Nieuwjaarsborrel organiseren op het werk

Nieuwjaarsborrel organiseren op het werk met originele borrelhapjes - www.NoordHollandseBoerenkaas.nl

Het nieuwjaar vier samen feestelijk met collega’s!

Nieuwjaarsborrel organiseren op het werk, hoe ga je te werk? Luid het nieuwe jaar in met een knaller – of, beter nog, een glas bubbels! Het organiseren van een nieuwjaarsborrel op het werk is de perfecte manier om je waardering te tonen voor al het harde werk dat je collega’s het hele jaar hebben verricht. Bovendien geeft het iedereen de kans om relaties op te bouwen en 2023 positief te beginnen.

Het plannen van een nieuwjaarsborrel op het werk, hoe doe je dat?

Als 2023 snel nadert, waarom zou je dan geen onvergetelijk nieuwjaarsfeest plannen? Kom samen met je collega’s en haal herinneringen op aan het voorbije jaar, terwijl je vooruitkijkt naar alle mogelijkheden die in het verschiet liggen! Het plannen van een evenement als dit vergt toewijding en hard werken, maar wij hebben 11 tips om je op weg te helpen zodat het er een voor de boeken wordt. Mis het niet – begin nu met organiseren voor een gedenkwaardige ervaring waar iedereen in het nieuwejaar van kan genieten!

Het plannen van deze evenementen hoeft niet ingewikkeld te zijn.

Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen:

#1. Uitnodigingen versturen: Als je van plan bent een nieuwjaarsfeest te organiseren, is het het anders dan een vrijmibo. Het is cruciaal van belang dat de uitnodigingen ruim op tijd worden verstuurd. Verstuur de uitnodigingen meer dan een maand voor het eigenlijke feest. Maak je uitnodigingsgegevens onvergetelijk door e-mails te gebruiken! Het is niet alleen een eenvoudige en efficiënte oplossing, maar ook een impactvolle. Maak er iets speciaals van met al je collega’s in gedachten; maak een uitnodiging die de essentie weergeeft van wat deze gelegenheid uniek maakt! Zorg ervoor dat je vermeldt wanneer, waar en hoe laat ze moeten komen voor maximale festiviteiten!

#2. Geef prioriteit aan veiligheid: Voordat je iets gaat plannen, moet je ervoor zorgen dat er voldoende maatregelen zijn om ieders veiligheid van bv. Covid-19 of uitbreiding van een griepgolf te vermijden. Zorg voor voldoende ruimte zodat iedereen voldoende beweegruimte heeft. Daarnaast is een goede ventilatie een must met grote aantallen.

#3. Bepaal het thema: Om een sfeer te creëren die zowel gezellig als uitnodigend is, is het essentieel om het juiste thema te hebben met daarbij de juiste aankleding te hebben. Houd rekening met grote ruimtes dat het huiselijk aanvoelt met gezellige hoekjes. Vermijd felle verlichting die afschrikkend kan werken; kies in plaats daarvan voor warme en feestelijke aankleding om de ruimte onmiddellijk in iets bijzonders te veranderen. Wees duidelijk in de dresscode, moeten we op sjiek of casual? Wat verwacht je van je medewerkers?

#4. Wees creatief: Als je een evenement organiseert, wees dan creatief met decoraties en activiteiten. Geef je ruimte wat glans met een paar ballonnen en slingers, of organiseer een paar ijsbrekerspelletjes om het feest echt op gang te brengen!

#5. Wat schenk je op de nieuwjaarsborrel: Richt je bij het plannen van je nieuwjaarsbijeenkomst op de opties die je de gasten wilt bieden. Moet het een chic diner worden of misschien allemaal kleine hapjes? Het is eigenlijk niets anders dan het organiseren van een vrijdagmiddagborrel. Beslis bovendien of je alcohol gaat verstrekken en in welke hoeveelheden voorafgaand aan het feest; vergeet niet dat je moet zorgen voor ieders veiligheid als ze na afloop naar huis gaan. Als je geen alcohol schenkt, zorg dan voor feestelijke mocktails en niet-alcoholische dranken!

#6. Wat regel zelf aan hapjes: Hapjes zijn een essentieel onderdeel van een nieuwjaarsfeest. Ga je alleen hapjes verzorgen of komt er een volwaardig buffet? Als je kiest voor een buffet, zorg er dan voor dat het eten makkelijk te eten is en niet te ingewikkeld. Nieuwjaarshapjes zijn makkelijk zelf te bestellen en te bereiden zoals een kaasproeverij met een leuke wijnproeverij en of bierproeverij. Als warme snack maak je heel simpel een aantal pannen met kaasfondue met diverse soorten brood en groentes.

#6.1. Originele borrelhapjes: Denk verder dan de klassieke chips en dip. Bied de gasten wat originele hapjes aan, zoals stokbroodjes met hummus, geroosterde groenten of zelfs pizzabroodjes voor een smaakvollere ervaring.

#7. Thema muziek: Zorgen dat er tijdens de nieuwjaarsreceptie te allen tijde muziek klinkt is essentieel als je je gasten betrokken en vermaakt wilt houden. Voor een feestelijke sfeer kun je overwegen een live band of DJ in te huren – afhankelijk van of je de voorkeur geeft aan dans- of achtergrondmuziek. Zorg ervoor dat het geluidsniveau niet te hoog is, zodat iedereen gemakkelijk met elkaar kan praten; anders gaat het doel van een gezellige bijeenkomst verloren! Vergeet niet: stilte is geen optie voor deze gelegenheid – dat verpest alles!

#8. Fotohokje: Richt een fotohokje in met rekwisieten en achtergronden, zodat mensen gedenkwaardige foto’s kunnen maken. Dit is ook een uitstekende gelegenheid voor branding als je logo’s of slogans in je decoraties verwerkt.

#9. Entertainment: Huur artiesten in zoals goochelaars, jongleurs of stand-up comedians om de stemming luchtig te houden en om ervoor te zorgen dat iedereen zich vermaakt.

#10. Persoonlijke boodschap: Als we samenkomen voor onze nieuwjaarsreceptie, laten we dan even stilstaan bij de successen van het afgelopen jaar en vooruitkijken naar wat ons in 2023 te wachten staat. Laten we zorgen voor een innemende, humoristische toespraak die kort maar positief is – een toespraak vol lach en vrolijkheid! Mogen we dit nieuwe begin vieren en hoop en vreugde brengen in al onze levens.

#11. Maak plezier: Vergeet vooral niet om plezier te maken! Plan tijd in voor gezelligheid en wees niet bang om de muziek harder te zetten en een beetje te dansen. Dit is tenslotte een feest – laat je gaan en genieten!

Nieuwjaarsreceptie organiseren zonder stress

Het organiseren van een feest kan ingewikkeld lijken, maar met deze tips in gedachten heb je zeker een stressvrij en leuk evenement! Begin nu met plannen en betrek je collega’s erbij – dat maakt het verschil om er voor iedereen op het werk een onvergetelijke ervaring van te maken. Veel plezier met het organiseren van je nieuwjaarsborrel! Proost! 🥂🥳