Kaasproeverij voor thuis: ultieme gids

Kaasproeverij voor thuis de ultieme gids - Ruiken, proeven en genieten met vrienden - www.NoordHollandseBoerenkaas.nl

De beste manier om thuis van een Kaasproeverij te genieten

Wil je thuis een kaasproeverij organiseren? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! In deze ultieme gids leggen we stap voor stap uit hoe je een succesvolle kaasproeverij organiseert. We vertellen je alles over de verschillende soorten kaas, wijncombinaties en hapjes die je kunt serveren of het nu om 2 personen gaat of 30 personen. Lees snel verder om erachter te komen hoe jouw kaasproeverij een groot succes gaat worden!

Soorten kaas voor jouw kaasproeverij thuis

Als je aan een kaasproeverij denkt, is het eerste waar je aan denkt meestal zachte en harde kaas. Maar wist je dat er wereldwijd meer dan 400 soorten kaas bestaan? Dus als het tijd is om kazen uit te zoeken voor je thuisproeverij, zorg er dan voor dat je verschillende soorten kiest, zoals verschillende soorten boerenkaas. Je kunt kiezen uit milde, scherpe, gekruide en extra oude boeren kazen, zodat iedereen in de groep wel iets van zijn gading vindt!

Kaasproeverij pakket voor thuis

De kaasproeverij bestaat uit Noord-Hollandse Boerenkaasjes van de kaasboerderij. Deze kaasjes zijn bereid met verse koeienmelk en met de hand gemaakt. Rechtstreeks van de kaasboerderij direct bij jou thuis. De selectie kaas omvat een assortiment naturelle en gekruide boerenkazen.

Met dit pakket kunt je thuis een onvergetelijke kaasproeverij organiseren met familie of vrienden! Koop het nu en geniet van de ultieme kaaservaring in jouw eigen huis!

Wijn met kaas combineren

De beste manier om wijn met kaas te combineren is door contrast of aanvulling. Contrast betekent dat je iets zoets als een witte wijn combineert met iets zouts als parmesan, terwijl aanvullen betekent het combineren van iets dat vergelijkbare kenmerken heeft, zoals een Chardonnay met een Brie. Houd bij de keuze van jouw wijnen ook rekening met de intensiteit van de smaak. Hoe intenser de kaas, hoe hoger het alcoholgehalte van de wijn.

Bier met kaas combineren

Voor wie niet van wijn houdt, is bier ook een uitstekende combinatie met kaas. Mensen vergeten vaak dat bier een geweldige aanvulling kan zijn op de romige smaken van kaas. De sleutel is om lichte bieren te combineren met mildere kazen en donkere bieren met sterkere soorten. Een goede vuistregel is om pils bier te combineren met jonge en licht gekruide boerenkaas, terwijl donkere bieren meer beter passen bij sterkere gekruide en oudere boerenkazen.

De perfecte begeleiding bij jouw kaasproeverij thuis

Kaas komt het best tot zijn recht met verschillende bijgerechten. Bij een kaasproeverij thuis mogen de hapjes niet vergeten worden! Om je kaasproeverij thuis zo aangenaam mogelijk te maken, voegt je kleine hapjes toe zoals crackers, broodstengels of noten die goed passen bij de verschillende soorten kaas.

Zelfgemaakte specialiteiten

Om de kaas nog unieker te laten smaken, kun je er zelfgemaakte bruschetta’s, crostini of focaccia aan toevoegen. Vleeswaren zoals salami of prosciutto, olijven en brood zoals stokbrood zorgen voor een mooie balans in de smaak. Je kunt ook fruit en groenten aan de mix toevoegen, zoals druiven, appels, amandelen, walnoten, sinaasappels of peren.

Je kunt ook crackers voorzien voor mensen die liever iets minder intens willen of zelfs een selectie jam en mosterd die je ernaast kunt serveren. Zorg er wel voor dat je genoeg hebt voor iedereen!

