Hollandse Kaasfondue recept

Hollandse Kaasfondue recept - Hoe doe jij dat - de gouden tips - www.NoordHollandseBoerenkaas.nl

Hoe maak je een lekkere Hollandse Kaasfondue?

Dit Hollandse geeft je inspiratie om iets lekkers op tafel te zetten.
Het is een simpel maar lekker recept welke je makkelijk kunt uitbreiden.

Kaasfondue maken

Hoe maak je een basis kaasfondue? Met een kaasfondue kun je oneindig variëren. Als de basis goed is van je kaas massa dan maakt het niet uit welke kaas of smaak je toevoegt.

Basis kaasfondue, hoe maak je dat?

  • Kaasfondue pan inwrijven met knoflook en de rest in de pan.
  • 250-300ml witte wijn.
  • Theelepel citroensap.
  • Maizenapapje maken met 1,5 eetlepel maizena mengen met klein borrelglaasje kirsch of jenever.
  • Naar smaak nootmuskaat evt andere kruiden zoals peper.

Nu de basis is gemaakt voor de kaasfondue voeg je de gerapte kaas toe die jij lekker vindt. In ons voorbeeld hieronder is dat jonge Hollandse kaas. Maar wil je de kaasfondue meet pit geven kun je dat doen door geraspte Emmentaler of Gruyère toe te voegen welke meet smaak geven. Ook een oude Hollandse kaas zal meer body geven aan de kaasmassa. Eigenlijk is niks fout of verkeerd en experimenteer dan ook wat je wilt.

Hollandse en benodigdheden

Voorbereiding:

Hollandse kaasfondue recept en benodigdheden - Hoe maak je kaasfondue - kaasfondue tips - www.NoordHollandseBoerenkaas.nl

    1. Wrijf de in met met een aantal knoflookteentjes.
      Giet de witte wijn in een andere pan en verwarm het tegen de kook aan.
      Snijd ondertussen de baguettes en zet ze op tafel met de Fondue rechaud.
    2. Zodra de wijn warm is geworden, voeg al roerende de geraspte kaas toe. Zodoende smelt de kaas goed.
      Breng het op smaak met de versgemalen peper.
    3. Vermeng de kirsch en de maïzena samen met de gesmolten kaas.
      Roer het geheel goed door tot een homogene massa.
      Giet vervolgens de gesmolten kaas in de voorverwarmde en dopen maar.

Hollandse tips

  1. Wil je de fondue iets meer spicy hebben?
    Voeg dan als laatste een 1 theelepel paprikapoeder, mosterd en gemalen nootmuskaat aan het geheel toe.
  2. Als variatie is het ook lekker om 1 eetlepel gehakte tuinkruiden, tapenade of pesto door de kaasfondue te mengen.
  3. Varieer met oudere kaas voor meer een diepere en vollere smaak.
  4. Gebruik jonge en oude boerenkaas dat geeft een krachtige smaak.

Bestel een stuk kaas voor de kaasfondue

Proef de unieke smaak zelf in je eigengemaakte kaasfondue. Maak de keuze uit ons assortiment boerenkaas; jong belegen, belegen, extra belegen, oud of extra oude kaas. Bepaal je eigen gewicht en bestel je stuk kaas direct online. Na het ontvangen van je bestelling wordt je stuk kaas in de boerenkaaswinkel op maat afgesneden. Vervolgens versturen we de boerenkaas gevacuümeerd naar je toe. Maak hieronder jou keuze en ervaar de geweldige smaak.

Wat kun je in de kaasfondue doen?

Eigenlijk kun je alles in de kaasfondue dopen wat jij lekker vindt.
Brood is het meest gangbare wat iedereen kan bedenken.
Daarnaast zijn broccoliroosjes, krieltjes, gehaktballetjes en champignons erg lekker.
Verder kun je variëren met stukjes wortel, komkommer, kleine tomaatjes maar ook soepstengels of stukjes focaccia brood.
We hebben een hele lijst met dippers voor in de kaasfondue onder het kopje “kaasfondue dips, wat doop je erin”

Wat eet je bij kaasfondue?

Wat doop je in je Hollandse kaasfondue? In deze blog hieronder geven we je heel veel suggestie om je kaasfondue tot een waar feest te maken. We adviseren je wat voor brood, groente, vlees, vega en zelfs fruit het beste kan dopen in je kaasfondue.

Dit Hollandse is ook een leuke variatie

Waarom mislukt mijn kaasfondue?

Hoe zorg je ervoor dat je kaasfondue niet mislukt? Het geheim ingrediënt van een goede kaasfondue zit hem in het zetmeel. Zetmeel zorgt ervoor dat je een dikkere massa krijgt. Kaasfondue kan plakkerig of klonterig worden of vettige afscheidingen vormen. Je kunt dit voorkomen door wat bloem of maizena toe te voegen.

Hoe warm je kaasfondue op?

Doe je kaasfondue in een rechaud en houd hem warm op een rechaud- of gasbrander. Meestal is 1 theelichtje niet genoeg om de hele pot warm te houden, en dan is je kaasfondue al snel niet meer lekker.

Hoe maak moet je schoonmaken?

Een schoonmaken zal voor niemand zijn favoriete klusje zijn.
Toch hoeft het niet zo moeilijk te zijn hoe je de pan makkelijk kan schoonmaken.
We geven je een gouden tip om een kaasfonduepan schoonmaken makkelijker te maken.

Wat is de beste kaasfondueset?

Heb je nog geen kaasfondue pan dan zijn dit hele mooi pannen die lang meegaan.