Kaasfondue wat doop je erin, alleen brood?
Vegetarische kaasfondue kopen, die maak je zelf! Heerlijke die gesmolten kaas om je broodje of stukje groente.
We vertellen je met welke bijgerechten je kunt dippen in de zelfgemaakte vegetarische kaasfondue.
Wat doop je in de vegetaische kaasfondue?
Dit is wat de fondue zo mooi maakt, je kunt hem elke keer weer aanpassen om hem weer heerlijk te maken.
Het is altijd belangrijk dat er genoeg dipjes op tafel staan om de kaas te laten weken.
Daarom zijn wij hier om de beste tips en sauzen voor een gezellige avond kaasfondue aan te bevelen.
Wat voor kaasfonduepan heb je nodig?
De kwaliteit van een goede kaasfonduepan is echt belangrijk. Kaasfonduesets zijn er vele variaties verkrijgbaar. Zou zijn er fonduesets die elektrische zijn op brandpasta, spiritus of met een waxinelichtje. Het is vooral belangrijk jezelf af te vragen of je de Fondue set alleen gaat gebruiken voor de kaasfondue of ook voor bijvoorbeeld Vlees fondue, Chocolade fondue, Chinese fondue. Daarnaast maak je een keuze voor een aardewerk fondueset, rvs fondue set of een gietijzeren fondue set. We geven je graag meer tips bij het kiezen van je fondueset.
Hoe kies jij de juiste kaasfondueset?
Kaasfondue variaties
Kaasfondue begint natuurlijk met een delicate kaasvariatie. Je kunt een heerlijke traditionele Zwitserse kaasfondue maken met wijn, maar je kunt weer voor een andere variatie kiezen. Zo maak je met boerenkaas en kwark bijvoorbeeld een heerlijke Hollandse smaak.
Smaakmakers zijn vooral mosterd en truffel om je kaasfondue smaak te geven. Kaasfondue wordt op de klassieke manier met witte wijn gemaakt, maar er zijn bijvoorbeeld ook veel varianten die je met bier kunt mengen. Dit geeft ook net weer een andere smaak. Door verschillende variaties zal je kaasfondue nooit saai zijn.
Kaasfondue groenten
Deze heerlijke gesmolten kaas kan geweekt worden met diverse groenten.
In de video laten we zien hoe je kaas smelt. Geniet ervan!
Wat dip je in de vegetarische kaasfondue?
Standaard zetten veel mensen stokbrood op tafel om mee te dippen. Daar is natuurlijk niets mis mee en erg lekker zelf, maar als je van plan bent vaker te dippen wil je vast variatie. We geven je graag een overzicht met de lekkerste dips voor de kaasfondue.
De Top 10 origineelste dips voor de kaasfondue
- Heb je wel eens fruit in de kaas gedoopt? Probeer eens verse ananas, peer of appel.
- Snijd partjes gekookte aardappel maar gekookte kriel is ook top.
- Wortel, komkommerstaafjes smaken fris en zijn gezond.
- Wel eens plakjes gegrilde courgette met kaas geproefd, dat is een verrassend lekker
- Doop eens Broccoliroosjes in de kaas, dat is pas lekker!
- Maak je kaasfondue speciaal met focaccia brood blokjes.
- Wel eens aan gevulde pasta gedacht als dip?
- Wat dacht je van een gekruide aardappeltjes in een boerenkaas dip.
- Er gaat niks boven hartige nacho chips als dipper!
- Groene asperges (gebalanceerd) en dan maar dippen!
Kaas voor de kaasfondue
Bestel een stuk vegetarische (biologische) kaas voor de kaasfondue
Proef de unieke smaak zelf in je eigengemaakte vega kaasfondue. Maak de keuze uit ons assortiment boerenkaas; jong belegen, belegen, extra belegen, oud, extra oude kaas. of een van de gekruide kaas soorten. Varieer eens met schapenkaas. Bepaal je eigen gewicht of een mix daarvan en bestel je stuk(ken) kaas direct online. Na het ontvangen van je bestelling wordt je stuk(ken) kaas in de boerenkaaswinkel op maat afgesneden. Vervolgens versturen we de boerenkaas gevacuümeerd naar je toe. Maak hieronder jou keuze en ervaar de geweldige smaak.
[content-egg-block template=offers_list_groups]Kaasfondue dips met groenten
Wat eet je bij de kaasfondue? Gezond en lekker zijn dippen met geblancheerde groenten.
Blancheren is de groente kort koken. Daarna afspoelen met koud water en ook in koud water af laten koelen.
Dat zorgt ervoor dat de groente niet door gaart.
