Boerenkaas Specialiteiten Kies je kaas uit de kaaswinkel
Boerenkaas Assortiment Direct bezorgt aan je deur
Boerenkaas ook jou favoriet? Geef eens kaas kado!

Beemster kaaspakket: 4 beste smaken!

Het Beemster kaaspakket bevat vier verrukkelijke kazen die elke cent waard zijn! Perfect voor een borrelplank, zal deze heerlijke kaas je smaakpapillen prikkelen als nooit tevoren. Je kunt er ook van genieten op wat brood of tussen de boterhammen.

Categorie:

Beschrijving

Beemster kaaspakket een pakket met de 4 beste smaken! Het beste van kaas uit de Beemster. Met dit heerlijk Beemsterkaaspakket zet je echt een verrassing op tafel. Perfect voor een borrelplank als proeverij. Maar ook lekker op brood of tussen je tosti.

Beemsterkaas – kaaspakket

Van alle kazen is de voorjaarskaas van gras de mooiste. De kaas wordt gemaakt van melk die wordt verzameld tijdens de eerste weidegang. Door de natuurlijk rijpingstijd van slechts vijf weken is deze kaas snel op smaak. Deze kaas wordt vers gemaakt, met melk van koeien die net weer in de wei staan. Het eten van Beemster Graskaas is alsof je je overgeeft aan de romigheid van de lente zelf.

Het verrukkelijke Beemster kaaspakket bevat het volgende:

  • Jong belegen Beemsterkaas 1 x 500 gram
  • Belegen Beemster kaas 1 x 500 gram
  • Extra belegen Beemster kaas 1 x 500 gram
  • Gerijpte Beemster kaas 1 x 500 gram

Ingrediënten: Vet 48+, Gepasteuriseerde koemelk, Vegetarisch stremsel (microbieel), Zout, Startcultuur, Vitamine A, B en D

Kwaliteit is onze eerste prioriteit. We snijden je kaas rechtstreeks van het mes en verpakken hem vacuüm om ervoor te zorgen dat je het best mogelijke product krijgt! Dankzij de harde structuur van Hollandse kaas is dit type kaas perfect om via de post te versturen.

4 lekkere kazen in een pakket

Beemster kaaspakket is een Nederlandse kaas die afkomstig is uit de Beemster, de oudste polder van Nederland. De koeien grazen hier op voedzame grassen, en dat zie je terug in de smaak van Beemsterkaas. Er zijn verschillende soorten Beemster kazen: jong belegen, belegen, extra belegen en oud. Ze hebben allemaal hun eigen karakter, maar zijn onmiskenbaar van de Beemster.

Ambachtelijke kaas

Beemsterkaas is een zeer Hollandse kaas die afkomstig is uit de Beemster, de oudste polder van Nederland. De koeien grazen hier op grasland dat voedzaam gras bevat, wat de smaak van Beemsterkaas beïnvloedt. Beemster kazen zijn er in verschillende soorten: jong, jong belegen, belegen, extra belegen, oud, extra oude en XO extra oude kaas. Maar ook de lite jong belegen, lite belegen, komijn en de graskaas. Deze hebben allemaal hun eigen karakter, maar delen dat ze onmiskenbaar uit de Beemster komen. Er is ook een Beemster Kaaspakket verkrijgbaar waarin alle soorten Beemsterkaas zitten. Maar ook de bekende Edammer kaas bol.

Proef de puurheid van de natuur

Zo worden voor de kaasbereiding alleen zuivel gebruikt die van Noord-Hollandse koeien afkomstig zijn. Hier krijgen de dieren en het milieu dagelijks extra aandacht. De natuurlijke smaak is afkomstig van de blauwe zeeklei in de Beemsterpolder. De koeien grazen hier langer in de wei en produceren hoogwaardige melk. Zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest grazen deze koeien op gras, klavers en weidebloemen, waardoor de resulterende melk niet alleen gezonder, maar ook lekkerder is.

Beemster Kaas uit Noord-Nederland:

Beemsterkaas is een zeer Hollandse kaas die afkomstig is uit de Beemster, de oudste polder van Nederland. De koeien grazen hier op grasland dat voedzaam gras bevat, wat de smaak van Beemsterkaas beïnvloedt. Beemster kazen zijn er in verschillende soorten: jong belegen, belegen, extra belegen en oud. Deze hebben allemaal hun eigen karakter, maar delen dat ze onmiskenbaar uit de Beemster komen. Er is ook een Kaasliefhebberspakket verkrijgbaar waarin alle soorten Beemsterkaas zitten.

Wat is er zo bijzonder aan de Beemster?

Met ingrediënten die natuurlijk zijn en vrij van conserveringsmiddelen of toevoegingen. Daarom is dit product volkomen uniek. Naast zijn heerlijke smaak en textuur is Beemster kaas ook lactosevrij. Zodoende is hij geschikt voor mensen die lactose-intolerant zijn of allergisch voor zuivelproducten.

De Cono-fabriek produceert ook de Edammer kaas. Al meer dan 200 jaar gebeurd het volgens traditionele technieken en processen. Op unieke wijze wordt de edammer minstens 15 weken rijpt. De gele kaas bol is gemaakt van koemelk uit Noord-Nederland. Hij onderscheidt zich als een heerlijk romige en zachte kaas. De unieke smaak van deze kaas zal je smaakpapillen zeker prikkelen. Waardoor het een welkome aanvulling is op elk kaasplateau of recept! Dus aarzel niet – probeer Cono’s Edammer vandaag nog!

