Kaasfondue dips vega

Kaasfondue met vlees - Kaasfondue wat doop je erin - kaasfondue tips - www.NoordHollandseBoerenkaas.nl

Kaasfondue wat doop je erin, alleen brood?

Kaasfondue dips vega? Heerlijke die gesmolten kaas om je broodje of stukje groente.
We vertellen je met welke bijgerechten je kunt dippen in de kaasfondue.

Wat doop je in de kaasfondue?

Hollandse kaasfondue recept en benodigdheden - Hoe maak je kaasfondue - kaasfondue tips - www.NoordHollandseBoerenkaas.nlDit is wat de fondue zo mooi maakt, je kunt hem elke keer weer aanpassen om hem weer heerlijk te maken.
Het is altijd belangrijk dat er genoeg dipjes op tafel staan ​​om de kaas te laten weken.
Daarom zijn wij hier om de beste tips en sauzen voor een gezellige avond kaasfondue aan te bevelen.

Wat voor kaasfonduepan heb je nodig?

De kwaliteit van een goede kaasfonduepan is echt belangrijk. Kaasfonduesets zijn er vele variaties verkrijgbaar. Zou zijn er fonduesets die elektrische zijn op brandpasta, spiritus of met een waxinelichtje. Het is vooral belangrijk jezelf af te vragen of je de Fondue set alleen gaat gebruiken voor de kaasfondue of ook voor bijvoorbeeld Vlees fondue, Chocolade fondue, Chinese fondue. Daarnaast maak je een keuze voor een aardewerk fondueset, rvs fondue set of een gietijzeren fondue set. We geven je graag meer tips bij het kiezen van je fondueset.

Hoe kies jij de juiste kaasfondueset?

Kaasfondue vega variaties

Kaasfondue begint natuurlijk met een delicate kaasvariatie. Je kunt een heerlijke traditionele Zwitserse kaasfondue maken met wijn, maar je kunt weer voor een andere variatie kiezen. Zo maak je met boerenkaas en kwark bijvoorbeeld een heerlijke Hollandse smaak.
Smaakmakers zijn vooral mosterd en truffel om je kaasfondue smaak te geven. Kaasfondue wordt op de klassieke manier met witte wijn gemaakt, maar er zijn bijvoorbeeld ook veel varianten die je met bier kunt mengen. Dit geeft ook net weer een andere smaak. Door verschillende variaties zal je kaasfondue nooit saai zijn.

Kaasfondue vega dips met groenten

Deze heerlijke gesmolten kaas kan geweekt worden met diverse groenten.
In de video laten we zien hoe je kaas smelt. Geniet ervan!

 

Welke vega dip je in de kaasfondue?

Standaard zetten veel mensen stokbrood op tafel om mee te dippen. Daar is natuurlijk niets mis mee en erg lekker zelf, maar als je van plan bent vaker te dippen wil je vast variatie. We geven je graag een overzicht met de lekkerste dips voor de kaasfondue.

De Top 10 origineelste dips voor de kaasfondue

  1. Heb je wel eens fruit in de kaas gedoopt? Probeer eens verse ananas, peer of appel.
  2. Snijd partjes gekookte aardappel maar gekookte kriel is ook top.
  3. Wortel, komkommerstaafjes smaken fris en zijn gezond.
  4. Wel eens grillworst met kaas geproefd, dat is een verrassend lekker
  5. Doop eens Broccoliroosjes in de kaas, dat is pas lekker!
  6. Maak je kaasfondue speciaal met focaccia brood blokjes.
  7. Wel eens aan gevulde pasta gedacht als dip?
  8. Wat dacht je van een gekruide gamba in een boerenkaas dip.
  9. Er gaat niks boven hartige nacho chips als dipper!
  10. Groene asperges (gebalanceerd) omwikkeld met rauwe ham en dan maar dippen!

