Verschil Boerenkaas en fabriekskaas

Wat is het verschil Boerenkaas en fabriekskaas - Echte Boerenkaas komt uit Nederland - bestel je boerenkaas online bij www.NoordHollandseBoerenkaas.nl

Wat is het verschil tussen Boerenkaas en fabriekskaas

Het verschil tussen boerenkaas en fabriekskaas is de belangrijkste grondstof en dat is melk.

Boerenkaas en Fabriekskaas de verschillen!

Wat is het verschil tussen boerenkaas en fabriekskaas - www.NoordHollandseBoerenkaas.nlBoerenkaas is een specialiteit van de boerderij. De ambachtelijke kaas wordt gemaakt van echte verse rauwe melk. Boerenkaas bereiding wordt met de hand gemaakt dus op een ambachtelijke manier. Daarom zullen we proberen het verschil tussen boerenkaas en andere kazen uit te leggen.

Boerderij kaas “de basis”

Op de boerderij wordt rauwe melk gebruikt om boerenkaas te maken. De basis is gekoelde melk van de avond ervoor en warme melk van die ochtend. Vervolgens wordt de melk eerst gepasteuriseerd. Daarna kort verwarmd tot een temperatuur van ongeveer 65 ° C. Zodoende worden de bacteriën gedood.

Bestel een stuk Boerenkaas gemaakt van Hollandse weidemelk

proef het verschil tussen Boerenkaas en fabriekskaas en ervaar unieke smaak zelf. Maak de keuze uit ons assortiment boerenkaas; jong belegen, belegen, extra belegen, oud of extra oude kaas. Bepaal je eigen gewicht en bestel je stuk kaas direct online. Na het ontvangen van je bestelling wordt je stuk kaas in de boerenkaaswinkel op maat afgesneden. Vervolgens versturen we de boerenkaas gevacuümeerd naar je toe. Maak hieronder jou keuze en ervaar de geweldige smaak.

Hoe wordt fabriekskaas gemaakt?

Fabriekskaas wordt ook gemaakt van gestandaardiseerde melk welke eerst in tanken wordt gekoeld naar 3,5° C.
Dan is de volgende stap pasteuriseren. Hierbij worden direct de bacteriën gedood. Belangrijkste verschil zit hem in het vetgehalte van de melk, welke 2,5% standaard is en voor volle melk 3,5%. Voor rauwe melk is dat 3,85%.

Het vetgehalte op de boerderij kan variëren.

Fabriekskaas of ook wel Goudse kaas.

Fabriekskaas wordt in de volksmond ook wel Goudse kaas genoemd. De Duitse toeristen noemen het “Gouda Käse. Koop je dus kaas in de supermarkt dan zal je vrijwel zeker de fabriekskaas kopen. Veel merken verbinden hun eigen merk aan de Goudse fabriekskaas met ieder een eigen smaak. De meest bekende merken zijn o.a. Melkkan kaas, Uniekaas, Old Amsterdam.

Verschil kaas van de boerderij of fabriek

Op de boerderij worden de meeste kazen nog met de hand gemaakt. Dat betekent dus op ambachtelijke wijze met de hand. Daarentegen is het productieproces in de zuivelfabriek geautomatiseerd en wordt alles met machines bereid. Daarbij is bijna geen handwerk nodig.

Het smaak verschil van boerenkaas en fabriekskaas

Door de bereidingswijze heeft elke kaassoort een sterke regionale smaak. De natuurlijke omgevingsfactoren zoals het klimaat, de aard van de lokale grondsoort geven het gras wat de koe eet juist die zilt of romige smaak aan de kaas. Al deze factoren geven de kaas een eigen karakter wat ook de kaas weer bijzonder maakt.

Rijping van de kaas dat is het verschil Boerenkaas en fabriekskaas

De rijping van de kazen gebeurd in speciale kaas koelhuizen. Dat zijn grote opslag hallen die gestuurd worden door de kunstmatige omstandigheden om de kaas zo goed mogelijk te laten rijpen. De omstandigheden die worden beïnvloed zijn hygiëne, temperatuur en de luchtvochtigheid graad. Deze kaasspecialiteit heeft een volle, romige smaak en een verrassend aroma. Deze kaas is beschikbaar voor alle leeftijden. De zorgvuldig verwerkte en gerijpte Goudse kaas blijft ook na jarenlang smeuïg en makkelijk te snijden. Pas na een zeer lange rijping komt de zogenaamde geraspte kaas tevoorschijn. Landkaas staat onder grote commerciële druk door de lekkere maar goedkope fabriekskaas.

Hoewel je er goed aan doet de lokale boer te steunen.

Bestel een kaaspakket assortiment

Proef jij het verschil tussen Boerenkaas en fabriekskaas? Borenkaas heeft een eigen unieke smaak als je supermarktkaas gewend bent. De tussenstap is ambachtelijke kaas. De bereiding is bijna hetzelfde als boerenkaas alleen wordt er ipv van rauwe melk, gepasteuriseerde melk gebruikt. Dat geeft een een mildere smaak aan de kaas. Deze ambachtelijke gemaakte kaas is verkrijgbaar in vele soorten. Kies hieronder een kaaspakket en proef het verschil. We bezorgen de kaas tot aan je deur.