-
-
- Broccoli (blancheren)
- Broccoliroosjes (blancheren)
- Pompoen (blancheren)
- Courgette (blancheren)
- Groen asperges (blancheren)
- Spruitjes (gekookt)
- Ui partjes (Gebakken)
- Ui partjes (rauw)
- Champignons (rauw)
- Witlof (rauw)
- Wortel (rauw)
- Radijs (rauw)
- Cherrytomaatjes (rauw)
- Komkommer (rauw)
- Champignons (rauw)
- Paprika (rauw)
- Venkel (rauw)
- Bleekselderij (rauw)
-
Wat kun je nog meer in de kaasfondue doen?
Wat serveer je bij kaasfondue? Naast gezonde groenten? Probeer ook eens gegrilde groentes dat geeft net een andere bite aan je gezonde hapje. Er zijn verschillende groeten die je heel goed kunt bakken zoals, courgettes, zoete aardappel, champignons. Bak ze licht in olijfolie met een snufje kruiden. De combinatie van kaas en broccoli roosjes zijn onze favoriet.
Kaasfondue dips met gegrilde groenten
-
-
- Zoete aardappel
- Courgette plakken
- Aubergine
- Peen
- Bosui
- Sjalotje
- Champignons
- Broccoli roosjes
- Mini meiknolletjes
- Bloemkoolroosjes
-
Geroosterde groentes dat smaakt pas echt lekker!
Kaasfondue dips met aardappel
Erg lekker is ook het dopen met gekookte aardappelen.
Met aardappelen kun je eindeloos variëren.
Kook aardappelen dan wel vastkokers en snij die in b.v. blokjes.
In de winkel hebben ze ook:
-
-
-
- Krieltjes in zak (voorgekookt en of gebakken)
- Partjes in zak (voorgekookt en of gebakken)
- Blokjes in zak (voorgekookt en of gebakken)
- Gekruide aardappelschijfjes (voorgekookt en gebakken)
-
-
Op z’n Hollands, Kaasfondue maar dan met vega vlees als bijgerecht
Vegetarische vlees is ook zeker aan te raden om lekker in de kaasfondue te dopen. Eet je een broodje vega hamburger dan druipt de gesmolten kaas er ook overheen, heerlijk. Hoewel je het vega vlees wel eerst moet bakken voor een betere bite.
We raden je aan om het volgende een keer te ervaren:
Kaasfondue met vegetarische vlees Tips:
-
-
- Falafel gehaktballetjes (gekruid in allerlei variaties)
- Mini vega hamburgertjes (gebakken)
- Vega chipolata worstjes (gebakken)
- Vega grillworst plakjes
- Vegetarische kipspiesjes (gebakken)
- Kipstukjes vega (evt gekruid) (gebakken)
- Vegetarische nuggets (gebakken) (kinderen zijn er gek op)
- Biefstuk vega blokjes (gebakken)
- Gerookte kip stukjes
-
Kaasfondue dips met fruit
Ook fruit geeft een lekkere frisse smaak in combinatie met gesmolten kaas.
Denk daarbij aan het zoetje van het fruit en het hartige van de kaas met een mooi glas witte wijn.
Dat is een prima combinatie. Diverse soorten fruit zijn geschikt om te dippen.
-
-
- Verse ananas
- Peer
- Appel
- Vijgen
- Druiven
-
Klassieke Kaasfondue met Brood
-
-
- Stokbrood
- Focaccia
- Boerenbrood
- Turksbrood
- Stokbrood gegrild in de oven met olijfolie en knoflook
- Breekbrood
-
Italiaanse Kaasfondue dips met Pasta
Pasta past heel erg goed bij de kaasfondue maar je hebt wel vast wel eens pasta carbonara gegeten. Verse pasta met o.a. heerlijke Parmezaanse kaas want dat smelt in je mond. De combinatie van pasta en kaas is tenslotte geweldig lekker en al eeuwen oud. Doop je pasta vervolgens in de zachte romige kaas en geniet. Probeer daarom onderstaande pasta eens bij de kaasfondue.
-
-
- Fusilli,
- Penne,
- Ravioli,
- Tortellini
-
Happy Kaasfondue dips met Vega
- Groentes
- Alle brood soorten
- Alle pasta variaties
- lekker fruit soorten
- Olijven
- Soepstengels
- Augurken
- Zilveruitjes of Amsterdamse uien
- Nacho’s
Wis jij dat?
Hoe maak je een lekkere kaasfondue om in te dippen?
Zwitserse kaasfondue bijgerechten. We geven je inspiratie om iets lekkers op tafel te zetten.
Het is een simpel maar lekker recept welke je makkelijk kunt uitbreiden.
Kaasfondue bijgerechten, lekkere dips!
Hoe maak je een basis vegetarische kaasfondue? Met een vega kaasfondue kun je oneindig variëren. Als de basis goed is van je kaas massa dan maakt het niet uit welke kaas of smaak je toevoegt.
Basis kaasfondue, hoe maak je dat?
- Kaasfondue pan inwrijven met knoflook en de rest in de pan.