Kaas voor de kaasfondue

Bestel een stuk Boerenkaas gemaakt van Hollandse weidemelk voor de kaasfondue

Proef de unieke smaak zelf in je eigengemaakte kaasfondue. Maak de keuze uit ons assortiment boerenkaas; jong belegen, belegen, extra belegen, oud of extra oude kaas. Bepaal je eigen gewicht en bestel je stuk kaas direct online. Na het ontvangen van je bestelling wordt je stuk kaas in de boerenkaaswinkel op maat afgesneden. Vervolgens versturen we de boerenkaas gevacuümeerd naar je toe. Maak hieronder jou keuze en ervaar de geweldige smaak.

Kaasfondue vega dips met groenten

Gezond en lekker zijn dippen met geblancheerde groenten.
Blancheren is de groente kort koken. Daarna afspoelen met koud water en ook in koud water af laten koelen.
Dat zorgt ervoor dat de groente niet door gaart.

      • Broccoli (blancheren)
      • Broccoliroosjes (blancheren)
      • Pompoen (blancheren)
      • Courgette (blancheren)
      • Groen asperges (blancheren)
      • Spruitjes (gekookt)
      • Ui partjes (Gebakken)
      • Ui partjes (rauw)
      • Champignons (rauw)
      • Witlof (rauw)
      • Wortel (rauw)
      • Radijs (rauw)
      • Cherrytomaatjes (rauw)
      • Komkommer (rauw)
      • Champignons (rauw)
      • Paprika (rauw)
      • Venkel (rauw)
      • Bleekselderij (rauw)

Wat kun je nog meer in de kaasfondue doen?

Wat serveer je bij kaasfondue? Naast gezonde groenten? Probeer ook eens gegrilde groentes dat geeft net een andere bite aan je gezonde hapje. Er zijn verschillende groeten die je heel goed kunt bakken zoals, courgettes, zoete aardappel, champignons. Bak ze licht in olijfolie met een snufje kruiden. De combinatie van kaas en broccoli roosjes zijn onze favoriet.

Kaasfondue vega dips met gegrilde groenten

      • Zoete aardappel
      • Courgette plakken
      • Aubergine
      • Peen
      • Bosui
      • Sjalotje
      • Champignons
      • Broccoli roosjes
      • Mini meiknolletjes
      • Bloemkoolroosjes

Kaasfondue dips met aardappel

Erg lekker is ook het dopen met gekookte aardappelen.
Met aardappelen kun je eindeloos variëren.
Kook aardappelen dan wel vastkokers en snij die in b.v. blokjes.
In de winkel hebben ze ook:

        • Krieltjes in zak (voorgekookt en of gebakken)
        • Partjes in zak (voorgekookt en of gebakken)
        • Blokjes in zak (voorgekookt en of gebakken)
        • Gekruide aardappelschijfjes (voorgekookt en gebakken)

Kaasfondue dips met fruit

Ook fruit geeft een lekkere frisse smaak in combinatie met gesmolten kaas.
Denk daarbij aan het zoetje van het fruit en het hartige van de kaas met een mooi glas witte wijn.
Dat is een prima combinatie. Diverse soorten fruit zijn geschikt om te dippen.

      • Verse ananas
      • Peer
      • Appel
      • Vijgen
      • Druiven

 

Echt Hollands, Kaasfondue met vlees

Wat eet je bij kaasfondue?

Vlees is ook zeker aan te raden om lekker in de kaas te dopen. Eet je een broodje hamburger dan druipt de gesmolten kaas er ook overheen, heerlijk. Hoewel je het vlees wel eerst gaar moet maken door het zachtjes te bakken, koken of well done te maken in de oven.
We raden je aan om het volgende een keer te ervaren:

Kaasfondue met vlees voor een lekkere variatie!

