Old Amsterdam kaas

Als je op zoek bent naar een pure, authentieke smaak, dan is Old Amsterdam de kaas voor jouw. De bijzondere smaak van Old Amsterdam is het resultaat van het combineren van passie en expertise in kaasmaken met liefde voor bijzondere smaken. Deze Old Amsterdam is in 2014 en 2020 bekroond met de Superior Taste Award.

Beschrijving

Old Amsterdam kaas is heerlijk, pittig en romig. Hij heeft prachtige rijpingskristallen die hem nog lekkerder maken!

Bij Old Amsterdam hebben ze een passie voor het perfectioneren van de smaak van de kaas. De unieke smaak is het resultaat van zorgvuldig vakmanschap en een toewijding om alleen de beste ingrediënten te gebruiken. Ze rijpen onze kaas tot in de perfectie, zodat elke hap zo smaakvol mogelijk is.

Onder voortdurende kwaliteitscontrole rijpt de kaas tot hij de perfectie heeft bereikt. Pas dan wordt Old Amsterdamse kaas vrijgegeven voor verkoop aan het publiek. Wat de oude Amsterdamse kaas onderscheidt van andere soorten oude kaas is het ontbreken van droge en zoute eigenschappen; in plaats daarvan heeft hij een rijke smaak waarvan iedereen kan genieten, ongeacht hoe je hem koopt: in blokjes, plakjes, geraspt of in stukjes.

Ingrediënten: Gepasteuriseerde koemelk, vet (48+), zout, melkzuur, stremsel, conserveermiddel E251, kleurstof anatto

Kwaliteit:

Ze zijn trots op de kwaliteit van de kaas en garanderen de versheid ervan door hem rechtstreeks van het mes te verpakken. De dichte textuur van Nederlandse kaas maakt hem ideaal voor verzending.

De geschiedenis van Old Amsterdam

De merknaam “Old Amsterdam” is niet bedoeld om mensen wijs te maken dat de kaas daadwerkelijk uit Amsterdam komt, maar om een ouderwetse kwaliteit op te roepen. Het bedrijf plaatst zijn televisiereclames in oude films om een bepaalde sfeer rond het merk te creëren. Professionals betwijfelen echter of de kaas echt één jaar oud is, zoals de naam suggereert.

De firma Westland exporteert Old Amsterdam kaas wereldwijd. De kaas is 8 maanden gerijpt. Westland is gespecialiseerd in de verkoop van merkkazen; ook Maaslander is een merk van het bedrijf.

Old Amsterdamse kaas Imitatie en merkinbreuk

In februari 2008 kwam Old Amsterdam kaas in het nieuws omdat er namaak Old Amsterdam kaas in omloop was – het was de eerste keer dat een kaasmerk werd nagemaakt. De bedriegers werden snel gepakt en voor de rechter gedaagd.

Naast deze imitators zijn er ook kazen die (naar verluidt) tegen de merkrechten van Westland ingaan zonder een perfecte replica van de originele smaak te zijn. In november 2009 stapten Den Dekker en Westland naar de rechter over dit conflict.

Old Amsterdam wiki

Den Dekker verkocht kazen met een zwarte korst onder de naam Old Amsterdam, hetgeen volgens Westland Kaasspecialisten een inbreuk op het merk Old Amsterdam was. In antwoord op het verweer van Den Dekker dat het gewoon om een soortnaam (Amsterdammer kaas) en typeaanduiding (oude kaas) ging, voerde Westland aan dat hoewel Old Amsterdam technisch gezien geen echte Amsterdamse kaas is, maar eerder Goudse, particulieren het als een apart merk herkennen.

Op 1 december 2009 oordeelde de rechtbank dat het argument van Den Dekker ongeldig was omdat “Amsterdammer kaas” een soortnaam is die niet onder de huidige warenwetgeving valt.

FAQ: Veel gestelde vragen

Smaken Old Amsterdam kaas bitterballen ook lekker?

