Stompetoren Jong | Noord-Hollandse kaas

Stompetoren Jong - Kaas bezorgt aan je deur - Noord-Hollandse Boerenkaas bestellen en versturen - www.NoordHollandseBoerenkaas.nl

Noord-Hollandse jonge kaas aan het stuk

Stompetoren Jong, een stuk mooi zacht en romig van smaak. De kaas wordt gemaakt in de Cono kaasmakerij in Westbeemster. De kaasmakerij staat bekend als ‘s werelds meest milieuvriendelijke kaasmakerij en combineert eeuwenoud traditioneel vakmanschap met innovatieve technologie. Echte Noord-Hollandse jonge Stompetoren kaas heeft zo’n 4 weken gerijpt.

Stompetoren Jong

kaas van weidemelk kopenDe Noord-Hollandse Stompetoren Jong is in het verleden bekroond met de titel “de lekkerste kaas van Nederland”. Dit is dan ook de bekendste variant van Stompetoren kaas. Na 1 maand natuurlijke rijping heeft deze kaas een romige en zacht smaak.

De kaas is minder zout en heeft meer smaak

In vergelijking met andere 48+ kazen bevatten deze kazen ook veel minder zout. Er zijn twee maten volvette kaas, 13 kg en 11,5 kg, van jong tot extra oude kaas.

Historie van de Stompetoren kaas

Stompetoren kaas is vernoemd naar het dorp Stompetoren in Noord-Holland. Deze kaasmakerij in Westbeemster staat bekend als ‘s werelds meest milieuvriendelijke kaasmakerij en combineert eeuwenoud traditioneel vakmanschap met innovatieve technologie. De kaasmakerij is omringt met graslanden waar de koeien van de Cono kaasfabriek staan. De melk van de koeien wordt in de fabriek verwerkt tot de Stompetoren kaas.

Rijpingspakhuis van Kaashandel Remijn

Stompetoren rijpt de kazen in het grote kaasmagazijn van Kaashandel Remijn. Het familiebedrijf heeft in de loop der jaren bewezen bijzonder goed te zijn in het rijpen van Hollandse kaas. De evenwichtige combinatie van temperatuur en luchtvochtigheid in het rijpingshuis zorgt ervoor dat de smaak van de kaas zich optimaal kan ontwikkelen. Daarnaast zijn de Stompetoren kazen regelmatig beloont met nationale en internationale product competities.

Proef en ervaar de unieke kaas van Stompetoren kaas

Puur ambachtelijke kaas

Stompetoren kaas wordt gemaakt van Hollandse weidemelk. De koeien hebben de ruime om te grazen en vinden de rust in de wei wat de smaak van de kaas ten goede komt. Een gezonder kaas product maken bereik je met het laten eten van vers gras wat ervoor zorgt dat de melk lekkerder van smaak is. De boeren ontvangen zelfs een premie als ze kunnen aantonen dat hun koeien minimaal zoveel dagen en uren hebben staan grazen in de buitenlucht. De boeren krijgen een eerlijke prijs voor de kwaliteit melk die ze leveren aan Cono kaasmakerij. Dat maakt Stompetoren kaas zo uniek!

Jonge Stompetoren Noord-Hollandse kaas

De smaak van rijpe Stompetoren-kaas wordt toegeschreven aan de melk die bij de productie wordt gebruikt. Noord-Hollandse melk is zeer geschikt voor de kaasproductie. Op de groene vruchtbare weilanden van Noord-Holland grazen koeien. Doordat de frisse zeebries voor zuivere lucht en klei zorgt, zijn deze graslanden erg groen. Hierdoor hoeven kaasmakers minder zout toe te voegen. Daarom is kaas van weidemelk ook gezonder. Daarnaast heeft deze kaas ook een romige smaak, mede doordat het melkvet zachter is.

Noord-Hollandse Jonge kaas stuk

Gewicht keuze: Ca. 250gram, 500gram, 1000gram, 1500gram, 3300gram, 6500gram of een hele kaaswiel.
Type: Boerenkaas Noord-Holland 48+ / gepasteuriseerde koemelk
Oorsprong: Regio Alkmaar / Noord-Holland
Soort:
Belegen Goudse kaas / rond 13 kilo
Soort melk: Weidemelk van koeien
Rijping: Tussen 1 maanden gerijpt (jong)
Allergenen: Melk
Houdbaarheid: In vacuümverpakking ca. 6 weken op koele plek.
Bewaaradvies na openen: Op koele plek bewaren of in de koelkast.

Bestel een stuk Stompetoren Jong, gemaakt van Hollandse weidemelk

Proef de unieke smaak vanaf nu zelf. Maak de keuze uit ons assortiment Stompetoren kaas; jong, jong belegen, belegen, extra belegen, oud of Grand Cru kaas. Bepaal je eigen gewicht en bestel je stuk kaas direct online. Na het ontvangen van je bestelling wordt je stuk kaas op maat afgesneden. Vervolgens wordt je de kaas gevacuümeerd naar je toe verstuurd.
Maak hieronder jou keuze en ervaar de geweldige smaak. Kies een stuk jonge Stompentoren kaas.

[content-egg-block template=offers_list_groups]

Liever Stompetoren belegen kaas?

Kaas bestellen, verzenden en bezorgen doen we graag!

Kaas bestellen en verzenden naar het buitenland kan dat?

In de Middeleeuwen begon Nederland kaas te exporteren naar het buitenland. Maar pas in de gouden eeuw werd Nederland een kaasland in het buitenland. De goede houdbaarheid van Hollandse kaas maakt het een ideaal exportproduct.

We vertellen je graag meer over de lekkere boerenkaas uit Noord-Holland

Wat is jonge kaas?

De Jong kaas heeft een mooi vol en romig van smaak maar minder sterker van smaak dan de jong belegen. Jonge kaas is een traditionele Hollandse kaas die op natuurlijke manier wordt gerijpt in een rijpingshuis op houten planken. De jong belegen kaas moet zo’n 4 weken rijpen om er voor te zorgen dat de kaas de juiste zout, stevigheid en smaak krijgt.

Hoe oud is Stompetoren Jonge kaas?

De kaas die je in de boerenkaaswinkel koopt heeft 4 weken gerijpt. Waarom juist zoveel weken rijpen? Rijpen betekent namelijk het langzaam ouder worden van de kaas wat je terug proeft in de kaas. Het zout trekt namelijk dieper in de kaas, waardoor de kaas steviger wordt en meer smaak krijgt. De bacteriën gaan hard aan het werk en breken de melksuiker af tot melkzuur. Na het pekelen gaan de kazen naar een kaasrijpingshuis waar ze op houten planken bij de juiste temperatuur en luchtvochtigheid rijpen.

Verschil tussen jong en Stompetoren Jong Belegen kaas

Het verschil tussen de kaassoorten zit hem dus in de weken van rijping. Hoe langer de kaas ligt op de houten planken in het koelhuis hoe ouder de kaas zal worden. De kaas ontwikkeld in die tijd meer en meer smaak en zal ook steeds meer indrogen omdat er vochtverlies op gaat treden. Zodoende zijn oudere kazen vaak wat harder van structuur maar bevatten ook meer zoutkristalen en unieke smaak.

Is kaas gezond?

Een broodje kaas is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Kaas wordt in veel gerechten gebruikt om extra smaak te geven. Op feestjes staat er altijd wel een kaasje op tafel. Van klein tot groot, we eten wat kaas met z’n allen maar is het eigenlijk wel gezond? Kaas is rijk aan vitamine A, vitamine B12 en mineralen zoals calcium, fosfor, magnesium en zink. Het is ook een bron van vitamine B2 en selenium. Kaas bevat eiwitten en vetten. Er zitten geen koolhydraten in kaas.

Andere soorten Noord-Hollandse Boerenkaas kopen.

Goedkoopste Ronde kaaswiel