelt een ondergeschikte rol bij deze elementen, maar gemiddeld hebben onze producten ongeveer 8 maanden nodig om te rijpen.

Hoe werkt de rijping van Old Amsterdam?

In tegenstelling tot andere kazen rijpt Old Amsterdam in 3 fasen om de perfecte smaak en consistentie te garanderen. Door ons ingewikkelde proces met melkzuur en verschillende temperaturen worden smaakvolle kristallen gevormd die ervoor zorgen dat de kaas zijn makkelijke textuur behoudt.

Hoe komt het de de sneller rijpt dan ander oude kaas?

Old Amsterdam kaas is het lekkerst als hij gedurende ongeveer 8 maanden rijpt bij een koele temperatuur tussen 3 en 19 graden. Verhitting van de kaas tijdens dit proces zou hem ruïneren, dus gewoon op natuurlijke wijze laten rijpen levert het lekkerste product op.

Produceren en rijpen jullie zelf de kaas?

Nee, wij werken met een select aantal langetermijnpartners die wij vertrouwen en waarmee wij duurzame relaties onderhouden.

Hoe wordt Old Amsterdam Crème gemaakt?

Traditionele Old Amsterdam Crème wordt gemaakt door verschillende kazen te nemen en deze langzaam samen te smelten tot een gladde crème ontstaat. Zodra de gewenste consistentie is bereikt, wordt het warme mengsel (dat in dit stadium homogeen moet zijn) in vooraf van deksels voorziene recipiënten gegoten. Ten slotte worden de gevulde recipiënten omgekeerd en geleidelijk afgekoeld.

Waar komt Old Amsterdam geitenkaas vandaan?

Bij Old Amsterdam maken we geitenkaas met melk van Nederlandse geiten die afkomstig zijn van lokale boerderijen.

Wordt Old Amsterdam ingespoten met water?

Old Amsterdam kaas wordt gemaakt zonder waterinjectie, zoals elke andere natuurlijke kaas.

Bevat Old Amsterdam snelrijpers bij de bereiding?

Dit verwijst naar de zuurdesem die wij gebruiken voor Old Amsterdam. Wij hebben onze zuurdesem ongeveer 30 jaar geleden ontdekt en geoptimaliseerd en ons rijpingsproces dienovereenkomstig aangepast. Het is een unieke startercultuur en het proces is gepatenteerd – onvergelijkbaar met andere zuren op de markt!

Is Old Amsterdam kaas Halal?

Nee, Old Amsterdam wordt niet gecontroleerd door de Halal organisatie. De kaas telt niet mee als een Halal bedrijf.

Waar komt Old Amsterdam geitenkaas vandaan?

Old Amsterdam is een Nederlandse kaas die wordt gemaakt van de melk van geiten die op Nederlandse boerderijen worden gehouden.

Bron van informatie: https://old.amsterdam/veelgestelde-vragen

Old Amsterdam lekker op brood?

Lekker lunchen met kaas? Geniet ervan met de Old Amsterdam Sandwich. Deze goedbelegde sandwich met mosterdmayo en een aantal dikke plakken Old Amsterdam is de perfecte lunch!

Old Amsterdam tosti