Biologische kaas

Toont alle 5 resultaten

Biologische kaas puur natuur

Alle biologische kaas worden gemaakt van de meest verse Nederlandse biologische melk, vakkundig gemengd met vegetarisch stremsel.

Het belangrijkste onderscheid tussen biologische kaas en gewone kaas is de levensstijl van de koe. Deze koeien krijgen alleen natuurlijke melk in plaats van kunstmatige melk uit de fabriek, en ook uitsluitend biologisch voedsel. Verder zijn er geen chemische of synthetische toevoegingen te vinden in de grond die gebruikt wordt om deze boerderijen te bemesten. Bio kaas biedt de consument een product van hogere kwaliteit en wordt bovendien ethisch en verantwoord geproduceerd!

Nederlandse biologische kazen, proef het verschil!

Om een biologisch kaas product te garanderen is het gebruik van fungiciden, bactericiden en kleurstoffen strikt verboden. Nog beter? Biologische kaas smaakt heerlijk! Door al deze stappen te nemen om bio kaas van hoge kwaliteit te produceren, wordt niet alleen gegarandeerd dat het veilig is voor consumptie, maar wordt het ook aangenamer om te eten.

Biologische kaas of traditionele kaas?

Biologische kazen lijken misschien op traditionele kazen, maar ze bieden een ongeëvenaarde smaak die veel beter is. Dit soort kaas is er in allerlei vormen – oud, jong, en zelfs met toegevoegde kruiden en specerijen! In feite kun je biologische versies vinden van bijna elke bekende kaassoort die je je kunt voorstellen!

Het is belangrijk op te merken dat bio kazen niet altijd gemaakt worden met vegetarisch stremsel. Veel boeren houden hier echter wel rekening mee bij het maken van hun kaas. Of je nu liever stukjes of een heel wiel kaas voor je charcuterieplank hebt, er zijn heerlijke biologische varianten te vinden in winkels en online!

Kaas met passie gemaakt

Hoe wordt biologische kaas gemaakt? Het begint allemaal met de kwaliteit van het voedsel dat de koeien krijgen en het land waarop ze grazen. Biologische boeren gebruiken uitsluitend natuurlijke meststoffen voor hun weilanden, die de melk een uitgesproken smaak geven. Bovendien worden bij de productie van bio kaas geen chemische fungiciden of kleurstoffen gebruikt – dus je kunt er zeker van zijn dat je product alleen bevat wat de natuur in haar zuiverste vorm heeft bedoeld! Als aan deze criteria is voldaan, dan en alleen dan hebben we een authentieke gecertificeerde bio kaas.