      • Gehaktballetjes (gekruid in allerlei variaties)
      • Mini hamburger (gebakken)
      • Chipolata worstjes (gebakken)
      • Slavinkjes (gebakken)
      • Grillworst plakjes
      • Kipspiesjes (gebakken)
      • Kipstukjes (evt gekruid) (gebakken)
      • Krokant schnitzel in stukjes (gebakken)
      • Kip nuggets (gebakken) (kinderen zijn er gek op)
      • Droge worst plakjes
      • Ham blokjes
      • Rauwe ham
      • Salami stukjes
      • Chorizo blokjes
      • Knakworstjes
      • Biefstuk blokjes (gebakken)
      • Bacon opgerold (gebakken)
      • Varkenshaas blokjes (gebakken)
      • Gerookte kip stukjes

Klassieke Kaasfondue met Brood

      • Stokbrood
      • Focaccia
      • Boerenbrood
      • Turksbrood
      • Stokbrood gegrild in de oven met olijfolie en knoflook
      • Breekbrood

Italiaanse Kaasfondue dips met Pasta

Pasta past heel erg goed bij de kaasfondue maar je hebt wel vast wel eens pasta carbonara gegeten. Verse pasta met o.a. heerlijke Parmezaanse kaas want dat smelt in je mond. De combinatie van pasta en kaas is tenslotte geweldig lekker en al eeuwen oud. Doop je pasta vervolgens in de zachte romige kaas en geniet. Probeer daarom onderstaande pasta eens bij de kaasfondue.

      • Fusilli,
      • Penne,
      • Ravioli,
      • Tortellini

Bijzondere Kaasfondue dips met vis

  • Garnalen (gebakken)
  • Gamba’s (gebakken)
  • Kabeljauw (gebakken)
  • Zalm (gebakken)
  • Inktvisringen (gebakken)
  • Kibbeling (gebakken)

Happy Kaasfondue vega dips

  • Groentes
  • Alle brood soorten
  • Alle pasta variaties
  • lekker fruit soorten
  • Olijven
  • Soepstengels
  • Augurken
  • Zilveruitjes of Amsterdamse uien
  • Nacho’s

Wat is de beste kant en klare kaasfondue dips?

We hebben al een heleboel verschillende soorten kant en klare kaasfondue pakken getest maar dit zijn wel onze favorieten. Ze hebben een lekker kaas smaak met een tint van zoet, pikant maar vooral met romige kaas wat heerlijk hangt om je dipjes! Probeer zelf een van deze bekende kaasfondue merken.

Wis jij dat?

Hoe maak je een lekkere kaasfondue om in te dippen?

Zwitserse kaasfondue bijgerechten. We geven je inspiratie om iets lekkers op tafel te zetten.
Het is een simpel maar lekker recept welke je makkelijk kunt uitbreiden.

Kaasfondue bijgerechten, lekkere vega dips!

Hoe maak je een basis kaasfondue? Met een kaasfondue kun je oneindig variëren. Als de basis goed is van je kaas massa dan maakt het niet uit welke kaas of smaak je toevoegt.

Basis kaasfondue, hoe maak je dat?

  • Kaasfondue pan inwrijven met knoflook en de rest in de pan.
  • 250-300ml witte wijn, melk of alcoholvrije witte wijn.
  • Theelepel citroensap.
  • Maizenapapje maken met 1,5 eetlepel maizena mengen met klein borrelglaasje kirsch of jenever.
  • Naar smaak nootmuskaat evt andere kruiden zoals peper.

Maak een Zwitserse kaasfondue met dit recept

Nu de basis is gemaakt voor de kaasfondue voeg je de gerapte kaas toe die jij lekker vindt. In ons voorbeeld hieronder is dat jonge Hollandse kaas. Maar wil je de kaasfondue meer pit geven kun je dat doen door geraspte Emmentaler of Gruyère toe te voegen welke meer smaak geven. Ook een oude Hollandse kaas zal meer body geven aan de kaasmassa. Eigenlijk is niks fout of verkeerd en experimenteer dan ook wat je wilt.

