Vrijmibo organiseren? #10 tips

Vrijdagmiddagborrel organiseren op het werk - Kaas en bier proeverij - - www.NoordHollandseBoerenkaas.nl

Vrijdagmiddagborrel organiseren op het werk

Wil je graag een vrijmibo organiseren, maar weet je niet goed hoe je dat aan moet pakken? Geen probleem! In dit blogartikel geven wij 10 tips om je vrijmibo tot een succes te maken. Lees snel verder en ontdek wat de beste manier is om iedereen los te krijgen!

Hoe organiseer je een vrijdagmiddagborrel?

Een vrijdagmiddag borrel is een kans om werkrelaties op te bouwen en tegelijkertijd plezier te hebben. Dit is wat je moet weten voordat je met de planning begint:

1. Kies een locatie – Het is belangrijk om een geschikte locatie te kiezen waar iedereen zich kan mengen en plezier kan maken. Of het nu in een café, restaurant of zelfs op de binnenplaats van je kantoor is, zorg ervoor dat er genoeg ruimte is voor mensen om te bewegen

2. Stel een budget vast – Hoewel het organiseren van een vrijmibo, domibo of womibo met elk budget kan het worden gedaan. Het vaststellen van een budget helpt om overbesteding te voorkomen en het vasthouden aan het budget zorgt ervoor dat iedereen genoeg hapjes en drankjes krijgt.

3. Nodig iedereen uit – Zorg er bij het versturen van de uitnodigingen voor dat ook alle teamleden en collega’s van andere afdelingen worden uitgenodigd, zodat niemand zich buitengesloten voelt.

Maak gebruik van de maillijst, publicatiebord of toegangsdeur met de uitnodiging.

4. Kies een thema – Thema’s kunnen leuk zijn en zorgen voor interessante gesprekken. Dit is ook een kans om je creativiteit te laten zien, dus schuw ongebruikelijke ideeën niet!

Als je wat spanning wilt toevoegen aan je typische bijeenkomsten, probeer dan een thema toe te voegen. Dat betekent niet dat iedereen verkleed moet gaan, maar wel dat je de aankleding, drankjes en hapjes daarop kunt afstemmen. Hollands thema? Zorg voor bier en wijn, chips en dips, en feestmutsen voor iedereen! En vergeet niet de Andre Hazes playlist op Spotify aan te zetten.

5. Zorg voor decoratie – Ballonnen, kleurrijke slingers of zelfs op maat gemaakte borden zullen de sfeer opfleuren en iedereen in de stemming brengen.

Tip: Plan je vrijmibo ruim op tijd en bestel je hapjes en drankjes online.

6. Bereid hapjes voor – Hapjes zijn een must voor elke succesvolle mibo. Kies iets dat geschikt is voor alle smaken: zoete lekkernijen zoals cupcakes, hartige items zoals chips, of een assortiment van beide. Denk daarbij aan een kaasproeverij die je online makkelijk kunt bestellen, lees verder hoe dat werkt!

7. Zet drankjes klaar – Drankjes zijn wat de mensen echt samenbrengt tijdens een vrijmibo, dus het is belangrijk om te zorgen voor voldoende variatie (alcoholisch en alcoholvrij).

Het is geen feest zonder drankjes en hapjes, dus zorg dat je genoeg hebt voor iedereen. Als er mensen met de auto komen, zorg dan voor alcoholvrije opties zoals frisdrank of mocktails. En als je vegetariërs in je groep hebt, zorg dan voor andere hapjes dan bitterballen en frikadellen. Van inventarisatiefouten kunt je leren, dus vraag je medewerkers naar hun voorkeuren en houd daar rekening mee bij het bestellen van boodschappen voor op de zaak.

8. Zorg voor entertainment – Een paar rondes trivia of een klassiek bordspel kan iedereen urenlang vermaken. Zorg dan voor een activiteit die leuk, gek of verrassend is! Maak er een pubquiz van, neem oud-Hollandse spelletjes mee of huur een karaokeset. Zo is er voor ieder wat wils en leer je elkaar op een andere manier kennen.

9. Zorg ervoor dat alles veilig is – Zorg ervoor dat alle drankjes zijn afgesloten en dat niemand te dronken wordt. Het is ook belangrijk dat niemand onder invloed van alcohol naar huis rijdt.

10. Veel plezier! – Vergeet vooral niet om plezier te maken en te genieten! Het is tenslotte vrijdagmiddag borreltijd!

Met deze 10 tips kunt je een succesvolle vrijmibo organiseren voor uw collega’s en teamleden.

Hapje en een drankje bestellen

Maak het jezelf makkelijk en bestel online je hapjes en drankjes. Zorg voor een thema proeverij om direct het genieten en samen proeven te stimuleren. Je maakt direct dopamine los en dat is belangrijk voor een gezellig en ontspannen sfeer.

Denk daarbij aan een kaasproeverij gecombineerd met een bierproeverij of wijnproeverij. Deze activiteit zal jouw niet teleurstellen en geeft je collega’s veel plezier.

Waarom zou je een vrijdagmiddagborrel organiseren voor je collega’s?

Het is niet alleen een kans voor hen om te ontspannen en tot rust te komen na een lange week, maar het helpt ook een omgeving te creëren waarin iedereen zich kan mengen en elkaar beter kan leren kennen. Bovendien is het een geweldige manier om het team moreel op te krikken! Vergeet dus niet uw volgende gratis mibo te plannen – jouw collega’s zullen je dankbaar zijn! Veel plezier!

Waarom plezier in je werk?

Het is eenvoudig: als mensen plezier hebben en je kunt een vrijmibo organiseren zijn ze daarna meestal productiever en creatiever. Studies hebben aangetoond dat plezier werknemers helpt om sterkere relaties met elkaar op te bouwen, wat leidt tot betere teamprestaties. Zorg er dus voor dat uw gratis mibo niet alleen maar werk is en geen plezier – maak er een leuke tijd van!

Wat is werkplezier?

Werkplezier is elke activiteit die onder werktijd plaatsvindt en iedereen helpt een pauze in te lassen van de dagelijkse taken. Het kan gaan van een spelletje darts of een vriendschappelijke wedstrijd tot het organiseren van een lunch buiten kantoor of een team mibo. Wat het ook is, zorg ervoor dat het voor iedereen leuk is!

Bij het organiseren van een vrijmibo gaat het niet alleen om drankjes – het gaat ook om het creëren van een omgeving waarin mensen kunnen ontspannen, socialiseren en samen plezier hebben.

Wat draagt bij aan werkplezier?

Arbeidsvreugde is een belangrijk onderdeel van uw algemene tevredenheid met het werk, en is essentieel om gemotiveerd te blijven. Het komt voort uit een gevoel van voldoening terwijl je zinvol werk doet, een ondersteunende werkomgeving, of de mogelijkheid om je vaardigheden en talenten te gebruiken.

Investeren in de tevredenheid van werknemers verhoogt niet alleen de productiviteit, maar vermindert ook het stressniveau en verhoogt het moreel van de werknemers. Zorg er dus voor dat jouw vrijmibo bijdraagt aan het werkplezier door een inclusieve sfeer te creëren waarin iedereen samen plezier kan maken!