Welke kaas gebruik je voor kaasfondue 2 personen?
Kaasfondue 2 personen, wat gebruik je hiervoor? Dit basis kaasfondue recept geeft je inspiratie om iets lekkers op tafel te zetten.
Het is een simpel maar lekker recept welke je makkelijk kunt uitbreiden naar meerdere personen.
Kaasfondue maken
Kaasfondue 2 personen, wat heb je nodig. Voordat we je gaan vertellen welke soorten kaas je voor de kaasfondue kunt gebruiken leggen we je uit wat je eerst moet doen. We starten met een basis neutrale kaasfondue. Deze kaasfondue basis is gemaakt van jonge Hollandse kaas. Het is gewoon geraspte kaas jong of jong belegen uit het koelvak. De smaakt is hiervan vrij vlak.
Hoe maak je een basis kaasfondue? Met een kaasfondue kun je oneindig variëren. Als de basis goed is van je kaas massa dan maakt het niet uit welke kaas of smaak je toevoegt.
Basis kaasfondue voor 2 personen, hoe maak je dat?
- Kaasfondue pan inwrijven met knoflook en de rest in de pan.
- 250-300ml witte wijn.
- Theelepel citroensap.
- Maizenapapje maken met 1,5 eetlepel maizena mengen met klein borrelglaasje kirsch of jenever.
- Naar smaak nootmuskaat evt andere kruiden zoals peper.
Nu de basis is gemaakt voor de kaasfondue voeg je de gerapte kaas toe die jij lekker vindt. In ons voorbeeld hieronder is dat jonge Hollandse kaas. Maar wil je de kaasfondue meet pit geven kun je dat doen door geraspte Emmentaler of Gruyère toe te voegen welke meet smaak geven. Ook een oude Hollandse kaas zal meer body geven aan de kaasmassa. Eigenlijk is niks fout of verkeerd en experimenteer dan ook wat je wilt.
Stap voor stap maak je een kaasfondue voor 2 personen?
Dit recept is een Hollandse kaasfondue recept.
-
- Wrijf de Kaasfonduepan in met met een aantal knoflookteentjes.
Giet de witte wijn in een andere pan en verwarm het tegen de kook aan.
Snijd ondertussen de baguettes en zet ze op tafel met de Fondue rechaud. - Zodra de wijn warm is geworden, voeg al roerende de geraspte kaas toe. Zodoende smelt de kaas goed.
Breng het op smaak met de versgemalen peper. - Vermeng de kirsch en de maïzena samen met de gesmolten kaas.
Roer het geheel goed door tot een homogene massa.
Giet vervolgens de gesmolten kaas in de voorverwarmde Kaasfonduepan en dopen maar.
- Wrijf de Kaasfonduepan in met met een aantal knoflookteentjes.
Hollandse Kaasfondue recept tips
- Wil je de fondue iets meer spicy hebben?
Voeg dan als laatste een 1 theelepel paprikapoeder, mosterd en gemalen nootmuskaat aan het geheel toe. - Als variatie is het ook lekker om 1 eetlepel gehakte tuinkruiden, tapenade of pesto door de kaasfondue te mengen.
- Varieer met oudere kaas voor meer een diepere en vollere smaak.
- Gebruik jonge en oude boerenkaas dat geeft een krachtige smaak.
Bestel een stuk Boerenkaas gemaakt van Hollandse weidemelk voor de kaasfondue
Proef de unieke smaak zelf in je eigengemaakte kaasfondue. Maak de keuze uit ons assortiment boerenkaas; jong belegen, belegen, extra belegen, oud of extra oude kaas. Bepaal je eigen gewicht en bestel je stuk kaas direct online. Na het ontvangen van je bestelling wordt je stuk kaas in de boerenkaaswinkel op maat afgesneden. Vervolgens versturen we de boerenkaas gevacuümeerd naar je toe. Maak hieronder jou keuze en ervaar de geweldige smaak.
-
Kaasfondue Geit
€12,85 -
Kaasfondue Koe
€12,85 -
Beemster Kaasfondue Pakket
€34,90 -
Goudse kaasfondue Pakket
€31,95 -
Goudse Kaasfondue XL pakket
€57,95 -
Zwitserse kaasfondue pakket
€44,45
Wat kun je in de kaasfondue doen?
Eigenlijk kun je alles in de kaasfondue dopen wat jij lekker vindt.
Brood is het meest gangbare wat iedereen kan bedenken.
