Cheddar Farmhouse Black | Hele kaas 3 kilo

79,50

De Chedder Farmhouse Black zuivel is halfhard, zacht en goudgeel van kleur. Met de leeftijd wordt de kaas donkerder. Als hij jong is, heeft hij een milde smaak die zich dankzij het rijpingsproces ontwikkelt tot een heerlijke sterke nootachtige smaak. Bestel je eigen gewicht.

Categorie:

Beschrijving

Farmhouse Black 3 kilo cheddar kaas

Cheddar Farmhouse Black is een halfhard, zacht en goudgeel. Naarmate hij ouder wordt, wordt hij donkerder van kleur. Als hij jong is, heeft hij een zachte smaak die zich na verloop van tijd ontwikkelt tot een sterke nootachtige smaak.

Cheddar Farmhouse Black wordt nog steeds met de hand gemaakt op de boerderij, wat zorgt voor een volle, rijke smaak. De halfharde kaas heeft een zwarte paraffinekorst en een goudgele kleur waardoor het een uitstekende drinkkaas is.

Ingrediënten:

Gepasteuriseerde koemelk, vetgehalte 48+, zout, startcultuur en vegetarisch stremsel.

Kwaliteit:

Cheddar Farmhouse Black is een stevige kaas, perfect om in plakken te snijden en vervolgens vacuüm te verpakken.

Handgemaakte Cheddar black

Cheddar is niet alleen de meest geproduceerde kaas ter wereld, maar ook een van de weinige waarvan de smaak aanzienlijk verschilt naargelang van de herkomst. Cheddar van kleine boerderijen heeft bijvoorbeeld meestal een veel sterkere smaak dan Cheddar die op grote schaal wordt geproduceerd. In feite smaakt Cheddar Farmhouse Black (een soort cheddarkaas) die met de hand wordt gemaakt en 9 tot 24 maanden in kaasdoek rijpt, zelden flauw – zelfs voor fijnproevers.

Hooibloemkaas de ideale smeltkaas

Hooibloemkaas is een heerlijke en romige toevoeging aan elke maaltijd. De kaas smelt prachtig, waardoor hij perfect is voor fondue of warme gerechten. Ook op een kaasplankje met een glas rode wijn is hij heerlijk!

De geschiedenis van Cheddar Farmhouse Black

Cheddar is een halfharde kaassoort die nog steeds met de hand wordt gemaakt op boerderijen. Ook al is de melk die voor deze kaas wordt gebruikt gepasteuriseerd, toch heeft hij een rijke en complexe smaak. Het zuivel in deze kaas is enigszins bros en kruimelig, en de kaas zelf heeft een zwarte paraffine korst om zich heen. Cheddarkazen behoren tot de meest geproduceerde kazen ter wereld.

Cheddar staat ook bekend als  lokaas voor muizen. Veel Cheddar die in massa wordt geproduceerd heeft echter niet veel smaak. Cheddar van de boerderij of uit de fabriek die goed is, smaakt daarentegen geweldig. Farm Cheddar is afkomstig uit Cheddar of andere regio’s in Zuidwest-Engeland. Hij wordt gemaakt van rauwe of gepasteuriseerde melk waaraan melkzuur en stremsel worden toegevoegd. Na het stremmen zorgt de enorme hoeveelheid wei die eruit loopt ervoor dat de kleine stukjes wrongel stollen tot een grote massa.

De wrongel wordt in grote stukken gesneden en vervolgens op elkaar gestapeld, zodat de wei eraf druipt. Dit proces heet “Cheddaring” en geeft Cheddarkaas zijn unieke textuur. Na Cheddaring wordt de wrongel in vaten gelegd, gezouten en geperst. Farmhouse cheddar wordt in kaasdoek gewikkeld, waardoor een harde, grijsbruine korst ontstaat. De rijping duurt 9 tot 24 maanden.

Farmhouse cheddar is een zachte, halfharde kaas met een goudgele kleur. Wanneer hij jong is, is de smaak van boerencheddar mild; tijdens het rijpen ontwikkelt zich echter een mooie sterke nootachtige smaak. Goede gerijpte cheddar moet veel zout en wat zuur bevatten. Nadat Farmhouse Cheddar ongeveer een jaar heeft gerijpt, vormen zich eiwitkristallen waardoor de kaas knispert tussen de tanden bij het eten.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Cheddar Farmhouse Black | Hele kaas 3 kilo” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *