Kaasfondue wat doop je erin?

Kaasfondue met gegrilde groenten - Kaasfondue wat doop je erin - kaasfondue combinaties - www.NoordHollandseBoerenkaas.nl

Kaasfondue wat doop je erin, alleen brood?

Kaasfondue wat doop je erin? Heerlijke die gesmolten kaas om je broodje of stukje groente.

Wat doop je in de kaasfondue?

Hollandse kaasfondue recept en benodigdheden - Hoe maak je kaasfondue - kaasfondue tips - www.NoordHollandseBoerenkaas.nlDit is wat de fondue zo mooi maakt, je kunt hem elke keer weer aanpassen om hem weer heerlijk te maken.
Het is altijd belangrijk dat er genoeg snoepjes op tafel staan ​​om de kaas te laten weken.
Daarom zijn wij hier om de beste tips en sauzen voor een gezellige avond kaasfondue aan te bevelen.

Wat voor kaasfonduepan heb je nodig?

De kwaliteit van een goede kaasfonduepan is echt belangrijk. Kaasfonduesets zijn er vele variaties verkrijgbaar. Zou zijn er fonduesets die elektrische zijn op brandpasta, spiritus of met een waxinelichtje. Het is vooral belangrijk jezelf af te vragen of je de Fondue set alleen gaat gebruiken voor de kaasfondue of ook voor bijvoorbeeld Vlees fondue, Chocolade fondue, Chinese fondue. Daarnaast maak je een keuze voor een aardewerk fondueset, rvs fondue set of een gietijzeren fondue set. We geven je graag meer tips bij het kiezen van je fondueset.
Hoe kies jij de juiste fondueset?

Kaasfondue variaties

Kaasfondue begint natuurlijk met een delicate kaasvariatie. Je kunt een heerlijke traditionele Zwitserse kaasfondue maken met wijn, maar je kunt weer voor een andere variatie kiezen. Zo maak je met boerenkaas en kwark bijvoorbeeld een heerlijke Hollandse smaak.
Smaakmakers zijn vooral mosterd en truffel om je kaasfondue smaak te geven. Kaasfondue wordt op de klassieke manier met witte wijn gemaakt, maar er zijn bijvoorbeeld ook veel varianten die je met bier kunt mengen. Dit geeft ook net weer een andere smaak. Door verschillende variaties zal je kaasfondue nooit saai zijn.

Kaasfondue groenten

Deze heerlijke gesmolten kaas kan geweekt worden met diverse groenten.
In de video laten we zien hoe je kaas smelt. Geniet ervan!

 

Wat kun je in kaasfondue dippen?

Standaard zetten veel mensen stokbrood op tafel om mee te dippen. Daar is natuurlijk niets mis mee en erg lekker zelf, maar als je van plan bent vaker te dippen wil je vast variatie. We geven je graag een overzicht met de lekkerste dippers voor de kaasfondue

Kaasfondue tips met brood, pasta, groente, aardappel enz..

Kaasfondue met groenten

Gezond en lekker zijn dippen met geblancheerde groenten.
Blancheren is de groente kort koken. Daarna afspoelen met koud water en ook in koud water af laten koelen.
Dat zorgt ervoor dat de groente niet door gaart.

      • Broccoli (blancheren)
      • Broccoliroosjes (blancheren)
      • Pompoen (blancheren)
      • Courgette (blancheren)
      • Groen asperges (blancheren)
      • Spruitjes (gekookt)
      • Ui partjes (Gebakken)
      • Ui partjes (rauw)
      • Champignons (rauw)
      • Witlof (rauw)
      • Wortel (rauw)
      • Radijs (rauw)
      • Cherrytomaatjes (rauw)
      • Komkommer (rauw)
      • Champignons (rauw)
      • Paprika (rauw)
      • Venkel (rauw)
      • Bleekselderij (rauw)

Kaasfondue met gegrilde groenten

      • Zoete aardappel
      • Courgette plakken
      • Aubergine
      • Peen
      • Bosui
      • Sjalotje
      • Champignons
      • Broccoli roosjes
      • Mini meiknolletjes
      • Bloemkoolroosjes

Kaasfondue met aardappel

Erg lekker is ook het dopen met gekookte aardappelen.
Met aardappelen kun je eindeloos variëren.
Kook aardappelen dan wel vastkokers en snij die in b.v. blokjes.
In de winkel hebben ze ook:

        • Krieltjes in zak (voorgekookt en of gebakken)
        • Partjes in zak (voorgekookt en of gebakken)
        • Blokjes in zak (voorgekookt en of gebakken)
        • Gekruide aardappelschijfjes (voorgekookt en gebakken)

Kaasfondue met fruit

Ook fruit geeft een lekkere frisse smaak in combinatie met gesmolten kaas.
Denk daarbij aan het zoetje van het fruit en het hartige van de kaas met een mooi glas witte wijn.
Dat is een prima combinatie. Diverse soorten fruit zijn geschikt om te dippen.

      • Verse ananas
      • Peer
      • Appel
      • Vijgen
      • Druiven

Echt Hollands, Kaasfondue met vlees

Vlees is ook zeker aan te raden om lekker in de kaas te dopen. Eet je een broodje hamburger dan druipt de gesmolten kaas er ook overheen, heerlijk. Hoewel je het vlees wel eerst gaar moet maken door het zachtjes te bakken, koken of well done te maken in de oven.
We raden je aan om het volgende een keer te ervaren:

      • Gehaktballetjes (gekruid in allerlei variaties)
      • Mini hamburger (gebakken)
      • Chipolata worstjes (gebakken)
      • Slavinkjes (gebakken)
      • Grillworst plakjes
      • Kipspiesjes (gebakken)
      • Kipstukjes (evt gekruid) (gebakken)
      • Krokant schnitzel in stukjes (gebakken)
      • Kip nuggets (gebakken) (kinderen zijn er gek op)
      • Droge worst plakjes
      • Hamblokje
      • Rauwe ham
      • Salami stukjes
      • Chorizo blokjes
      • Knakworstjes
      • Biefstuk blokjes (gebakken)
      • Bacon opgerold (gebakken)
      • Varkenshaas blokjes (gebakken)
      • Gerookte kip stukjes

Klassieke Kaasfondue met Brood

      • Stokbrood
      • Forcaccia
      • Boerenbrood
      • Turksbrood
      • Stokbrood gegrild in de oven met olijfolie en knoflook
      • Breekbrood

Italiaanse Kaasfondue met Pasta

Pasta past heel erg goed bij de kaasfondue maar je hebt wel vast wel eens pasta carbonara gegeten. Verse pasta met o.a. heerlijke Parmezaanse kaas want dat smelt in je mond. De combinatie van pasta en kaas is tenslotte geweldig lekker en al eeuwen oud. Doop je pasta vervolgens in de zachte romige kaas en geniet. Probeer daarom onderstaande pasta eens bij de kaasfondue.

      • Fusilli,
      • Penne,
      • Ravioli,
      • Tortellini

Bijzondere Kaasfondue met vis

  • Garnalen (gebakken)
  • Gamba’s (gebakken)
  • Kabeljauw (gebakken)
  • Zalm (gebakken)
  • Inktvisringen (gebakken)
  • Kibbeling (gebakken)

Happy Kaasfondue Vega

  • Groentes
  • Alle brood soorten
  • Alle pasta variaties
  • lekker fruit soorten
  • Olijven
  • Soepstengels
  • Augurken
  • Zilveruitjes of Amsterdamse uien
  • Nacho’s

 

 

Wat is jou favoriete dip?