Waar grazen al die Beemster kaas koeien?

Waar wordt Beemster kaas gemaakt?

Beemster kaas wordt gemaakt in de Beemster Kaasfabriek. Deze is gevestigd in de Beemster in Noord-Holland. Deze traditionele Nederlandse kaas wordt geproduceerd door een familiebedrijf. Sinds 1901 maken ze al ambachtelijke kazen van hoge kwaliteit maakt. Alle kaas producten worden gemaakt met natuurlijke ingrediënten. Zonder conserveringsmiddelen of toevoegingen. Dat weer zorgt voor een unieke smaak en textuur.

Hoe wordt Beemster kaas gemaakt?

De Beemster kaas wordt op traditionele wijze gemaakt. De ingrediënten zijn melk van koeien die in de weilanden rond de stad op gras grazen. De melk wordt eerst verhit en vervolgens afgekoeld tot wrongel. Vervolgens in cilindervormige vormen geperst. Daarna hij wordt gezouten en 12 weken rijpt. Dit proces levert een uniek smaakprofiel op, waardoor het een van de populairste kaassoorten van Nederland is!

Welke Beemster kaas is vegetarisch?

De kaas komt tot stand met stremsel. Het is een enzym dat traditioneel uit de maag van koeien komt. Beemster produceert nu echter ook een vegetarische versie van hun kaas. Een plantaardig stremsel maakt het mogelijk. Dit maakt hem geschikt voor zowel vegetariërs als veganisten!

Wat zijn andere populaire Nederlandse kazen?

Andere populaire Nederlandse kazen zijn Gouda, Edam, Maasdam en Leerdammer. Dit zijn allemaal halfharde kazen met een uitgesproken smaakprofiel dat goed samengaat met fruit, noten en vleeswaren. Maar ook lekker op een kaasplateau in recepten of in een quiche of kaastaart!

Wat is het verschil tussen Goudse en Edammer kaas?

Gouda is een halfharde Nederlandse kaas gemaakt van koemelk die minstens 5 maanden gerijpt is. Hij heeft een oranjebruine korst en een lichtgele binnenkant met kleine gaatjes. Hij heeft een zoete maar licht zoute smaak en smelt gemakkelijk inpopulaire Nederlandse kazen zijn Gouda, Maasdammer, Leyden, Boerenkaas en Edam. Ze hebben allemaal hun eigen unieke smaakprofiel en textuur – voor elk wat wils! Gouda is een van de populairste Nederlandse kazen, bekend om zijn gladde textuur en romige smaak; Maasdammer is mild en zoet; Leyden heeft een scherpe smaak en een korrelige textuur; Boerenkaas is een stevige kaas met een licht nootachtige smaak; en Edam is een gerijpte kaas met een milde, zoute smaak.

Is Beemster lactosevrij?

Ja, Beemster kaas is lactosevrij. Dat komt gebeurd via een natuurlijk gistingsproces dat de lactose in de melk afbreekt. Zodoende kunnen mensen die lactose-intolerant zijn of allergisch voor zuivelproducten de Beemster kaas toch eten.

Wat voor een smaak heeft de Beemsterlite 18+ kaas?

Beemster Lite 18+ is een extra gerijpte kaas met een zoute smaak, een sterk aroma en een zachte textuur. Door de rijping krijgt de kaas een licht nootachtige smaak met hints van zoetheid. Dit maakt hem geweldig voor het maken van sandwiches en als topping voor salades of soepen! Hij is ook perfect om te bakken in gratins, quiches of taarten.

Is biologisch kaas echt biologisch?

Ja, onze biologische kaas is echt biologisch. Zo is Biologische kaas gemaakt van melk die afkomstig is van koeien die alleen biologisch voer krijgen. Daarnaast moet de kaas geproduceerd zijn zonder het gebruik van antibiotica, hormonen of andere chemicaliën. Dit betekent dat het een gezondere keuze kan zijn voor wie zijn blootstelling aan mogelijk schadelijke stoffen wil beperken. Het is echter belangrijk op te merken dat biologisch niet noodzakelijkerwijs ‘beter’ betekent; alle kazen kunnen nog steeds ongezonde vetten en calorieën bevatten. Controleer dus altijd het voedingswaarde-etiket voordat je iets koopt!

Hoe moet ik Beemster kaas bewaren?

Beemster kaaspakket kun je het beste bewaren in de koelkast tussen 4°C en 8°C. Bewaar bij voorkeur de Beemsterkaas in een luchtdichte verpakking of strak in was gewikkeld papier. Wil je echt geniet van je kaas met een optimale smaak en textuur? Dan adviseren we je de kaas binnen enkele weken na aankoop te consumeren. Zo kun je de kaas weer knapperig maken door licht te verwarmen in de oven of een koekenpan. Welke soort kaas je ook kiest, Beemster uit de Cono-fabriek zorgt altijd voor een heerlijke en unieke smaak. Of je nu op zoek bent naar een milde, zoete smaak of een meer robuuste smaak, Edammer kaas van de Cono fabriek zal zeker in de smaak vallen! Geniet ervan!