Daarnaast zijn broccoliroosjes, krieltjes, gehaktballetjes en champignons erg lekker.
Verder kun je variëren met stukjes wortel, komkommer, kleine tomaatjes maar ook soepstengels of stukjes focaccia brood.
We hebben een hele lijst met dippers voor in de kaasfondue onder het kopje “kaasfondue dips, wat doop je erin”
Wat eet je bij kaasfondue?
Wat doop je in je Hollandse kaasfondue? In deze blog hieronder geven we je heel veel suggestie om je kaasfondue tot een waar feest te maken. We adviseren je wat voor brood, groente, vlees, vega en zelfs fruit het beste kan dopen in je kaasfondue.
Hoe maak je Hollandse Kaasfondue recept?
Waarom mislukt mijn kaasfondue?
Hoe zorg je ervoor dat je kaasfondue niet mislukt? Het geheim ingrediënt van een goede kaasfondue zit hem in het zetmeel. Zetmeel zorgt ervoor dat je een dikkere massa krijgt. Kaasfondue kan plakkerig of klonterig worden of vettige afscheidingen vormen. Je kunt dit voorkomen door wat bloem of maizena toe te voegen.
Welke kaas is het beste voor kaasfondue?
Welke kaas is nou het beste ingrediënt voor een lekkere kaasfondue? De basis voor een klassieke Zwitserse kaasfondue is gemaakt op basis van Gruyère en Emmentaler kaas. Daarnaast zijn boerenkaas en goudse kaas prima als basis om te laten smelten. Verder kun je bijna elke kaas wel laten smelten. Ook een buitenlandse blauwader of rode kaas doet het goed. Maar de oudere kaassoorten smelten slecht en gebruik je die eigenlijk niet in de fondue.
Welke drank gaat er in kaasfondue?
De beste kaasfonduewijn is een frisse, frisse witte wijn. De beste wijn komt uit het land of land waar de kaas in de fondue wordt geproduceerd. Kiest je om die reden voor Zwitserse kaasfondue, kies dan voor Zwitserse, Oostenrijkse of Duitse wijn.
Wat mag je niet drinken bij kaasfondue?
Volgens de Zwitserse legende kun je koude dranken het beste niet mengen met fondue. De legende zegt gebruik vooral geen alcohol.
De alcohol kan moeilijk worden afgebroken en dat komt door het vet wat vervolgens weer gevaarlijk zou zijn.
Kan kaasfondue in gewone pan?
De meeste kaasfondue pannen kunnen niet tegen hoge temperaturen met als gevolg dat ze barsten of breken. Het is het beste om de kaas in een gewone pan te verwarmen en in de fondue pan te gieten nadat de kaas is gesmolten. Een rechaud (de kaasfondue pan) wordt alleen gebruikt om gesmolten kaas in warm te houden dus niet om de kaas te laten smelten.
Hoe warm je kaasfondue op?
Doe je kaasfondue in een rechaud en houd hem warm op een rechaud- of gasbrander. Meestal is 1 theelichtje niet genoeg om de hele pot warm te houden, en dan is je kaasfondue al snel niet meer lekker.
Hoe maak moet je kaasfonduepan schoonmaken?
Een kaasfonduepan schoonmaken zal voor niemand zijn favoriete klusje zijn.
Toch hoeft het niet zo moeilijk te zijn hoe je de pan makkelijk kan schoonmaken.
We geven je een gouden tip om een kaasfonduepan schoonmaken makkelijker te maken.
Wat is de beste kaasfondueset?
Heb je nog geen kaasfondue pan dan zijn dit hele mooi pannen die lang meegaan.
[content-egg-block template=offers_list]Kaasfondue 2 personen wat doop je erin, alleen gegrilde groenten?
Kaasfondue gegrilde groenten, wat eet je eigenlijk bij kaasfondue? Heerlijke die gesmolten kaas om je broodje of stukje groente.
Kaasfondue met gegrilde groenten, wat eet je verder bij kaasfondue?
Dit is wat de fondue zo mooi maakt, je kunt hem elke keer weer aanpassen om hem weer heerlijk te maken.
Het is altijd belangrijk dat er genoeg dipjes op tafel staan om lekker in de kaas te soppen.
Daarom zijn wij hier om de beste tips en sauzen voor een gezellige avond kaasfondue aan te bevelen.
Het begint met de basis een Hollandse Kaasfondue recept
Wat voor kaasfonduepan heb je nodig?
