Boerenkaas bewaren

Boerenkaas bewaren - aangesnedenkaas bewaren - hele kaas bewaren -www.NoordHollandseBoerenkaas.nl

Hoe kun je het beste Boerenkaas bewaren?

Boeren kaas bestellen - Bestel je boerenkaas online - www.Noordhollandseboerenkaas.nlBoerenkaas bewaren is eigenlijk geen probleem aangezien de kaas maar voorzien is van een coating. De kazen zijn vaak voorzien van een gele coatinglaag. De coating zorgt namelijk voor een bescherm laag. Zodoende voorkom je uitdroging van de kaas maar ook hou je vuil en bacteriën tegen.


Bewaar Boerenkaas op een koele plek!

Boerenkaas is een product dat koel tot koud moet worden bewaard. Als je de koelketen doorbreekt, zoals de meeste andere verse voedingsmiddelen, zal kaas snel schimmelen. Bepaalde kazen, zoals een Parmazaanse kaas of de kleine, harde, droge kaas uit Frankrijk, kunnen makkelijk buiten de koelkast worden bewaard. Voor de meeste kazen is echter zo dat gekoeld bewaren de beste optie is.

Hoe kun je kaas het beste bewaren?

Voorkom uitdrogen van boerenkaas. Om uitdroging te voorkomen, moet elke kaas verpakt worden.
Als je een donkere kelder of schuur hebt met een constant temp. van rond de 10-14 graden en een luchtvochtigheid van 90% kun je er het beste kaas in bewaren.

Oude boerenkaas buiten de koelkast bewaren

Je kunt kaas het beste bewaren op een onbehandelde houten plank leggen. Om het schimmelvorming van de kaas te voorkomen dien je daarnaast de oude kaas regelmatig af te nemen met water en azijn. Dit zorgt voor een desinfecterende werking. Verder heeft azijn de eigenschap snel te verdampen zonder sporen achter te laten.

Boerenkaas bewaar weetjes

Goed om te weten is dat de kaas die buiten de koelkast wordt bewaard gevoelig is voor geurtjes. Zorg er dus voor dat er geen geen wijn in de buurt mag staan. Het gevolg zou kunnen zijn dat op de lange termijn het aroma van de smaak aangetast zou kunnen worden.

Snij je een stuk kaas aan en verwijder je dus een deel van de coating dan kunnen schimmels bij de kaas komen en zal de kaas sneller gaan schimmelen. Schimmels groeien het beste wanneer je de kaas niet goed verpakt en buiten de koelkast bewaard. Ook licht zorgt ervoor dat je kaas verkleurd en uitdroging tot gevolg heeft.

Boerenkaas bewaren, 7 tips!

  • Gebruik speciaal kaaspapier
  • Altijd koel bewaren (voorkeur koelkast)
  • Donkere koele plaats (b.v. groenten la)
  • Afgesloten kaas bak
  • Kaas vacuüm trekken
  • Kaas in bakpapier
  • Tupperware bak

Aangesneden kaas bewaren in bakpapier?

Het is ook goed mogelijk om je kaas te bewaren in een afgesloten tupperware bak of vetvrij kaaspapier in de koelkast.
Bakpapier is dus een prima oplossing om een bol kaas in te bewaren.

Hoe smaakt de Boerenkaas het beste?

De smaak van het kleine boerenkaasje is op z’n best als hij zeker een half uur voordat je hem wilt gebruiken uit de koeling haalt.
De kaas komt dan rustig op smaak en proef je de diepliggende smaken, welke de kaas zo uniek maakt.

Kaas Tip!

Boerenkaas bewaren kan max 2 weken bewaard worden in vetvrij kaaspapier

Bestel een stuk Boerenkaas gemaakt van Hollandse weidemelk

Proef de unieke smaak vanaf nu zelf. Maak de keuze uit ons assortiment boerenkaas; jong belegen, belegen, extra belegen, oud of extra oude kaas, maar ook de unieke edammer kaas of de kleine ronde kaasjes zijn is de winkel te bestellen. Bepaal je eigen gewicht en bestel je stuk kaas direct online. Na het ontvangen van je bestelling wordt je stuk kaas in de boerenkaaswinkel op maat afgesneden. Vervolgens versturen we de boerenkaas gevacuümeerd naar je toe. Maak hieronder jou keuze en ervaar de geweldige smaak.

Kleine kaasjes kopen

Online Klanten ervaringen “Wat klanten zeggen”

Kun je kaas goed buiten de koelkast bewaren?

Ja dat kan prima, zeker bij gewone kaas wel. Bij de kaasboer ligt kaas ook buiten de koeling in de winkel.
Daarentegen moet je wel de kaas koel bewaren, rond de zeven graden dat is namelijk de ideale temperatuur.
Dus niet op kamertemperatuur.

Mijn opa was kaashandelaar.

Ten eerste lagen er bij hem altijd verschillende stukken kaas gewoon in de -koude- bijkeuken.
Ten tweede mocht er een schimmeltje opkomen, haal je vervolgens kun je gewoon die plak eraf schaven en dan is de kaas verder goed te eten.

Optimale smaakbeleving!

Wanneer je kaas op tafel zet voor b.v. de lunch, haal dan de kaas altijd een half uurtje eerder uit de koelkast.
Echter is de smaak dan veel intenser. Dat geldt ook voor kaasblokjes die je snijdt voor bij de borrel. Op kamertemperatuur zo lekker!

Aangezien een koelkast (als het goed is) nooit boven de 7°C uit komt, is dit eigenlijk te koud. De smaak en structuur van de kaas komen bij die temperatuur niet tot zijn recht. … De kaas droogt dus uit. Daarnaast is het jammer dat je door schimmelvorming af en toe een plak moet weggooien

 

Hoe bewaar je een stuk kaas?

Daarbij spreek ik uit ervaring overigens …. daarom heb mijn kaas altijd buiten de koeling, ook in de zomer!
Hoewel ik altijd wel met gewassen/schone handen aan je kaas kom, anders heb je er binnen een week of twee schimmel op.

Kaas in plastic zakje bewaren?

Ik heb het in een plastic zakje in een keukenkastje liggen, dus ook op kamertemperatuur levert het geen probleem op, zelfs zomers.