Wat kun je verwachten van de kaas proeverij

Bij het kaasproefpakket krijg je een selectie van 3, 6, 9 of 12 verschillende soorten Noord-Hollandse Boerenkazen van de kaasboerderij. Het kaaspakket bevat een verrassing van kleine boerenkaasjes en eventueel naar wens aan te vullen met losse smaken of geitenkaasjes. Daarnaast ontvang je een speciaal proefformulier wanneer je gaat keuren. Ook een complete uitleg van de kaasjes welke je gaat proeven. Verder kun je je kaaskennis testen met leuke vragen. Voegen we een video toe met de bereiding hoe de boerenkaasjes gemaakt worden op de kaasboerderij. Geven we tips voor lekker combinaties. Verder nog wat leuke aanvullingen met tips die je kunt doen om er een geslaagde kaasproeverij van te maken.

Ons assortiment babykaasjes van de kaasboerderij:

De kaasje zijn ca. 450 gram per stuk

 1. Naturel kaasje
 2. Ui-Knoflook kaasje
 3. Groene Kruidenmelange kaasje
 4. Komijn kaasje
 5. Peper-Mosterd kaasje
 6. Knoflook kaasje
 7. Brandnetel kaasje
 8. Tomaat-Basilicum-Knoflook kaasje
 9. Paprika-Bieslook kaasje
 10. Pesto kaasje
 11. Sambal kaasje
 12. Fenegriek kaasje
 13. Honing kaasje

Ons assortiment boeren geitenkaasjes:

 1. Naturel kaasje
 2. Fenegriek kaasje
 3. Honing kaasje
 4. Italiaans gekruid kaasje

De Koopman kaasboerderij in Noord-Holland maakt elke dag kaas uit het niets, met alleen de meest verse melk van hun koeien. Alle kazen worden op traditionele wijze met de hand gemaakt, inclusief de bereiding van de wrongel en het dagelijks keren, schoonmaken en verzorgen.
Met het kaasproefpakket krijgt je dezelfde kwaliteit en variëteit die zij al jaar en dag aanbieden.
Elke kaas heeft zijn eigen unieke smaak, textuur en aroma die je gasten zullen verrassen.
Je kunt deze kazen ook combineren met heerlijke wijnen of bieren om de perfecte combinatie te creëren.
Bereid je voor op een onvergetelijke kaasproeverij met je familie of vrienden!

Geniet thuis van uw kaasproeverij!

Kaas is een delicatesse waar iedereen van kan genieten. Met het Kaasproeverij Arrangement haal je de smaak van verse Noord-Hollandse boerenkazen in huis. Geniet samen met jouw geliefden en of vrienden van een unieke en heerlijke ervaring zonder dat je jouw eigen huiskamer hoeft te verlaten. Creëer prachtige herinneringen en geniet van elke hap terwijl je een grote verscheidenheid aan smaken en texturen ontdekt. Of het nu voor een speciale gelegenheid is of gewoon omdat, er is geen betere manier om van kaas te genieten dan met het Kaasproefpakket van Koopman! Twijfel dus niet langer en koop nu de jouwe. Geniet thuis van de ultieme kaasbeleving!

Nu je weet hoe je thuis een kaasproeverij organiseert, maak je klaar voor een heerlijke ervaring! Kies verschillende soorten kaas en combineer ze met de juiste wijnen of bier voor een onvergetelijke avond met vrienden en familie.

Conclusie

Het organiseren van een succesvolle kaasproeverij thuis hoeft niet ingewikkeld te zijn – denk er gewoon aan om verschillende soorten kazen te kiezen, ze te combineren met wijnen en bier volgens smaakvoorkeuren en er wat heerlijke bijgerechten bij te doen! Met deze ultieme gids kun je een meest geweldige kaasproeverij organiseren voor al je vrienden! Veel plezier met proeven!

Hier is iets anders waarin je misschien geïnteresseerd bent:

 • Kaasproeverij voor op het werk: de ultieme gids