Wat is een Fondue rechaud?

Wat is een Fondue rechaud - fondue onderstel - kaasfondueset - kaasfonduepan - www.NoordHollandseBoerenkaas.nl

Fondue rechaud wat is dat?

Het doel van rechaud (fondue onderstel) is om schalen met gerechten warm te houden.

Het kenmerk van een rechaud is dat ovenschalen en borden boven de warmtebron kunnen worden geplaatst. De warmtebron is meestal voldoende om voedsel warm te houden. De rechauds zijn niet geschikt om gerechten op te warmen.

Hoe gebruik je een Fondue rechaud?

Voor thuisgebruik worden meestal fondue onderstellen met theelichtjes gebruikt. Bovendien zijn er fondue onderstellen die gebruik maken van elektriciteit, gas of brandbare pasta als hittebron. Cateringbedrijven gebruiken vaak rechaud onderstellen met brandbare pasta’s.
Het kan ook gemaakt zijn van dikke metalen platen om na het opwarmen lang warm te blijven. Vaak kom je ze tegen in Chinese restaurants en worden de gerechten hierop gediend. Deze blijven warm tijdens het eten.

Fondue onderstel alternatief voor

Een andere vorm van fondue onderstellen zijn theelichtjes. Het betreft dan een kleiner onderstel dat een theelichtje heeft. Bovenop staat dan vaak een theepot. Theelichtjes worden ook wel waxinelichtjes genoemd.

Fondue onderstel of Rechaud

Er zijn zeer veel modellen aan rechauds. De fondue onderstellen zijn er in klassieke modellen maar ook moderne zijn erg gewild.
De onderstellen zijn er zowel voor gelbranders maar ook voor spiritusbranders.

Kaasfondueset

Wij Nederlanders zijn gek op de Kaasfondue. De Hollandse kaasfondue of een Zwitserse kaasfondue is voor échte kaasliefhebbers.
Voor een lekkere Hollandse kaasfondue gebruik je bij voorkeur boerenkaas. Lees daarom ons assortiment met kaasfondue recepten en ga lekker genieten. Maak een keuze voor een Kaasfondueset

Let op: je bestelt dit product bij onze partner in kaas. We verwijzen je door naar een andere website?

Bestel ook je kaasfondue pakket direct online bij onze kaaspartner