Aged leicestershire red | Hele kaas 3,6 kilo

84,95

De Aged Leicestershire Red kaas is uniek dankzij het traditionele recept en het speciale rijpingsproces. De kaas heeft een schilferige, open textuur en een rijke, goudoranje kleur. Hij wordt gekenmerkt door een licht zoete, gekarameliseerde smaak. Aged Leicestershire Red heeft een volle smaak en heerlijke aroma’s. Bestel je gewenste gewicht.

Beschrijving

Bekroonde Leicestershire Red kaas

Deze Aged Leicestershire Red kaas is boterachtig, stoffig en zes maanden gerijpt. Hij staat bekend om zijn open textuur en zoete, gekarameliseerde smaak. Bovendien is het de enige gepasteuriseerde Rode Leicester geproduceerd in Leicestershire County. Een bekroonde kaas en onbetwiste favoriet.

Ingrediënten:

Gepasteuriseerde koemelk met een hoog vetgehalte (48+) en vegetarisch stremsel, zout, melkzuur, vitamine A, B en D

Kwaliteit:

Wij snijden en vacumeren uw Aged Leicestershire Red vers van het mes. Dankzij de harde structuur is deze kaas perfect voor verzending.

Van de kaasboederij

De Aged Leicestershire Red kaas wordt bereid volgens een ouderwets recept, waarbij de kaas wordt beboterd en in stof wordt gebonden. Daarna wordt hij zes maanden gerijpt om hem een schilferige textuur en een rijke goudoranje kleur te geven. Het is ook vermeldenswaard dat deze specifieke Leicester kaas gepasteuriseerd is, in tegenstelling tot andere die in het graafschap worden geproduceerd. De Long Clawson Dairy produceert de kaas. Aged Leicestershire Red is een favoriet, en is 3 keer met goud bekroond bij de International Cheese Awards en heeft ook de Tesco Red Leicester Trophy gewonnen.

Op de Borrelplank voor een mooie smaak

Aged Leicestershire Red is een veelzijdige kaas die zowel in warme als koude gerechten kan worden gebruikt. Deze Engelse kaas heeft een uniek uiterlijk en een unieke smaak, waardoor hij perfect is voor elk kaasplankje. Probeer hem te combineren met een volle witte wijn zoals Muscadet of Vouvray.

Engelse Leicestershire Cheddar kaas

Aged Red Leicester is een harde koemelkse Cheddar kaas uit Leicestershire in het Verenigd Koninkrijk. De oranje kleur wordt verkregen door de latere fermentatiefasen, wanneer enzymen caroteen omzetten in vitamine A. Het antibioticum neomycine kan worden gebruikt tijdens de kaasbereiding en kan in zeer kleine hoeveelheden – minder dan 0,1 deeltjes per miljoen – achterblijven tegen de tijd dat de kaas bij de consument terechtkomt.

De Aged leicestershire red kaasmakers

Long Clawson Dairy produceert al meer dan een eeuw voortreffelijke Britse kazen. Deze kaasmakerij in Leicestershire is het brein achter niet alleen Red Leicester, maar ook onze Stilton.

Het hart van het kaasbedrijf Long Clawson ligt niet in het maken van de cheddar kaas, maar in de 41 plaatselijke boerderijen die de melk voor hun kazen leveren. Deze boeren uit Leicestershire, Nottinghamshire en Derbyshire werken al generaties lang samen met Long Clawson en helpen zelfs de fabriek te runnen aangezien het wettelijk een coöperatie is.

De geschiedenis van de Aged leicestershire red

Rode Leicester werd voor het eerst populair in de 17e eeuw. In die tijd aten koeien vaak gras dat zeer rijk was aan caroteen, waardoor hun melk een intens oranje kleur kreeg. De kaasmakers beseften al snel dat hun klanten dit als een positieve eigenschap zagen en begonnen annatto (een natuurlijke kleurstof) aan de melk toe te voegen om de kleur nog intenser te maken.

Volgens traditioneel recept

Deze kaas wordt gemaakt volgens een traditioneel recept, wat resulteert in een boterzoete smaak met karameltoetsen. Na het vormen wordt elke Red Leicester in doeken gewikkeld (“cloth-bound” in het Engels) en laat men hem minstens zes maanden rijpen. Dit proces zorgt voor een licht korrelige, open textuur.

De afgelopen jaren heeft de kaas drie gouden medailles gewonnen bij de Global Cheese Awards..

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Aged leicestershire red | Hele kaas 3,6 kilo” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *