BeemsterLite 18+ Belegen

BeemsterLite Belegen kaas is licht en minstens vier maanden natuurlijk gerijpt, waardoor het een populaire keuze is voor gezondheidsbewuste mensen. Hij kan worden gegeten in salades, stoofschotels of op zichzelf als onderdeel van een kaasplankje.

Beschrijving

BeemsterLite 18+ Belegen heeft ruim vier maanden natuurlijk gerijpt. En daar dankt deze kaas zijn lichte bite aan. Dat maakt het een populaire, bewuste smaakmaker in salades, ovengerechten of op het kaasplankje.

De slanke 18+ Lite Beemsterkaas

BeemsterLite 18+ Belegen heeft minimaal vier maanden gerijpt om de kaas zijn karakteristieke lichte bite te geven. Deze lekkernij is perfect voor salades, ovenschotels, of als onderdeel van een kaasplankje.

Ingrediënten:

Vet 19+, gepasteuriseerde koemelk, vegetarisch stremsel (microbieel), zout, melkzuur, natriumnitraat, annatto vitamine A, B en D.

Bij Beemster waarderen we kwaliteit boven alles. We snijden je kaas vers uit het blok en verpakken hem vacuüm, zodat hij in perfecte staat bij je aankomt. Bovendien zijn onze producten, dankzij de harde structuur van Nederlandse kaas, goed geschikt om te verzenden.

Onze BeemsterLite 18+ Belegen met minder vet!

De Beemsterlite kaas dankt zijn naam aan de oudste polder van Nederland, ook wel de Beemster genoemd. De verschillende grassoorten die in dit gebied groeien geven de kaas een unieke smaak die zout en romig is. Hij is verkrijgbaar in vier verschillende soorten: jong belegen, gerijpt, extra belegen en oud. Van oudsher wordt hij gebruikt als beleg op broodjes. Genieten zoals jij dat maar wilt!

Ambachtelijke kaas

Beemsterkaas is een zeer Hollandse kaas die afkomstig is uit de Beemster, de oudste polder van Nederland. De koeien grazen hier op grasland dat voedzaam gras bevat, wat de smaak van Beemsterkaas beïnvloedt. Beemster kazen zijn er in verschillende soorten: jong, jong belegen, belegen, extra belegen, oud, extra oude en XO extra oude kaas. Maar ook de lite jong belegen, lite belegen, komijn en de graskaas. Deze hebben allemaal hun eigen karakter, maar delen dat ze onmiskenbaar uit de Beemster komen. Er is ook een Beemster Kaaspakket verkrijgbaar waarin alle soorten Beemsterkaas zitten. Maar ook de bekende Edammer kaas bol.

Proef de puurheid van de natuur

Zo worden voor de kaasbereiding alleen zuivel gebruikt die van Noord-Hollandse koeien afkomstig zijn. Hier krijgen de dieren en het milieu dagelijks extra aandacht. De natuurlijke smaak is afkomstig van de blauwe zeeklei in de Beemsterpolder. De koeien grazen hier langer in de wei en produceren hoogwaardige melk. Zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest grazen deze koeien op gras, klavers en weidebloemen, waardoor de resulterende melk niet alleen gezonder, maar ook lekkerder is.

Beemster Kaas uit Noord-Nederland:

Beemsterkaas is een zeer Hollandse kaas die afkomstig is uit de Beemster, de oudste polder van Nederland. De koeien grazen hier op grasland dat voedzaam gras bevat, wat de smaak van Beemsterkaas beïnvloedt. Beemster kazen zijn er in verschillende soorten: jong belegen, belegen, extra belegen en oud. Deze hebben allemaal hun eigen karakter, maar delen dat ze onmiskenbaar uit de Beemster komen. Er is ook een Kaasliefhebberspakket verkrijgbaar waarin alle soorten Beemsterkaas zitten.

Wat is er zo bijzonder aan de Beemster?

Met ingrediënten die natuurlijk zijn en vrij van conserveringsmiddelen of toevoegingen. Daarom is dit product volkomen uniek. Naast zijn heerlijke smaak en textuur is Beemster kaas ook lactosevrij. Zodoende is hij geschikt voor mensen die lactose-intolerant zijn of allergisch voor zuivelproducten.

De Cono-fabriek produceert ook de Edammer kaas. Al meer dan 200 jaar gebeurd het volgens traditionele technieken en processen. Op unieke wijze wordt de edammer minstens 15 weken rijpt. De gele kaas bol is gemaakt van koemelk uit Noord-Nederland. Hij onderscheidt zich als een heerlijk romige en zachte kaas. De unieke smaak van deze kaas zal je smaakpapillen zeker prikkelen. Waardoor het een welkome aanvulling is op elk kaasplateau of recept! Dus aarzel niet – probeer Cono’s Edammer vandaag nog!

