Edammer kaas bewaren

Edammer kaas bewaren - Noord-Holland - www.noordhollandseboerenkaas.nl

Hoe kun je het beste een edammer kaas bewaren?

Ambactelijke ronde Boeren edammer kaas Noord-Holland - www.noordhollandseboerenkaas.nlEen Edammer kaas bewaren is eigenlijk geen probleem zolang hij maar voorzien is van een coating.
Hele kazen zijn vaak voorzien van een gele coating. De coating zorgt voor een bescherm laag om de kaas wat vuil en bacteriën en uitdroging tegengaat. Snij je een stuk kaas aan en verwijder je dus een deel van de coating dan kunnen schimmels bij de kaas komen en zal de kaas sneller gaan schimmelen. Schimmels groeien het beste wanneer je de kaas niet goed verpakt en buiten de koelkast bewaard. Ook licht zorgt ervoor dat je kaas verkleurd en uitdroging tot gevolg heeft.

 

 

Bestel een edammer Boerenkaas gemaakt van Hollandse weidemelk

Proef de unieke smaak vanaf nu zelf. Maak de keuze uit ons assortiment edammer; jong belegen, belegen, oud of komijnekaas. Bepaal je keuze en bestel je edammer kaas direct online. Na het ontvangen van je bestelling wordt je ronde kaas in de boerenkaaswinkel ingepakt. Vervolgens versturen we de boerenkaas naar je toe. Maak hieronder jou keuze en ervaar de geweldige smaak.

Edammer kaas bewaren, 7 tips!

  • Gebruik speciaal kaaspapier
  • Altijd koel bewaren (voorkeur koelkast)
  • Donkere koele plaats (b.v. groenten la)
  • Afgesloten kaas bak
  • Kaas vacuüm trekken
  • Kaas in bakpapier
  • Tupperware bak

Aangesneden kaas bewaren in bakpapier?

Het is ook goed mogelijk om je kaas te bewaren in een afgesloten tupperware bak of vetvrij kaaspapier in de koelkast.
Bakpapier is dus een prima oplossing om een bol kaas in te bewaren.

Edammer kaas smaak

De smaak van de edammer kaas is op z’n best als hij zeker een half uur voordat je hem wilt gebruiken uit de koeling haalt. De kaas komt dan rustig op smaak en proef je de diepliggende smaken, welke de edammer kaas zou uniek maken het beste.

Kaas Tip!

Edammer kaas bewaren kan max 4 weken bewaard worden in vetvrij kaaspapier