De kwaliteit van een goede kaasfonduepan is echt belangrijk. Kaasfonduesets zijn er vele variaties verkrijgbaar. Zou zijn er fonduesets die elektrische zijn op brandpasta, spiritus of met een waxinelichtje. Het is vooral belangrijk jezelf af te vragen of je de Fondue set alleen gaat gebruiken voor de kaasfondue of ook voor bijvoorbeeld Vlees fondue, Chocolade fondue, Chinese fondue. Daarnaast maak je een keuze voor een aardewerk fondueset, rvs fondue set of een gietijzeren fondue set. We geven je graag meer tips bij het kiezen van je fondueset.
Hoe kies jij de juiste fondueset?
Welke kaas gebruik je voor de Kaasfondue?
Boerenkaas bestellen voor de kaasfondue
Hoe maak je een kaasfondue zonder alcohol? We leggen je dat uit in onderstaande recept.
Proef de unieke smaak van boerenkaas. Maak de keuze uit ons assortiment boerenkaas; jong belegen, belegen, extra belegen, oud of extra oude kaas. Bepaal je eigen gewicht en bestel je stuk kaas direct online. Na het ontvangen van je bestelling wordt je stuk kaas in de boerenkaaswinkel op maat afgesneden. Vervolgens versturen we de boerenkaas gevacuümeerd naar je toe. Maak hieronder jou keuze en ervaar de geweldige smaak.
-
Kaasfondue Geit
€12,85 -
Kaasfondue Koe
€12,85 -
Beemster Kaasfondue Pakket
€34,90 -
Goudse kaasfondue Pakket
€31,95 -
Goudse Kaasfondue XL pakket
€57,95 -
Zwitserse kaasfondue pakket
€44,45
Kaasfondue variaties
Kaasfondue begint natuurlijk met een delicate kaasvariatie. Je kunt een heerlijke traditionele Zwitserse kaasfondue maken met wijn, maar je kunt weer voor een andere variatie kiezen. Zo maak je met boerenkaas en kwark bijvoorbeeld een heerlijke Hollandse smaak.
Smaakmakers zijn vooral mosterd en truffel om je kaasfondue smaak te geven. Kaasfondue wordt op de klassieke manier met witte wijn gemaakt, maar er zijn bijvoorbeeld ook veel varianten die je met bier kunt mengen. Dit geeft ook net weer een andere smaak. Door verschillende variaties zal je kaasfondue nooit saai zijn.
Kaasfondue voor 2 personen
Deze heerlijke gesmolten kaas kan geweekt worden met diverse groenten.
In de video laten we zien hoe je kaas smelt. Geniet ervan!
Wat kun je in kaasfondue dippen?
Standaard zetten veel mensen stokbrood op tafel om mee te dippen. Daar is natuurlijk niets mis mee en erg lekker zelf, maar als je van plan bent vaker te dippen wil je vast variatie. We geven je graag een overzicht met de lekkerste dippers voor de kaasfondue.
Kaasfondue met groenten
Gezond en lekker zijn dippen met geblancheerde groenten.
Blancheren is de groente kort koken. Daarna afspoelen met koud water en ook in koud water af laten koelen.
Dat zorgt ervoor dat de groente niet door gaart.
-
-
- Broccoli (blancheren)
- Broccoliroosjes (blancheren)
- Pompoen (blancheren)
- Courgette (blancheren)
- Groen asperges (blancheren)
- Spruitjes (gekookt)
- Ui partjes (Gebakken)
- Ui partjes (rauw)
- Champignons (rauw)
- Witlof (rauw)
- Wortel (rauw)
- Radijs (rauw)
- Cherrytomaatjes (rauw)
- Komkommer (rauw)
- Champignons (rauw)
- Paprika (rauw)
- Venkel (rauw)
- Bleekselderij (rauw)
-
Kaasfondue met gegrilde groenten is top
-
-
- Zoete aardappel
- Courgette plakken
- Aubergine
- Peen
- Bosui
- Sjalotje
- Champignons
- Broccoli roosjes
- Mini meiknolletjes
- Bloemkoolroosjes
-
Inspiratie om gegrilde groenten te bereiden voor de kaasfondue
Het werkt het beste als je grof gesneden stukken gaat grillen. De stukje mogen een bite hebben dus niet helemaal gegaard.
Gebruik je liever een kant en klare pak kaasfondue met alcohol?
Het pak bevat 2 pakken van 400g.
