Wat is Boerenkaas

Wat is Boerenkaas en is het gezond - Boerenkaas smaak - Boerenkaas kopen - Boerenkaas soorten - www.NoordHollandseBoerenkaas.nl

Boerenkaas een traditionele specialiteit?

Boerenkaas is een de trots van een Nederlandse kaasboer. Wat is boerenkaas nu eigenlijk? Het is een echte Hollandse kaas specialiteit die gemaakt is van rauwe melk. Sinds 2007 wordt de naam beschermd door de Europese Unie en is het een traditionele specialiteit. De boerenkaas wordt gemaakt op de eigen boerderij van de boer. Boeren maken kaas geheel op traditionele wijze, meestal met de hand. Daarom is Boerenkaas een beschermde naam!

De kaas smaak van Sjaak en Lia Koopman

Het ontstaan van boeren kaas gaat generaties terug in de tijd. De smaak van boerenkaas gaat van generatie op generatie. Zo wordt het geheime familie recept al jaren doorgegeven bij de familie Koopman. De recepten en bereidingswijzen zijn de basis voor een kaas bereid met passie en dat proef je. De smaaksensatie die je bij Boerenkaas proeft kan telkens weer anders zijn. Dat maakt deze kaas ook zo bijzonder en vandaar dat een een supermarktkaas daar ook niet tegenop kan. Welke boerenkaas kan ik bestellen?

Bestel een stuk Boerenkaas gemaakt van Hollandse weidemelk

Proef de unieke smaak vanaf nu zelf. Maak de keuze uit ons assortiment boerenkaas; jong belegen, belegen, extra belegen, oud of extra oude kaas. Bepaal je eigen gewicht en bestel je stuk kaas direct online. Na het ontvangen van je bestelling wordt je stuk kaas in de boerenkaaswinkel op maat afgesneden. Vervolgens versturen we de boeren kaas gevacuümeerd naar je toe. Maak hieronder jou keuze en ervaar de geweldige smaak

Kaas van de lokale boer thuisbezorgd

Kaas bezorgen kan dat?

Trots zijn Sjaal en Lia op hun ambachtelijke kaas product. Zes dagen in per week maken ze boerenkaas. Gedreven door passie en trots maken ze samen die heerlijke ambachtelijke kaas welke ook jij kan proeven. Door een nauwe samenwerking met de Firmakaas is het mogelijk gemaakt dat ook jij die kaas direct van de boer kan proeven. Hoe eerlijk kan een product zijn, direct van de boerderij verzenden we de kaas bij jou in de brievenbus. Steun daarom deze lokale boer uit de Weere.

Sjaak, Lia en Daan Koopman gedreven door passie voor kaas

Sjaak en Lia Koopman Boerenkaas Specialisten - Wat is Boerenkaas - www.NoordHollandseBoerenkaas.nlBoven in Noord-Holland vind je Kaasboerderij Koopman. Er zijn zo’n 110 koeien die wekelijks 1.600 kilo kaas produceren, we kunnen terecht van het bedrijf spreken. Ook een familiebedrijf: Sjaak, Lia en later hun zoon Daan maken hier al sinds 1971 boerenkaas. Volgens zijn vader is het klaar. Maar voorlopig zijn Sjaak en Lia niet van plan te stoppen. Ambachtelijk Boerenkaas is hun passie en trots.

Boerenkaas kopen, ervaar de unieke smaak!

Welke kaas soorten zijn er?

Ben je benieuwd welke soorten kaas de familie Koopman te bieden heeft? Ze maken onder andere heerlijke kleine kaasjes zowel naturel als gekruid. Maar heb je liever een stuk kaas dan kun je kiezen uit Jong belegen, Belegen en Oude kaas. De jong belegen kaas is een licht gerijpte kaas is inderdaad anders dan andere kazen. Jonge, romig gerijpte kaas met een licht zoute smaak. Volgens familierecepten 8 weken op traditionele wijze rijpen. Proef de heerlijk smaak van jong belegen kaas.

Wat maakt deze kaas nou zo bijzonder?

Ambachtelijke kaas wordt in de eerste plaats gemaakt op een boerderij zoals die van Sjaak en Lia Koopman. Ten tweede wordt er gebruik gebuikt van een traditioneel recept. Kaas bereiden is nog steeds heel veel handwerk. De melk moet echt vers zijn voor de boerenkaas bereiding. Er wordt gebruik gemaakt van rauwe melk. Dit is de basis voor het bereidingsproces, dat direct invloed heeft op de rijping van de kaas. Mede hierdoor krijgt de kaas uiteindelijk een mooi samenstelling.

Ambachtelijke kaas

Boerenkaas is een traditioneel natuurproduct. Met passie wordt het op een ambachtelijke manier gemaakt. Bovendien kan ook de smaak van de kaas per seizoen verschillen. Weersinvloeden spelen hierbij een belangrijke rol. Elk seizoen heeft zijn eigen smaak en dat proef je terug in het eindproduct. Puur natuur zonder fratsen.

Boerenkaas gezond

Kaas is bereid door melk welke een zuivelproduct is. Kaas komt voor in de schijf van vijf en dat komt door de vaste stoffen die ons lichaam dagelijks nodig heeft. Aangezien we elke dag zuivelproducten moet eten en drinken zijn eiwitten, vetten en mineralen belangrijke bouwstoffen. Eet gezond en neem dagelijks je portie zuivel.

Belangrijk: Boerenkaas tijdens zwangerschap

Het eten van zachte kaas bereid uit rauwe melk wordt afgeraden. Listeria bacteriën welke op de korst van de kaas voorkomen kunnen een miskraam veroorzaken. De Listeria bacteriën is gek op kaas. Ze plant zich voort door de combinatie van vocht en voeding. De kost van de kaas heeft die samenstelling.