Jong Belegen kaas stuk NH

Jong Belegen Kaas Stuk NH

Noord-Hollandse jong belegen boerenkaas aan het stuk

Jong belegen kaas stuk is mooi zacht en romig van smaak. De boerenkaas is afkomstig van Kaasboerderij Koopman uit Westfriesland. Dagelijks ambachtelijk bereidt met veel liefde op de boerderij. Echte Noord-Hollandse jong belegen boerenkaas heeft zo’n 8 tot 16 weken gerijpt.

Jong Belegen kaas NH

kaas van weidemelk kopenOp de Noord-Hollandse kaasboerderij van Sjaak, Lia en Daan Koopman wordt dagelijks kaas gemaakt van de dagverse weidemelk van de eigen koeien. Ouderwets handwerk, zowel de wrongel bereiding in de tobbe als het dagelijks keren, poetsen en verzorgen van de vele boerenkazen en kleine kaasjes die dagelijks puur ambachtelijk, volgens oude traditie gemaakt worden.

Kaasbereiding Noord-Hollandse Boerenkaas

Na de kaasbereiding worden de kazen gerijpt in de kaasopslag op de boerderij tot ze de gewenste leeftijd bereikt hebben.

Jong Belegen kaas stuk

Gewicht keuze: Ca. 350gram, 500gram, 750gram en 1000gram
Type: Boerenkaas Noord-Holland 48+ / rauwmelkse
Oorsprong: Regio Alkmaar / Noord-Holland
Soort: Jong Belegen Goudse boerenkaas / rond 12 kilo
Soort melk: Weidemelk van koeien / eigen veestapel.
Rijping: Tussen 8 en 16 weken gerijpt ( jong belegen)
Allergenen: Melk
Houdbaarheid: In vacuümverpakking ca. 6 weken op koele plek.
Bewaaradvies na openen: Op koele plek bewaren of in de koelkast.

Tijdens warme zomerse dagen kan de verzending van kaas tijdelijk stopgezet worden i.v.m. vervoersproblemen.

Bestel een stuk Jong belegen Boerenkaas gemaakt van Hollandse weidemelk

Proef de unieke smaak vanaf nu zelf. Maak de keuze uit ons assortiment boerenkaas; jong belegen, belegen, extra belegen, oud of extra oude kaas. Bepaal je eigen gewicht en bestel je stuk kaas direct online. Na het ontvangen van je bestelling wordt je stuk kaas in de boerenkaaswinkel op maat afgesneden. Vervolgens versturen we de boerenkaas gevacuümeerd naar je toe.
Maak hieronder jou keuze en ervaar de geweldige smaak. Kies je voor een jong belegen stuk van 350gram, 500gram, 750gram of 1000gram kaas?

Andere soorten boerenkaas kopen

Kaas bestellen, verzenden en bezorgen doen we graag!

Kaas bestellen en verzenden naar het buitenland kan dat?

In de Middeleeuwen begon Nederland kaas te exporteren naar het buitenland. Maar pas in de gouden eeuw werd Nederland een kaasland in het buitenland. De goede houdbaarheid van Hollandse kaas maakt het een ideaal exportproduct.

We vertellen je graag meer over de lekkere boerenkaas uit Noord-Holland

Wat is jong belegen kaas?

De jonge belegen kaas heeft een mooie zachte en romige smaak. Jong belegen kaas is een traditionele Hollandse kaas die op natuurlijke manier wordt gerijpt in een rijpingshuis op houten planken. De jong belegen kaas moet zo’n 2 tot 3 maanden rijpen om er voor te zorgen dat de boerenkaas de juiste zout, stevigheid en smaak krijgt.

Hoe oud is jong belegen kaas?

De kaas die je in de boerenkaaswinkel koopt heeft 8 tot 10 weken gerijpt. Waarom juist zoveel weken rijpen? Rijpen betekent namelijk het langzaam ouder worden van de kaas wat je terug proeft in de kaas. Het zout trekt namelijk dieper in de kaas, waardoor de kaas steviger wordt en meer smaak krijgt. De bacteriën gaan hard aan het werk en breken de melksuiker af tot melkzuur. Na het pekelen gaan de kazen naar een kaasrijpingshuis waar ze op houten planken bij de juiste temperatuur en luchtvochtigheid rijpen.

Verschil tussen jong en jong belegen kaas?

Het verschil tussen de kaassoorten zit hem dus in de weken van rijping. Hoe langer de kaas ligt op de houten planken in het koelhuis hoe ouder de kaas zal worden. De kaas ontwikkeld in die tijd meer en meer smaak en zal ook steeds meer indrogen omdat er vochtverlies op gaat treden. Zodoende zijn oudere kazen vaak wat harder van structuur maar bevatten ook meer zoutkristalen en unieke smaak.

Is jong belegen kaas gezond?

Een broodje kaas is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Kaas wordt in veel gerechten gebruikt om extra smaak te geven. Op feestjes staat er altijd wel een kaasje op tafel. Van klein tot groot, we eten wat kaas met z’n allen maar is het eigenlijk wel gezond? Kaas is rijk aan vitamine A, vitamine B12 en mineralen zoals calcium, fosfor, magnesium en zink. Het is ook een bron van vitamine B2 en selenium. Kaas bevat eiwitten en vetten. Er zitten geen koolhydraten in kaas.