Old Amsterdam kaaskroketten en bitterballen zijn niet alleen lekker, maar hebben ook een knapperige buitenkant en een hartige, romige binnenkant die uw smaakpapillen zeker zullen plezieren. Dus ga je gang en geniet ervan als voorgerecht of tussendoortje met vrienden en familie.

Is Old Amsterdam kaas goed om te smelten?

De rijke smaak en zachte textuur van Old Amsterdam kaas maakt het ideaal om te smelten en toe te voegen aan elk gerecht, of dat nu pizza of een sandwich is!

Kan ik Old Amsterdam invriezen?

U kunt de kwaliteit van Old Amsterdam kaas behouden door het in te vriezen! Langer dan twee maanden in de koelkast begint hij te bederven.

Is Old Amsterdamse kaas vegetarisch?

Ja, Old Amsterdam kaas is een vegetarische kaas. Hij bevat geen dierlijke producten en is perfect voor veganisten en vegetariërs! Deze heerlijke oude kaas smaakt niet alleen geweldig, maar je kunt je goed voelen in de wetenschap dat het een bewuste keuze is die goed is voor het milieu en je gezondheid.

Hoe kan ik Old Amsterdam het beste bewaren?

De beste manier om Old Amsterdam te bewaren is in de originele verpakking of verpakt in waspapier of perkamentpapier. Koel bewaren (in de koelkast) en binnen vier weken na opening consumeren voor een optimale smaak en kwaliteit.

Hoe oud is de oude kaas van Old Amsterdam, niet echt oud?

In tegenstelling tot oude kaas, die men gewoon laat rijpen, ondergaat Old Amsterdam een langdurig proces om zijn unieke smaak te verkrijgen. Om te beginnen wordt koemelk gemengd met zout en vervolgens in blokken geperst en minstens een jaar gerijpt. Dit zorgt voor de uitgesproken smaak en textuur die we allemaal kennen en waar we van houden! Met zoveel zorg voor elk blok kaas is het geen wonder dat het eindproduct zo geweldig smaakt.

Kwaliteitsgarantie: Old Amsterdam kaas keuringsdienst van waarde

Bij Old Amsterdam staat kwaliteit voorop. Ons team van kaasexperts inspecteert elk blok kaas dat binnenkomt om er zeker van te zijn dat het aan onze hoge eisen voldoet. We volgen strikte richtlijnen en procedures om klanten het best mogelijke product te garanderen. Elk blok Old Amsterdam kaas ondergaat een grondige inspectie, van geur- en smaaktests tot textuuranalyse – zodat u zeker weet dat u alleen het beste krijgt als u kiest voor Old Amsterdam!

Het eigen keuringsteam zorgt voor alle problemen die zich voordoen, zodat je altijd een perfecte ervaring hebt met de kaas. Omdat elk stukje Old Amsterdam kaas van de beste kwaliteit is, bent u elke keer verzekerd van een geweldige smaak!

Heeft Old Amsterdam Cheese speciale eigenschappen?

De provocerende smaak en de niet-geklopte textuur van Old Amsterdam zijn het resultaat van het toegewijde, jarenlange rijpingsproces van de korst. Dit geeft Old Amsterdam zijn unieke kwaliteiten: een intens aroma, rijke hartige botersmaak met tonen van noten, en een stevige beet. Perfect om te raspen, te smelten of alleen te eten als voorgerecht!

Waar past Old Amsterdam kaas bij?

Old Amsterdam combineert perfect met veel fruit en groenten en voegt een heerlijke smaakdiepte toe aan elk gerecht. Het kan worden gecombineerd met knapperige appels, sappige peren of geroosterde wortelgroenten voor een hartig bijgerecht. Op zichzelf is het een ideaal voorgerecht, geserveerd met crackers en vleeswaren. En natuurlijk is het de perfecte topping voor pizza’s en pasta’s! Met zoveel mogelijkheden voegt Old Amsterdam zeker wat spanning toe aan uw maaltijd!