Klein kaasje

Klein kaasje van de boerderij

Een klein kaasje is bereid met verse melk van de weidekoeien en komen direct van de kaasboerderij en dat proef je.

Door de invloed van de Noordzee op het gras dat door koeien wordt gegeten ontstaat er een mooie smaak aan de boerenkaas. In het bijzonder geeft namelijk een mooie zilte smaak aan de kaas, puur van Noord-Hollandse bodem.

Kleine kaasjes een ambachtelijk product

Een klein boeren kaasje worden dagelijks vers gemaakt van een Noord-Hollands rauwe boerenmelk. Op de West-Friese kaasboerderij van Sjaak en Lia Koopman worden de kleine kaasjes geproduceerd. Met de rauwe melk van eigen koeien die grazen op het Noord-Hollandse platteland worden op ambachtelijke wijze de boerenkaas bereid. Kleine kaasjes maken is echt handwerk vanaf de wrongel, snijden en wassen. Daarna begint het bezinken en pekelen. Tot aan het rijpen en keren van de kazen in het kaashuis.

Klein kaasje naturel of met kruiden

Wij zijn groots in kleine kaasjes in verschillende smaken, ook wel babykaasjes of lunchkaasjes genoemd.

Een kleine ronde kaasje zijn is zo’n 400gr per stuk en verkrijgbaar in verschillende smaken.

Verder hebben we een aantal varianten ook als klein kilokaasje of de beroemde edammer kaas.

Mini kaasjes

Deze heerlijke mini kazen perfect te gebruiken op feestjes. Organiseer een kaasproeverij en de smaal zal iedereen verbazen. Wij bieden dus verschillende kleine kazen aan met variaties van jong tot belegen smaak. Hoewel er keuze is uit samenstellingen van de mini kaasjes met peper, mosterd en komijn. Ook kun je in onze boerenkaas winkel diverse kleine kaasjes kopen. Een klein kaasje is een geweldig geschenk voor alle gezinsleden, maar het is ook zeer geschikt als kerstpakket verrassing.

Resultaat 1–12 van de 30 resultaten wordt getoond