- 250-300ml witte wijn, soja melk of alcoholvrije witte wijn.
- Theelepel citroensap.
- Maizenapapje maken met 1,5 eetlepel maizena mengen met klein borrelglaasje kirsch of jenever.
- Naar smaak nootmuskaat evt andere kruiden zoals peper.
Maak je eigen kaasfondue met vegan kaas
Maak een vegetarische kaasfondue met dit recept
Nu de basis is gemaakt voor de kaasfondue voeg je de gerapte kaas toe die jij lekker vindt. In ons voorbeeld hieronder is dat een jonge biologische vegetarische kaas. Maar wil je de kaasfondue meer pit geven kun je dat doen door geraspte vega schapenkaas, geitenkaas of kruidige kaas toe te voegen welke meer smaak geven. Ook een oude kaas zal meer body geven aan de kaasmassa. Eigenlijk is niks fout of verkeerd en experimenteer dan ook wat je wilt.
Alternatieve vegetarische kaasfondue zelf maken
Hollandse kaasfondue recept en benodigdheden
Voorbereiding:
-
- Wrijf de Kaasfonduepan in met met een aantal knoflookteentjes.
Giet de melk in een andere pan en verwarm het tegen de kook aan.
Snijd ondertussen de baguettes en zet ze op tafel met de Fondue rechaud. - Zodra de wijn warm is geworden, voeg al roerende de geraspte kaas toe. Zodoende smelt de kaas goed.
Breng het op smaak met de versgemalen peper. - Vermeng de kirsch en de maïzena samen met de gesmolten kaas.
Roer het geheel goed door tot een homogene massa.
Giet vervolgens de gesmolten kaas in de voorverwarmde Kaasfonduepan en dopen maar.
- Wrijf de Kaasfonduepan in met met een aantal knoflookteentjes.
Hollandse Kaasfondue zonder wijn recept
- Wil je de fondue iets meer spicy hebben?
Voeg dan als laatste een 1 theelepel paprikapoeder, mosterd en gemalen nootmuskaat aan het geheel toe. - Als variatie is het ook lekker om 1 eetlepel gehakte tuinkruiden, tapenade of pesto door de kaasfondue te mengen.
- Varieer met oudere kaas voor meer een diepere en vollere smaak.
- Gebruik jonge en oude kaas dat geeft een krachtige smaak.
Wat is lekker als bijgerecht om te dippen in de vegetarische kaasfondue?
Eigenlijk kun je alles in de kaasfondue dopen wat jij lekker vindt.
Brood is het meest gangbare wat iedereen kan bedenken.
Daarnaast zijn dips zoals broccoliroosjes, krieltjes, gehaktballetjes en champignons erg lekker.
Verder kun je variëren met stukjes wortel, komkommer, kleine tomaatjes maar ook soepstengels of stukjes focaccia brood.
We hebben een hele lijst met dippers voor in de kaasfondue onder het kopje “kaasfondue dips, wat doop je erin”
Wat dip je in bij een vegetarische kaasfondue zonder alcohol?
Wat doop je in je Hollandse vegetarische kaasfondue? In deze blog hieronder geven we je heel veel suggestie om je kaasfondue tot een waar feest te maken. We adviseren je wat voor brood, groente, vlees, vega en zelfs fruit het beste kan dopen in je kaasfondue.
Kaasfondue recept is slecht voor inspiratie. Vervang gewoon de de koe kaas door vegetarische kaas.
Waarom mislukt mijn kaasfondue zonder de wijn?
Hoe zorg je ervoor dat je vegetarische kaasfondue zonder alcohol niet mislukt? Het geheim ingrediënt van een goede kaasfondue zit hem in het zetmeel en niet in de wijn. Zetmeel zorgt ervoor dat je een dikkere massa krijgt. Kaasfondue kan plakkerig of klonterig worden of vettige afscheidingen vormen. Je kunt dit voorkomen door wat bloem of maizena toe te voegen.
Hoe warm je alcoholvrije kaasfondue op?
Doe je kaasfondue in een rechaud en houd hem warm op een rechaud- of gasbrander. Meestal is 1 theelichtje niet genoeg om de hele pot warm te houden, en dan is je kaasfondue al snel niet meer lekker.
Hoe maak moet je kaasfonduepan schoonmaken?
Een kaasfonduepan schoonmaken zal voor niemand zijn favoriete klusje zijn.
Toch hoeft het niet zo moeilijk te zijn hoe je de pan makkelijk kan schoonmaken.
We geven je een gouden tip om een kaasfonduepan schoonmaken makkelijker te maken.
Wat is de beste kaasfondueset?
Heb je nog geen kaasfondue pan dan zijn dit hele mooi pannen die lang meegaan.
[content-egg-block template=offers_list]
Hou je meer een Hollandse kaasfondue, dan een vegetarische kaasfondue maak het dan zelf!