Over ons: De Swaan – Van boer tot online ondernemer!

De Oude kaasboerderij de Swaan - ons verhaal - www.NoordHollandseBoerenkaas.nl

De oude kaasboerderij de Swaan Est. 1982 – 2003 NoordHollandseBoerenkaas.nl

De Oude kaasboerderij de Swaan - ons verhaal - www.NoordHollandseBoerenkaas.nlOver ons, waar het ooit begon, de oude kaasboerderij, de Swaan waar een oer-Hollands natuurproduct, traditioneel met de hand werd gemaakt van weidemelk. De oude kaasboerderij werd van oom op neef rond 1985 overgedragen om de ambachtelijk traditie voort te zetten. Op de oude kaasboerderij werden op traditionele wijze de boerenkazen nog op authentieke wijze bereid. In de boerderijwinkel werden de kazen met de hand gesneden en op maat verkocht door zus Sandra.

Als familiebedrijf de boer op! 

Daarnaast verkochten ze ook zelf geproduceerde melkproducten zoals vla en yoghurt in glazen flessen. Maar ook een moderne melk tapmachine werd destijds gebruikt om de pure smaakt van melk te proeven. De verse producten werden niet alleen op de boerderij verkocht maar ook in de dorpswinkel in het nabij gelegen Oudkarspel van vader Tromp. Op de oude kaasboerderij was puur vakmanschap de basis voor een echt boerenkaas. Ondanks de opkomst van de moderne technologie is en blijft het maken van boerenkaas een arbeidsintensieve traditie en is de liefde voor ambacht gebleven.

De geschiedenis van de Swaan

Naast het houden van koeien, varkens en kippen was het dag en nacht hard werken. Met de hulp van oom Piet die van jongs af aan al boerde en op het erf van de Swaan woonde was het team compleet. De verse melk werd voor dag en dauw gewonnen zodat de kaasmaker Peter de rauwe melk kon verwerken tot een volwaardig product. Het vereist geduld, vaardigheid, kennis en gevoel om een heerlijke boerenkaas te maken volgens de oude recepten. Elk wiel kaas was uniek in smaak, vorm en textuur.

De Familie Tromp gooit het roer om

Na bijna 20 jaar ondernemen besloot de familie Tromp in 2003 verder te gaan en de boerderij een andere invulling te geven. Zoekend naar nieuwe vormen van inkomsten door groepen mensen kennis te laten met het traditionele kaasmaken. Workshops kaasmaken waren dagelijkse bezigheden maar ook de Nederlandse boerenkaaskeuring waren events die het bedrijf kenmerkte. De bekendheid van de boerderij de Swaan werd steeds groter in Noord-Holland met een waar Maisdoolhof en het spelen van klompekolf een uniek concept was. Maak ook het slagen als boer of boerin met de boerensurvival, waar je alle facetten van het boeren zelf ging beleven. Hiermee werden we geïnspireerd en was een Speelpark de Swaan een volgende stap waar de authentieke producten van de kaasboerderij niet mochten ontbreken. Een geweldig avontuur die je als ondernemer beleeft maar waar het zoeken was naar de speld in een hooiberg.

Groepsuitje, teamuitje, bedrijfsuitje op beleefde je op de oude kaasboerderij www.NoordHollandseBoerenkaas.nl

Traditionele Nederlandse boerenkaas

Hoewel de traditionele Nederlandse boerenkaasbereiding is veranderd, leeft de erfenis ervan nog steeds voort in ons bedrijf, waar je een verscheidenheid aan ambachtelijke boerenkazen kunt ontdekken die met pure passie voor kwaliteitsvakmanschap zijn gemaakt. Dus waarom niet een moment nemen om van deze klassieke smaak te genieten en je over te geven aan wat ooit een belangrijk onderdeel van de Nederlandse cultuur was! Bij ons kun je altijd genieten van de smaak van Hollandse boerenkaas in al zijn puurste vormen. Wij streven ernaar om de komende jaren onze geschiedenis te blijven delen met mensen die dezelfde waarden en overtuigingen delen als wij!

De moderne weg van NoordHollandseBoerenkaas.nl

De oude kaasboerderij leeft nu voort onder de naam NoordHollandseBoerenkaas.nl precies zoals hij altijd werd gemaakt. Destijds werd de Noord-Hollandse kaas geproduceerd in Zuid-Scharwoude, dichtbij de stad Alkmaar. Tegenwoordig betrekken we de boerenkaas van collega Koopman uit de Weere die z’n sporen ruimschoots heeft verdiend. De heerlijke kaas is verkrijgbaar van jong belegen tot extra oud. Daarnaast zijn de boerenkaasjes de delicatesse van ons bedrijf de Swaan. Maar ook de oudhollandse edammer kaas bereid met de rauwe melk van de grazende koeien uit de regio. Zo kun je altijd genieten van de smaak van Hollandse boerenkaas in al zijn puurste vormen.

Trots verkopen we boerenkaas met een verhaal

Het loslaten van onze roots is nooit in ons opgekomen, meegroeien met de markt wel. Als ondernemer lees je dagelijks hoe het de boerenfamilies vergaat en zal een stukje historie uit Nederland verdwijnen. Groot, groter, grootst was niet voor ons weggelegd om een boterham te verdienen. Trots zijn we op ons familiebedrijf dat klein blijft maar groot kan denken en de het ambacht hoog in het vaandel heeft staan. Onze visie: Noord-Hollandse Boerenkaas Specialist van het platteland, van ideaal naar eigen merk. Onze missie: Kaas proeven moet altijd een feestje zijn voor ondernemers en consumenten met vertrouwde boerenkwaliteit, unieke/bijzondere smaken, onderscheidende en kaasspecialiteiten en verrassende luxe kaasgeschenken. Zo zetten we ons bedrijf voort met de online boerenkaaswinkel. Door de moderne technieken is het samenwerken met ambachtspartners een stuk toegankelijker geworden en groeien we nog elke dag!

Proef het verschil en beleef de boerenkaas smaakreis

Bij NoordHollandseBoerenkaas.nl zijn we er trots op onze traditie van het vroeger maken van ambachtelijke boerenkazen met pure passie voor kwaliteitsvakmanschap wat we nu online voortzetten! We kijken ernaar uit om ons verhaal met je te delen en klassieke smaken terug te blijven brengen in je leven! Laat ons deel uitmaken van je reis en met ons meegaat op dit smaakavontuur! Geniet ervan!

Een traditie die wij koesteren en waar we trots op zijn!

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om meer te weten te komen over De oude kaasboerderij de Swaan Est. 1982 – 2003 NoordHollandseBoerenkaas.nl en we zijn vereerd dat je ons hebt gekozen als je favoriete bestemming voor ambachtelijke Nederlandse boerenkazen. We helpen je graag met boerenkaasjes, kaasgeschenken en streekkerstpakketten!

Met liefde van alle generaties – NoordHollandseBoerenkaas.nl 🧀 🇳🇱