Hollandse kaasfondue recept en benodigdheden

Voorbereiding:

Kaasfondue maken zonder wijn. Hollandse kaasfondue zonder alcohol recept en benodigdheden - Hoe maak je kaasfondue - kaasfondue tips - www.NoordHollandseBoerenkaas.nl

    1. Wrijf de Kaasfonduepan in met met een aantal knoflookteentjes.
      Giet de melk in een andere pan en verwarm het tegen de kook aan.
      Snijd ondertussen de baguettes en zet ze op tafel met de Fondue rechaud.
    2. Zodra de wijn warm is geworden, voeg al roerende de geraspte kaas toe. Zodoende smelt de kaas goed.
      Breng het op smaak met de versgemalen peper.
    3. Vermeng de kirsch en de maïzena samen met de gesmolten kaas.
      Roer het geheel goed door tot een homogene massa.
      Giet vervolgens de gesmolten kaas in de voorverwarmde Kaasfonduepan en dopen maar.

Hollandse Kaasfondue met vega dips

  1. Wil je de fondue iets meer spicy hebben?
    Voeg dan als laatste een 1 theelepel paprikapoeder, mosterd en gemalen nootmuskaat aan het geheel toe.
  2. Als variatie is het ook lekker om 1 eetlepel gehakte tuinkruiden, tapenade of pesto door de kaasfondue te mengen.
  3. Varieer met oudere kaas voor meer een diepere en vollere smaak.
  4. Gebruik jonge en oude boerenkaas dat geeft een krachtige smaak.

Bestel een stuk kaas voor de kaasfondue

Proef de unieke smaak zelf in je eigengemaakte kaasfondue zonder wijn. Maak de keuze uit ons assortiment boerenkaas; jong belegen, belegen, extra belegen, oud of extra oude kaas. Bepaal je eigen gewicht en bestel je stuk kaas direct online. Na het ontvangen van je bestelling wordt je stuk kaas in de boerenkaaswinkel op maat afgesneden. Vervolgens versturen we de boerenkaas gevacuümeerd naar je toe. Maak hieronder jou keuze en ervaar de geweldige smaak.

Wat is lekker als kaasfondue dips vega?

Eigenlijk kun je alles in de kaasfondue dopen wat jij lekker vindt.
Brood is het meest gangbare wat iedereen kan bedenken.
Daarnaast zijn dips zoals broccoliroosjes, krieltjes, gehaktballetjes en champignons erg lekker.
Verder kun je variëren met stukjes wortel, komkommer, kleine tomaatjes maar ook soepstengels of stukjes focaccia brood.
We hebben een hele lijst met dippers voor in de kaasfondue onder het kopje “kaasfondue dips, wat doop je erin”

Wat dip je bij kaasfondue zonder alcohol?

Wat doop je in je Hollandse kaasfondue? In deze blog hieronder geven we je heel veel suggestie om je kaasfondue tot een waar feest te maken. We adviseren je wat voor brood, groente, vlees, vega en zelfs fruit het beste kan dopen in je kaasfondue.

Dit Hollandse alcoholvrije Kaasfondue recept is ook een leuke variatie

Waarom mislukt mijn kaasfondue zonder de wijn?

Hoe zorg je ervoor dat je kaasfondue zonder alcohol niet mislukt? Het geheim ingrediënt van een goede kaasfondue zit hem in het zetmeel en niet in de wijn. Zetmeel zorgt ervoor dat je een dikkere massa krijgt. Kaasfondue kan plakkerig of klonterig worden of vettige afscheidingen vormen. Je kunt dit voorkomen door wat bloem of maizena toe te voegen.

Hoe warm je alcoholvrije kaasfondue op?

Doe je kaasfondue in een rechaud en houd hem warm op een rechaud- of gasbrander. Meestal is 1 theelichtje niet genoeg om de hele pot warm te houden, en dan is je kaasfondue al snel niet meer lekker.

Hoe maak moet je kaasfonduepan schoonmaken?

Een kaasfonduepan schoonmaken zal voor niemand zijn favoriete klusje zijn.
Toch hoeft het niet zo moeilijk te zijn hoe je de pan makkelijk kan schoonmaken.
We geven je een gouden tip om een kaasfonduepan schoonmaken makkelijker te maken.

Wat is de beste kaasfondueset?

Heb je nog geen kaasfondue pan dan zijn dit hele mooi pannen die lang meegaan.

 

Hou je meer een Hollandse kaasfondue, maak het makkelijk zelf!