Veganistische kaas kopen

Veganistische kaas kopen - Vegan kaas of veganistische kaas bestellen - www.NoordHollandseBoerenkaas.nl

Waar kun je veganistische kaas kopen

Veganistische kaas kopen, waar kun je dat doen? Vegan kaas of veganistische kaas is gemaakt van plantaardige grondstoffen. Als vervanger van de traditionele koe melk worden producten zoals cashewnoten, sesamzaad, sojabonen, kokosolie, rijst, zetmeel, amandelen en voedingsgist. Deze producten geven een vergelijkbare bite als kaas. Proef en ervaar het assortiment vegan kaas of veganistische kaas wat we te bieden hebben.

Veganistische kaas kopen

Als vegetariër kun je ook een kaas liefhebber zijn en is er ook keus om jezelf te verwennen met een lekker boterham met veganistische kaas. Geniet van de heerlijke kruidige kazen die we te bieden hebben. Net als de boerenkaas of Gouda kaas is er genoeg keuze om ook met een feestje een lekker blokje kaas aan te bieden. Maak je borrelplank compleet meet het gevarieerd aanbod van de kruiden kazen zoals komijnekaas, mosterdkaas, truffelkaas en zelfs vegan geitenkaas. Ook voor vegetariërs is er steeds meer keuze.

Is vegan kaas lekker?

Als je vegetariër bent of wilt worden ken je de smaak van kaas maar al te goed. Je gaat dan opzoek naar goede alternatieven en gelukkig komen er steeds meer goede vervangers voor de kaas gemaakt van melk. Als vegetariër eet of drink je geen zuivelproducten meer maar wil je nog wel blijven genieten in het leven. Het is vaak een bewuste keuze om veganistische te gaan eten maar dat wil niet zeggen dat je geen
kaas meer kan eten.

Waar wordt veganistische kaas van gemaakt?

Waar is vegan kaas van gemaakt? Veganistische kaas wordt gemaakt van o.a amandelen, sojabonen ,cashewnoten, sesamzaad, rijst, kokosolie, voedingsgist en zetmeel. Hoewel de samenstelling totaal anders is als kaas bereidt met melk zal de smaak je verrassen. Uiteraard is de smaak wel iets anders maar neem je een lekkere kruidenkaas ervaar je dat niet. Neem je bijvoorbeeld een blokje of plakje komijnekaas dan is het een prima alternatief voor bij de borrel of op brood. De stevige structuur zorgt ervoor dat het bijna niet te onderscheiden is kaas bereid van melk.

Veganistische kaas bestellen

[content-egg-block template=offers_list]

8 Voordelen van Vegan kaas of veganistische kaas

De kaas heeft zelfs een aantal voordelen ten opzichte van de traditionele Goudakaas.

Waarom zou je veganistische kaas bestellen: 

  • Geen cholesterol
  • Minder vet
  • Stevige textuur
  • Smaak beleving (vergelijkbaar met traditionele kaas)
  • Plantaardige basis
  • Traditioneel bereidt net als een Gouda kaas (zelfde rijpingsproces)
  • Makkelijk snijdbaar voor plakje of blokje
  • Zeer geschikt voor lactose-intolerantie

Is vegan kaas lekker?

Veel fabrikanten slagen er echter in om “look en feel” van kaas heel dicht te benaderen. De beste vegetarische merken smaken erg lekker.
Leveranciers van vegan kaas maken niet alleen plakken kaas maar ook vegan geraspte kaas die je ook weer kun gebruiken voor een vegan kaasfondue. Neem de basis van de Hollandse kaasfondue en vervang de kaas door bijvoorbeeld een vegan truffelkaas. Rasp de kaas en zo zal de kaas heerlijk smelten in je kaasfonduepan.

Violife plakken kaas kopen

Violife is een van de meest populaire vegan kaasmerken van Nederland. Het zijn kaasplakken met een milde smaak vergelijkbaar met jonge kaas. De smaak is goed, heel zout, net even anders. Verwacht niet een normale kaas smaak want dan zal het tegenvallen. De smaak is vettig met een pittige smaak.

Zelf vegan kaas maken

Zelf vegan kaas maken is niet zo moeilijk. Dit is een vegetarische recept voor kaas! Geurig en kruidig, gekookt en zacht! Plantaardige kaas zonder melk, het werkt!

Ben je ook op zoek naar boerenkaas?