Buiten de koelkast houdbaar!
Ingrediënten:
Kaas (Emmentaler en Gruyère) 51%, witte wijn, water, zetmeel, Kirsch brandewijn, smeltzout (E 339), zout, kruiden.
Extra informatie:
- Gemaakt van gepasteuriseerde melk; dus geen probleem voor zwangere vrouwen.
- Bevat alcohol. - Gluten vrij. (i.v.m. coeliki)
- Lactose: minder dan 0,1 g lactose op 100 g. Dit is dus heel gering.
De Emmi Kaasfondue heeft een houdbaarheid van meerdere maanden.
Bestel direct online in de kaasshop van onze partner...
Wat eet je bij kaasfondue groenten? Gebruik je een basis Kaasfondue voor 2 personen om lekker te dippen bekijk dan dit filmpje.
Kaasfondue met aardappel
Erg lekker is ook het dopen met gekookte aardappelen.
Met aardappelen kun je eindeloos variëren.
Kook aardappelen dan wel vastkokers en snij die in b.v. blokjes.
In de winkel hebben ze ook:
-
-
-
- Krieltjes in zak (voorgekookt en of gebakken)
- Partjes in zak (voorgekookt en of gebakken)
- Blokjes in zak (voorgekookt en of gebakken)
- Gekruide aardappelschijfjes (voorgekookt en gebakken)
-
-
Kaasfondue met fruit
Wat eet je fruit bij kaasfondue? Ook fruit geeft een lekkere frisse smaak in combinatie met gesmolten kaas.
Denk daarbij aan het zoetje van het fruit en het hartige van de kaas met een mooi glas witte wijn.
Dat is een prima combinatie. Diverse soorten fruit zijn geschikt om te dippen.
-
-
- Verse ananas
- Peer
- Appel
- Vijgen
- Druiven
-
Echt Hollands, Kaasfondue 2 personen met vlees
Vlees is ook zeker aan te raden om lekker in de kaasfondue te dopen. Eet je een broodje hamburger dan druipt de gesmolten kaas er ook overheen, heerlijk. Hoewel je het vlees wel eerst gaar moet maken door het zachtjes te bakken, koken of well done te maken in de oven.
We raden je aan om het volgende een keer te ervaren:
Kaasfondue met vlees Tips:
-
-
- Gehaktballetjes (gekruid in allerlei variaties)
- Mini hamburger (gebakken)
- Chipolata worstjes (gebakken)
- Slavinkjes (gebakken)
- Grillworst plakjes
- Kipspiesjes (gebakken)
- Kipstukjes (evt gekruid) (gebakken)
- Krokant schnitzel in stukjes (gebakken)
- Kip nuggets (gebakken) (kinderen zijn er gek op)
- Droge worst plakjes
- Hamblokje
- Rauwe ham
- Salami stukjes
- Chorizo blokjes
- Knakworstjes
- Biefstuk blokjes (gebakken)
- Bacon opgerold (gebakken)
- Varkenshaas blokjes (gebakken)
- Gerookte kip stukjes
-
Klassieke Kaasfondue met Brood
-
-
- Stokbrood
- Forcaccia
- Boerenbrood
- Turksbrood
- Stokbrood gegrild in de oven met olijfolie en knoflook
- Breekbrood
-
Italiaanse Kaasfondue met Pasta
Wat eet je bij kaasfondue zonder alcohol, pasta? Pasta past heel erg goed bij de kaasfondue maar je hebt wel vast wel eens pasta carbonara gegeten. Verse pasta met o.a. heerlijke Parmezaanse kaas want dat smelt in je mond. De combinatie van pasta en kaas is tenslotte geweldig lekker en al eeuwen oud. Doop je pasta vervolgens in de zachte romige kaas en geniet. Probeer daarom onderstaande pasta eens bij de kaasfondue.
-
-
- Fusilli,
- Penne,
- Ravioli,
- Tortellini
-
Bijzondere Kaasfondue met vis
- Garnalen (gebakken)
- Gamba’s (gebakken)
- Kabeljauw (gebakken)
- Zalm (gebakken)
- Inktvisringen (gebakken)
- Kibbeling (gebakken)
Happy Kaasfondue Vega
- Groentes
- Alle brood soorten
- Alle pasta variaties
- lekker fruit soorten
- Olijven
- Soepstengels
- Augurken
- Zilveruitjes of Amsterdamse uien
- Nacho’s