Beschrijving
Rode cheddar kaas mild
De smaak van Red Cheddar kaas is deels te danken aan de rijpingstijd. Zo hebben jonge kazen een veel mildere smaak en een zachtere textuur dan iets oudere kazen die de tijd hebben gehad om een sterkere smaak en een hardere consistentie te ontwikkelen. De smaken van deze cheddarkaas worden echter versterkt door het rijpingsproces, terwijl hij toch zijn romige smaak en veerkrachtige textuur behoudt – waardoor hij dat echte Engelse cheddargevoel krijgt.
Ingrediënten:
De ideale kaas voor wie 50 jaar of ouder is, gemaakt van gepasteuriseerde koemelk en stremsel. Gekruid met zout en melkzuur, is deze kaas ook verrijkt met vitamine A, B en D.
Kwaliteit:
Wij snijden uw rode Cheddar vers van het mes en verpakken hem vervolgens vacuüm. Dankzij de harde textuur van rode Cheddar kan deze kaas zonder zorgen per post worden verzonden.
Geschiedenis van de Rode Cheddar kaas
Rode Cheddar kaas is ontstaan in Leicestershire, Engeland. Nu wordt de kaas gemaakt van gepasteuriseerde koemelk en dat is al eeuwen zo. Een van zijn meest kenmerkende eigenschappen is zijn roodachtige oranje korst die ook een poederachtige schimmel op de top heeft. Deze unieke kleur komt van de toevoeging van annatto-extract tijdens de productie. Gewoonlijk wordt de kaas 6 tot 12 maanden gerijpt tot hij zijn volle smaak heeft bereikt.
Milde Rode Cheddar smeltkaas
De Rode Cheddar kaas is niet alleen heerlijk om te smelten en toe te voegen aan warme gerechten zoals stoofschotels of pasta, maar is ook een heerlijke toevoeging aan een kaasplankje. Deze romige kaas combineert goed met salami, crackers, olijven, noten, druiven, gedroogd fruit en nog veel meer!
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.