Waar grazen al die Beemster kaas koeien?

Waar wordt Beemster kaas gemaakt?

Beemster kaas wordt gemaakt in de Beemster Kaasfabriek. Deze is gevestigd in de Beemster in Noord-Holland. Deze traditionele Nederlandse kaas wordt geproduceerd door een familiebedrijf. Sinds 1901 maken ze al ambachtelijke kazen van hoge kwaliteit maakt. Alle kaas producten worden gemaakt met natuurlijke ingrediënten. Zonder conserveringsmiddelen of toevoegingen. Dat weer zorgt voor een unieke smaak en textuur.

Hoe wordt Beemster kaas gemaakt?

De Beemster kaas wordt op traditionele wijze gemaakt. De ingrediënten zijn melk van koeien die in de weilanden rond de stad op gras grazen. De melk wordt eerst verhit en vervolgens afgekoeld tot wrongel. Vervolgens in cilindervormige vormen wordt geperst, waarna hij wordt gezouten en 12 weken rijpt. Dit proces levert een uniek smaakprofiel op, waardoor het een van de populairste kaassoorten van Nederland is!

Welke Beemster kaas is vegetarisch?

De traditionele Beemster kaas wordt gemaakt met stremsel. Het is een enzym dat traditioneel uit de maag van koeien komt. Beemster produceert nu echter ook een vegetarische versie van hun kaas. Om dit mogelijk te maken wordt gebruik gemaakt van een plantaardig stremsel. Dit maakt hem geschikt voor zowel vegetariërs als veganisten!

Wat zijn andere populaire Nederlandse kazen?

Andere populaire Nederlandse kazen zijn Gouda, Edam, Maasdam en Leerdammer. Dit zijn allemaal halfharde kazen met een uitgesproken smaakprofiel dat goed samengaat met fruit, noten en vleeswaren. Ze kunnen op zichzelf worden gegeten of als onderdeel van een kaasplateau. Daarnaast worden ze ook vaak gebruikt in recepten als quiches en taarten!

Wat is het verschil tussen Goudse en Edammer kaas?

Gouda is een halfharde Nederlandse kaas gemaakt van koemelk die minstens 5 maanden gerijpt is. Hij heeft een oranjebruine korst en een lichtgele binnenkant met kleine gaatjes. Hij heeft een zoete maar licht zoute smaak en smelt gemakkelijk inpopulaire Nederlandse kazen zijn Gouda, Maasdammer, Leyden, Boerenkaas en Edam. Ze hebben allemaal hun eigen unieke smaakprofiel en textuur – voor elk wat wils! Gouda is een van de populairste Nederlandse kazen, bekend om zijn gladde textuur en romige smaak; Maasdammer is mild en zoet; Leyden heeft een scherpe smaak en een korrelige textuur; Boerenkaas is een stevige kaas met een licht nootachtige smaak; en Edam is een gerijpte kaas met een milde, zoute smaak.

Is Beemster lactosevrij?

Ja, Beemster kaas is lactosevrij. Dat komt gebeurd via een natuurlijk gistingsproces dat de lactose in de melk afbreekt. Zodoende kunnen mensen die lactose-intolerant zijn of allergisch voor zuivelproducten de Beemster kaas toch eten.

Is biologisch kaas echt biologisch?

Ja, onze biologische kaas is echt biologisch. Zo is Biologische kaas gemaakt van melk die afkomstig is van koeien die alleen biologisch voer krijgen. Daarnaast moet de kaas geproduceerd zijn zonder het gebruik van antibiotica, hormonen of andere chemicaliën. Dit betekent dat het een gezondere keuze kan zijn voor wie zijn blootstelling aan mogelijk schadelijke stoffen wil beperken. Het is echter belangrijk op te merken dat biologisch niet noodzakelijkerwijs ‘beter’ betekent; alle kazen kunnen nog steeds ongezonde vetten en calorieën bevatten. Controleer dus altijd het voedingswaarde-etiket voordat je iets koopt!

Hoe moet ik Beemster kaas bewaren?

BeemsterLite 18+ Belegen kun je het beste bewaren in de koelkast tussen 4°C en 8°C. Bewaar bij voorkeur de Beemsterkaas in een luchtdichte verpakking of strak in was gewikkeld papier. Wil je echt geniet van je kaas met een optimale smaak en textuur? Dan adviseren we je de kaas binnen enkele weken na aankoop te consumeren. Zo kun je de kaas weer knapperig maken door licht te verwarmen in de oven of een koekenpan. Welke soort kaas je ook kiest, Beemster uit de Cono-fabriek zorgt altijd voor een heerlijke en unieke smaak. Of je nu op zoek bent naar een milde, zoete smaak of een meer robuuste smaak, Edammer kaas van de Cono fabriek zal zeker in de smaak vallen! Geniet ervan!