Edammer Kaastaart uit Noord-Holland

Edammer Kaastaart uit Noord-Holland - Echte Boerenkaas kopen - www.NoordHollandseBoerenkaas.nl

Het beste Edammer Kaastaart recept

Ben je op zoek naar het beste Edammer kaastaart recept? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! In deze blogpost geven we je een uitgebreid recept met alle stappen die je moet volgen. Daarnaast geven we ook wat handige tips om de kaastaart nog lekkerder te maken. Heb je zin in een overheerlijke taart? Bekijk dan snel het Edammer kaastaart recept en ga aan de slag!

Welke edammer kaas kan ik hiervoor het beste gebruiken?

Wat betreft de edammerkaas voor dit recept heb je twee keuzes. Je kunt oude of jonge edammerkaas gebruiken. Wil je een sterke smaak in je kaastaart, dan raden we aan om gerijpte edammerkaas te gebruiken. Aan de andere kant, als je liever een mildere smaak hebt, kies dan in plaats daarvan voor jonge edammerkaas.

Wat maakt een kaastaart zo bijzonder?

Een Edammer kaastaart is bijzonder vanwege de unieke smaak en textuur van edammerkaas. Edammer kaas heeft een zoete nootachtige smaak, die goed combineert met andere smaken in de taart. Het maakt de taart ook lekker hartig, waardoor elke hap een volle smaak kaas heeft.

Hoe maak je de edammer kaastaart?

Benodigdheden: ingevette vlaaivorm met losse bodem, 26 cm diameter.

Ingrediënten:

  • halve witte kool zonder stronk
  • 1 theelepel karwijzaad fijn
  • eetlepel olie (noten geeft net iets meer smaak)
  • 1 theelepel witte wijnazijn
  • verse bieslook, peper en zout

Vulling:

  • 20 g boter
  • 200 g gesnipperde uien
  • 300 g oude Noord-Hollandse Gouda

Korst:

  • 300 g tarwebloem
  • 1,5 afgestreken theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 0,75 dl (olijf)olie
  • 0,75 dl water
  • 1 ei (groot)
  • 1 losgeklopt eiwit

Bovenop:

1 losgeklopte eierdooier

Bereidingswijze:

  • Spel de witte kool onder de kraan schoon.
  • Schaaf de kool over een rasp of mandoline zeer fijn.
  • Breng ruim water aan de kook. Voeg de kool hierin en het karwijzaad toe. Kook het 3 minuten.
  • Giet de kool in een zeef en spoel het af met koud water en laat het uitlekken.
  • Meng de kool in een kom met de olie, azijn, handje vol fijngeknipte bieslook, peper en zout naar smaak.

Bereiding vulling:

  • Smelt de boter in een ruime koekenpan en fruit de uiensnippers hierin zachtjes gaar. Laat ze vervolgens uitlekken en afkoelen in een zeef of stuk keukenpapier.
  • De Edammerkaas grof raspen.

Bereiding korst:

  • Begin met het zeven van de bloem en meng het met de met bakpoeder en het zout.
  • Voeg de olie, water en ei erdoor en kneed het tot een soepel deegbol.
  • Oven voorverwarmen op 200°C.
  • Het deeg in twee ballen verdelen, en beide nogmaals kneden.
  • Rol beide uit tot een diameter van 32 cm op een met bloem bestoven werkvlak.
  • Bekleed de vorm met 1 plak en bestrijk hem dan met opgeklopt eiwit.
  • Leg de helft van de kaas bovenop het deeg, gevolgd door plakjes ui. Leg de resterende kaas bovenop alles.
  • Om perfecte taarten te maken druk je het deeg altijd goed aan bij de rand. Prik de bovenkant in met een vork en bestrijk met eidooier voor extra glans.
  • Bak de taart tot hij goudbruin wordt, wat 25-30 minuten moet duren.

Geniet van je heerlijke Edammer kaastaart! Met dit gemakkelijk te volgen recept maak je een indrukwekkende lekkere kaastaart dat zeker indruk zal maken. Probeer voor extra smaak eens wat andere verse kruiden of specerijen toe te voegen We wensen je veel plezier bij het maken van dit heerlijke gerecht – bon appétit!

Bron: https://www.trouw.nl/nieuws/noord-hollandse-kaastaart~b9781f2d/

Edammer kaas kopen in onze winkel?